Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První povídka je o pramenu "Věčného mládí", který se objeví jen jednou za čas a to se stane i naší dvojici kamarádů. Ta po bouřce vejde do poničené hrobky a tam zjistí, že voda, co teče ze stropu, zanechala tělo nevěsty v zachovalém stavu.
Druhý příběh nás zavede do "Vězení", kdy otec chrání svoji dceru před špatným vlivem okolního světa tím, že jí místo krve aplikuje smrtící jed rostliny, kterou pěstuje na zahradě. Nechce za žádnou cenu, aby se jeho dcera zamilovala a odešla od něj.
Třetí povídka vrhá "Kletbu" na rodinný klan mužského pokolení, ale ani to neodradí posledního ze šlechticů, aby odhalil tajemství a konečně našel ukrytý poklad v domě. (Rodriguez)

(více)

Recenze (14)

erl 

všechny recenze uživatele

První dvě povídky průměr a šeď které zachraňuje pouze charismatický bůh Vincent Price. Poslední příběh je však povedenou duchařinou která se stylem celkem úspěšně veze na Cormanovo fantastických filmech. Jejich geniality ani zdaleka nedosahuje ale oproti předchozí bídě je to jako balzám na duši. Škoda že se celý film nenese v tomto rytmu. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Prostřední příběh je jakási variace na drama Romeo a Julie, což podtrhuje geografické umístění příběhu. Lehká naivita se stupňuje a vyústí až k závěrečné dramatické scéně s Pricem, za kterou by se nemusela stydět leckterá parodie. První a poslední povídka jsou na tom podstatně lépe, přičemž ta poslední navozuje lehkého napětí. Pokud divák hororů trvá na krvi, v poslední povídce se dočká. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Elixír mládí, zvrácený experiment a kletba. Pulpové rozkošné povídky v krásných barvách Technicoloru spojuje ikona britského horroru - Vincent Price. Zatímco první dvě povídky jsou z příhrádky sci-fi o šílených vědcích, třetí je čistá duchařina s dechem gothiky, jejíž závěr připomene klasiku podle E.A.Poa Zánik domu Usherů. Krásné ženy, kašírované kulisy v ateliéru, hrobka, kostlivec a jeho pařát. Úvodní bouře navodí správnou atmosféru, kterou pak udržuje skvělá hudba. Příběhy se točí okolo života a smrti, kdy Smrt má nakonec hlavní slovo. Uznávám, že R.Corman by tomu dal větší šťávu, více mlhy a tajemna, ale i tak jsem byl spokojen. Přesto film pobaví spíše milovníky starých horrorů, dnešního diváka bude možná nudit. Já se ovšem bavil až do destruktivního konce. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A máme tu další antologii hororových příběhů, která má tentokrát trochu přemrštěnou stopáž. Kromě famózního Price v každém příběhu máme ještě jedno spojující téma - věčnou, nehynoucí lásku a působivou studiovou výpravu. Jednotlivé povídky: Experiment Dr. Heideggera - Jak to dopadne, když dvojice zestárlých přátel dostane novou šanci vrátit své mládí a zároveň oživit lásku jednoho z nich pomocí zázračné vody? Nostalgický příběh se mění na krvavou historku se skvělými zvraty a perfektním finále - 4/5. Rappacciniho dcera - Bývalý vědec zešílí ze ztráty ženy a svoji dceři dá místo krve smrtící jed, který zabije všechno, čeho se dotkne. Jenže dcera se zamiluje. Úžasný námět, pohádkově-romantické zpracování a perfektní konec. Nechci prozradit více, ale happyend nečekejte - 5/5. Dům u sedmi štítů - Na domu leží prokletí, které zabije každého muže z rodu Pyncheonů, prokletí které sahá až k čarodějnickým procesům a sporům mezi dvěmi rody. Přesto si Gerald Pyncheon přiváží mladou ženu a chce najít skrytý poklad. Nejslabší povídka, v podstatě tradiční duchařina s prokletým domem a vcelku přehnaným finále - 3/5. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hrubě průměrná (nejspíš jen pro zaryté fanoušky starých hororů určená) antologie. Tou nás provází kostnatý pařát, který listuje v knize a hlasem Vincenta Price vypráví tři příběhy, v kterých dokonce hraje. Myslím samozřejmě Vincenta, ne ten pařát. Celé je to však ostudně natahované, rozvleklé, bez výraznějšího napětí, za to s nepříliš povedenými modely exteriérů. Zajímavých momentů moc není, v podstatě by se daly spočítat na jedné ohlodané ruce. No, ještěže jednotlivé povídky nechají valnou většinu postav zemřít a ta prostřední má tak lákavý námět. S odřenýma ušima za 5/10. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama