Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erwan je skvělý obchodník slavné newyorské banky. Na Wall Street jen září a v rytmu svých odvážných nákupů a prodejů hledá perfektní obchod. Jednoho dne narazí na článek o klimatologii a uvědomí si, že podle podobného vzorce se vyvíjejí i tržní ceny. Okamžitě vyhledá autorku článku, vědkyni Sybille a snaží se ji přesvědčit, aby svůj model adaptovala na systém tržních cen. Erwan je přesvědčen, že našel kámen mudrců ve světě financí, základ všech vítězných schémat. A tak se pokusí o příliš riskantní počin, jenž skončí sebevraždou jeho nejlepšího kamaráda. Druhý den situace na trhu potvrzuje, že se Erwan nemýlil. Příliš pozdě. Vyhnán z finančních kruhů se Erwan stáhne. Později zakládá s pomocí Sybille fond, jenž mu pomáhá zrealizovat obchodní model, který předvídá kolísání finančních trhů. Erwanovi se podaří triumfální návrat, jeho nový fond okamžitě vzlétne, což však těžce nesou nejen Erwanovi bývalí kolegové, ale i všechny finanční instituce... (HBO Europe)

(více)

Recenze (9)

Flego 

všechny recenze uživatele

Je to taký pokus o pohľad do špekulatívnych obchodov nenažraných maklérov, ale veľké ambície to nemá. Do príjemnej minutáži sa tvorcovia snažili vtesnať všetky známe postupy, čo sa im aj podarilo. Finančná oddychovka. Prvý komentár. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Mít to lepší rozpočet, asi by to bylo fakt dobrý, protože nápad to má, ale působí to strašně lacině a nevtáhne to. Navíc druhá půlka byla celkem nudná, takže lepší budget a víc se zapotit u scénáře a ještě kafe by mi mohl někdo udělat. Díky. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

A je tu další snímek na téma obchodování na finančním trhu. Opět se nám tu představuje vůle investovat s cílem vydělat co nejvíce jak to jen půjde. Zákulisí obchodování na burze je ke kritice po nedávné krizi vděčné téma. Počet nul nehraje žádnou roli, hlavně že se vydělává a že mají investoři radost. Jenomže vše má svou hranici, která když se překročí, vznikne problém s až mezinárodním dopadem. A o tom je tento snímek, který na to jde klidnou cestou pro lepší pochopení. Takže se vůbec netlačí na pilu a nechává se všemu volný průběh. Ke konci trošku dramatičnost vyznívá, ale to jen pro zvýšení napětí. Jistě, jsou lepší snímky, ale i tento má co říct. Existuje něco, co se do médií nikdy nedostane a tak jen vznikají spekulace a dohady. I tento příběh by se klidně mohl stát. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Jakýsi adrenalinem přebujelý trouba řídí obchody investičního fondu podle technického modelu nějaké ženské. Jako malému hráči mu to vychází, budiž. Po získání významné pozice na trhu model logicky fungovat přestává. Maník v obchodech pokračuje se zodpovědností 16letého přifetlého puberťáka... Jinak film jako takový je sice námětem velice naivní, nicméně ujde, neurazí, nenadchne. Na Kanadu dobré. (41%) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama