Reklama

Reklama

Od šepotu po křik

(neoficiální název)
  • USA The Offspring (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vítejte v Oldfieldu ve státě Tennessee. Na první pohled je to roztomilé městečko, po bližším zkoumání však zjistíte, že ne vše je v pořádku. Zločinnost je zde neobvykle vysoká a dochází k nevysvětlitelným jevům. (Mefistofelle)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

obitus 

všechny recenze uživatele

Horrorové antologie nespojené s žádným větším seriálem jsou kategorií samy pro sebe a to kategorií, kterou mám hodně rád. Kraluje jim samozřejmě studio Amicus se svou řadou gotických antologií, zaštítěnou často Peterem Cushingem. Offspring se jim podobá v osobě vypravěče, kterým není nikdo jiný než jeden z Cushingových souputníků, Vincent Price. Samotné pojetí povídek je modernější a náměty morbidní a úchylné. Já raději gotiku, ale rozhodně nemůžu říct, že bych se nudil. Povídka s vraždícími dětmi je vynikající. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak po dlouhý době jsem zase narazil na výbornou antologii, byť jsem musel zaštrachat v letech minulých. Sbírka obsahuje čtyři povídky, z nichž žádná není vyloženě slabá, což je rozhodně úspěch. Každý z příběhů je tématicky zajímavý, a je jedno, jestli se jedná zrovna o perverzního psychopata, šamana uprostřed bažin, cirkus se zrůdami nebo vraždící děti z poválečného období. Eightees atmosféra, stupňující se napětí, spousta krve a Vincent Price. Co chtít víc? ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Povídkové horory jsem donedávna moc nemusela, ovšem v poslední době jim začínám přicházet na chuť. Neboť jak řekl uživatel twinpeaks, tahle forma hororu vážně sedí. From a Whisper to a Scream obsahuje 4 povídky, tak si je proberme hezky jednu po druhé. Povídka první: Od začátku velmi slušně se vyvíjející příběh o sériovém vrahovi, kde je po 95% stopáže věnována pozornost jen a pouze jemu. Škoda jen, že konec je takový zmatený. Povídka druhá: Klasická voodoo tématika, ničím výrazná, ale neurazí. Oproti první povídce je zde závěr vyřešen jednoznačně lépe. Povídka třetí: Miluju cokoliv co se odehrává v prostředí kočovných cirkusů. Atmosféra je zde slušná, cirkusové prostředí se podařilo krásně vystihnout, bohužel to ale trochu padá na hloupém chování postav. Povídka čtvrtá: Můj osobní favorit. Roztomilá děcka, která maj v moci trojici dospělých a rozhodně s nimi nemají dobré úmysly, jsou opravdu démonická. ------- Jako celek to na mě působí dobře, ani jedna povídka není výrazně horší než ostatní a i scény s Vincentem Pricem jako vypravěčem jsou docela na úrovni. Jediné, co mi vysloveně vadilo, byl místy dost divný střih. Jinak se ale o podprůměrnou povídkovou sbírku rozhodně nejedná. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak tahle antologie se mi nelíbila. Celou ji propojuje Vincent Price, který vypráví novinářce o vražedném šílenství, kterým je posedlý město Oldfield. 1. povídka: Postarší muž je frustrovaný péčí o sestru a marnou touho po ženě, kterou nemůže jít - a začne vraždit. Nejdelší, nejnudnější povídka s nejpitomějším finále - 1/5. 2. povídka: Tady máme postřeleného šmejda, který narazí na voodoo kněze. Aby získal tajemství věčného života, chce ho zabít, za což se dočká brutální pomsty. Opět velice utahané a nezáživné - 1/5. 3. povídka: Pojídač skla v cirkuse se zamiluje do obyčejné ženy, ale jeho osud má v rukou majitelka cirkusu. Brutální konec ale zoufale debilní pointa a celkově opět nic moc - 2/5. 4. povídka: Konečně něco slušného - parta vojáků z Občanské války se dostane do rukou bandě dětí, kteří se z hrůz války zbláznili a vedou tiše svůj vražedný kult. Děcka byly dost děsivé, z povídky však číší naprostá beznaděj - 3/5. I finální zvrat stál za houby a celkově tahle antologie nabídla jen samé nezáživné a depresivní povídky. Creepshow, Kočičí oko nebo Noční děsy jsou z té doby lepší volba. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Povídkové horrorové filmy mám hrozně rád, neboť povídka (ať už literární nebo filmová) podle mě horroru sedne nejlépe. Snad i proto mě překvapilo, že jsem o tomto filmu neměl dodnes ani páru. Asi jsem přišel o hodně, protože je to slušná práce. Čtyři povídky obsahující vše, co má dobrý horror obsahovat - napětí, krev, bizarnost, v případě první povídky jako bonus ještě nekrofilii a náznakový incest. From a Whisper to a Scream tak již zřejmě navždy zůstane barevnou a voňavou květinou na smetišti filmových dějin, k níž stojí za to přivonět. Voní hezky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama