Reklama

Reklama

Keanu Reeves ve filmu ztvární velkorysého Henryho, zaměstnance mýtné budky, který je neprávem obviněn z loupežného přepadení banky v americkém Buffalu, ke kterému se v podstatě jen náhodou přichomýtl. Vzhledem k tomu, že není ochoten prozradit jména skutečných lupičů, je odsouzen na čtyři roky. Ve vězení se seznámí se starším mužem Maxem, ten se stane jakýmsi jeho životním rádcem, neboť Henry se neustále musí zabývat myšlenkou, kým vlastně v životě je a kam se jeho život ubírá. Když ho z vězení propustí, rozhodne se vyloupit tutéž banku s tím, že když ho odsoudili za zločin, který nespáchal, má na něj jakýmsi způsobem právo. Když Maxe z vězení propustí, Henry ho přesvědčí, aby se k jeho plánu přidal. Hned vedle banky sídlí divadelní společnost a shodou okolností je v podzemí změť vodních tunelů, kterou je možné dostat se přímo k bankovnímu sejfu! A protože Henry potřebuje volný vstup do pokojů herců divadelní společnosti, aby mohl prokopat cestu do tunelů, stane se hercem. Ujme se ho mladá herečka… Naneštěstí se o Henryho plánu dozvídá i skutečný viník první loupeže, který si samozřejmě nechce nechat lup uniknout. Film není klasickým romantickým snímkem, je to spíše romantické drama. (Pussycat18)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mít Kínu šedé pitkáče a rozkrok vycpaný srolovanýma ponožkama, mám dojem, že hledím na dvojku Černého labutě! Sledovat nejnudnější bankovní loupež v dějinách kinematografie na pozadí Višňového sadu, způsobilo v mé hlavě naprostý yntelechtuální maglajz, až jsem si místy nebyl jist, jestli Lopachin náhodou opravdu mezi kácením ovocných dřevin neřádil někde v podzemí s krumpáčem, aby mohl Varje deflorovat trezor! No, nezoufám. Z něčeho takového by pašol v pizdu i samotný pan Pavlov, a ten napsal přes tři čtvrtiny scénáře! Aha, tak prý ne. Teta Wykydpédie tvrdí, že to byl Čechov. Mé klasické vzdělání je však neochvějné a nějaká plytká studnice moudrosti dnešních dvacetiletých polyhistorů, kterou může redigovat kdejaký retard, mě jen tak nezmate. Čechovovi by se z takové sračky tak akorát uslintali psi! ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Milý film, který mě ale uplně nezasáhnul. Estetika nezávislého filmu je namíchaná s krimikomedií. Ve skutečnosti, ale nepřichází nic nového. Máme tu formální minimalismus, takového toho pasivního dobrého člověka v hlavní roli, který neprojevuje výrazné emoce a rozhodne se nějak naplnit svůj život. Problém je v tom, že to všechno jsem už viděl. Prolínání divadelní hry (Čechov) se samotným filmem není nijak originální a ani se v rámci toho schématu nepřichází s něčím inovativním. Ta snaha to osolit trochou toho umění vrcholí posledním záběrem, který mi přišel poněkud nesourodý se zbytkem filmu. Celkově mě film nijak zvlášť nevzal a měl jsem pocit, že se dívám spíš na účelový konstrukt. Existenciální rozměr mě netížil, komediální rozměr mě nebavil, krimi rozměr se mnou nedělal, co by se mnou asi měl krimi rozměr dělat (ať už je to cokoliv). Špatný film to navzdory tomu není. ()

Reklama

Petyas 

všechny recenze uživatele

Mě se ten film opravdu líbil. Bylo to příjemné, odpočinkové. Keanu mi přišel nádherně uvěřitelný a jeho proměna z laxního ňoumy, který je vlastně rád za to, že unikl do vězení z toho nudného stereotypního života, který žil, příjemná. Škoda jen, že film není dále dotažen do konce. Ty závěrečné scény mi ve filmu opravdu chyběly. Ale jinak jsem si to užil. 65% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora: Mdlý prd. ~~~ Přesně takhle krátký, jednoduchý a všeobsažný by mohl být popis filmu. Jestli sháníte film, na který se vlastně nemusíte ani dívat, spíše Vám někde na pozadí bude dělat zvukovou kulisu, je 'Jindrův zločin' ideální kousek. Jedině takhle jde film strávit, protože cíleným koukáním naň byste se akorát nudou obrátili v prach. ~~~ PS: V usnutí mi bránilo jen jedno: naprosto debilní hudba. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Alespoň zpočátku docela příjemná satira, ve které po delší době našel solidní roli Keanu Reeves. Tenhle film ale není o něm. Přestože je Henry hlavní postava, otěže filmu pevně v rukou drží Vera Farmiga a na odlehčenou notu způsobem sobě vlastním hraje James Caan, bez něhož by byl tenhle snímek hotové dopuštění. Samotný příběh není úplně zlý, ta myšlenka „když už jsem si to odseděl, tak proč bych to neudělal“ je vlastně milá a samotná příprava bankovní loupeže docela vtipná. Jenomže - jak už to tak v amerických filmech bývá - kam čert nemůže, nastrčí režie bábu. Od chvíle, kdy Henry s Julií začnou romanticky tokat, jde celý film do kytek, protože humor je rázem ten tam a ze scénáře zůstane jen ubrečený cár papíru, jehož samotná podstata najednou vypadá strašně připitoměle. Tak je to ale pokaždé, když se do filmu vloudí romantika, která ve snaze vygenerovat dojemnou pointu, postaví celý příběh na hlavu a vyloženě ho pokazí. Přesto mě tenhle film tak ze tří čtvrtin docela bavil, takže zase taková ztráta času to nebyla. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama