Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Vinod (Saif Ali Khan) je esem indické tajné služby. Umí dokonale splynout s nejvyšší společností a stejně tak i s podsvětím. Zná cizí jazyky i bojová umění. Tentokrát má za úkol vypátrat kufříkovou jadernou bombu, která se ocitla na černém trhu a hrozí, že ji do rukou dostanou teroristé. Při honbě za zbraní ho doprovází nevypočitatelná pákistánská dívka Iram Parveen Bilal (Kareena Kapoor), která tvrdí, že taky pracuje jako indická špionka. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Agent Vinod je génius, hrdina, superšpion, superbojovník a nejspíš i supermilovník. Podle všeho je pravděpodobně nesmrtelný. Jo, akce je záměrně přepálená, film si z ní střílí, ale ne zas tak, aby se diváci, kteří ji chtějí brát vážně, museli cítit trapně. Na můj vkus to mohlo být šílenější a děj propracovanější. Ztrácela jsem se v postavách protivníků, ale ne že by to zas tolik vadilo. Na indický nacionalismus už jsem zvyklá, ale vsadila bych se, že Pákistáncům se vyznění filmu příliš zamlouvat nebude. SHRNUTÍ: Jmenuji se Vinod. Agent Vinod. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Na film jsem si skočil za našimi (multi)kulturnějšími sousedy do Rakouska a přes nezanedbatelnou časovou i finanční náročnost tohoto výletu jsem nelitoval. Agentu Vinodovi s jeho vychytaným vizuálem a řadou zběsilých akčních scén totiž kvalita kinoprojekce sluší. Jistě by se dalo několik dějových odboček a vedlejších postav vyhodit a film tak zkrátit a zpřehlednit (jsem zvědavý, jestli by někdo po první projekci dokázal přesně popsat celý průběh děje), ale stejně jsem si v každé minutě užíval buď napětí, akce, nebo sympatického humoru (který snímku neubírá vážnost, jako je tomu třeba v Ra.One). Sám Vinod, jehož hlavní vlastností je naprostá profesionalita, navíc představuje typ hrdiny v indickém filmu dosud neviděný a během svých dobrodružství dokáže zpochybnit množství filmových i politických stereotypů. V tomto směru mne ovšem mrzelo, že se v samotném závěru přihlásí k světanázoru konspiračních teoretiků. ()

Reklama

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Saif Ali Khan je bezpochyby mezi nejtalentovanějšími a nejcharismatičtějšími herci v Indii. Do role Vinoda se úžasně snadno tvaruje a hraje jej s lehkostí. Padouši jsou početní a opravdu všeho druhu. Dobrá práce s kamerou a oceňuji dobré prostřihy a flashbacky. Film má tu správnou atmosféru na "špiónský" filmík. A teď k mínusům. Nejsem z těch, co žehrají na délku indických filmů, ale občas je toho přeci jen více, než je třeba, a to je případ milého Agenta. Kareena vypadala krásně, ovšem její role Iram jako by do filmu ani nepatřila, jako by ji tam nalepili narychlo a ne úplně dobře. Přitom ta postava měla potenciál, zůstal ovšem neprozkoumaný. Dil Mera Muft, těžce propagované jako nějaká nová super-mujra je hrozná hudebně i tanečně, milá Bebo je prostě, když dojde na tance, absolutní dřevo. Příběh je nepředvídatelný a zajímavý, ovšem celkově pro mne film postrádal tajemno a nějaké větší napětí. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Parádní akční cesta po třech kontinentech, ve které agent Vinod hravě zvládá likvidovat hordy padouchů a i když má několikrát zdánlivě namále, jeho lstivost a duchapřítomnost sklízí vavříny. Snímek vzácně vyváženě kombinuje zběsilou akci a politický thriller se (sebe) parodickou polohou (ne že ne, ale to chce ho shlédnout opravdu celý a ne ho jen "proklikat" a pak udílet odpady) a to vše ve skvělém vizuálu a s (u indických filmů téměř standardně) vynikajícím soundtrackem, jehož nejlepším číslem je "Dill Mera Muft Ka" - jak trefně poznamenal jeden z komentátorů na You Tube "This song is dedicated to Kareenas boobs!" :D. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

V popisu žánru samozřejmě zase chybí Komedie a omylem přebývá Thriller. ~ Gratulace, to je snad můj Bollywoodský rekord - vydržel jsem to do konce úvodních komiksových titulků a dál už ne. Zbytek jsem jen letmo proklikal, abych se utvrdil v tom, že je to další indický akční thriller, který ale bohužel neví, že je jen ztřeštěnou parodií. Kdyby se to alespoň jako parodie na akční filmy bralo, ale autorstvo tohle bohužel myslelo zřejmě vážně. ~~~ Jako perličku si nezapomeňte přečíst humornou recenzi: "...Je totiž nepochybně pádným důkazem toho, že současná bollywoodská tvorba může představovat dostatečně zábavnou a vzrušující alternativu k popcornovému Hollywoodu." - leda tak Uwe Bollowi - "Ač závěrečný titulek slibuje Vinodův návrat, není vůbec jasné, zda tento slib bude také reálně naplněn." - tak hlavně ať se to nedostane mezi lidi, jinak se Bollywood na západ neprobojuje, kdyby se rozkrájel (tedy pokud vůbec chce). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Oficiálním datem vydání snímku je 23. 4. 2012. Nicméně už o několik dní později obdržel snímek tzv. ban. A to od pákistánské Centrální filmové komise (CBFC) za obsah citlivých zpravodajských informací úzce spjatých s tamější tajnou špionážní agenturou Inter-Services Intelligence. (Conspi)
  • Se sedmidenním zpožděním se na adresu snímku dostalo obvinění za plagiátorství. Zpráva o tomto závěru autory snímku nařkla z nezákonného použití hudebních skladeb ze starších filmových snímků; 'Aasmaan Pe Hai Khuda' Ramesh Saigal's Phir Subah Hogi (1958), 'Meri Jaan Maine Kaha' Ramesh Behl's The Train (1970) a skladby 'Rakamma' ze snímku Mani Ratnam's Thalapathi (1991). S vysvětlením, že se jednalo o spolupráci na poslední minutu a tudíž i v kooperační prodlevě, se herec Saif Ali Khan (Agent Vinod) rozhodl vlastníkům za použití skladeb zaplatit. (Conspi)

Reklama

Reklama