Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (1 279)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Znovu je tu samostatný Wolverine a tentokrát úplně jinak. Zničený Logan se vydává do Země vycházejícího Slunce, aby se setkal se starým přítelem a stal se obětí své nevědomosti o tamní kultuře. Proto se tentokrát neutká s žádným homo superior, ale s hbitými a nevyzpytatelnými ninjy. Na závěr ho však čeká ten nejsilnější, Silver samurai. Příběh se dějově odehrává po událostech X-men 3 a scénáristé se snažili o osobitější příběh, který hodně sází na Wolvieho trauma - smrt Jean Greyové. S tím se chce Logan vypořádat urovnáním konfliktu v Tokiu. Oscarový James Mangold se nechal slyšet, že se inspiroval u starých samurajských filmů a ze stejnojmenné komiksové předlohy. Z obojího si snímek bere to nejlepší a ačkoliv to občas někde skřípe, Mangold perfektně připravil půdu pro nadcházející Days of the Future Past. EDIT : .Extended Cut přinesl něco málo scén včetně té vystřihnuté kontroverzní bojové scény před House of Yashida.. Co je však důležitější je zřejmě. eRkový rating.. Krve není zbytečně moc, ale při bližších záběrech na Wolvího drápy je konečně nějaká stopa po krvi vidět, což je mnohem autentičtější. Nejdůležitější ze všeho je však asi tato alternativní scéna, kterou ve filmu však bohužel neuvidíme....85%...[26.07.2013_Kino Šumava_Klatovy] ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavne sa mi páčil začiatok z vojny, ten bol úžasný ale potom sa to kazilo. Trailery sa tvárili viac menej lákavo. Ako fungoval ale film? hmm ... Už nejakú chvíľku sa zaraďujem medzi hejterov japonskej kultúry, teda na prostredie, ktoré režisér James Mangold zvolil, som mal alergiu. Kam sa pozriete, všade na vôkol jedna japonská škrata za druhou. Čo je tiež zlé, že sa Wolverine snažil byť tak trošku civilnejší a menej komiksový, než v Origine. Trochu slabšie pokračovanie série, ale stále je to skvelé sci-fi s dobrými akčnými scénami. Vadili mi tam časté spomienky Wolverina, ktoré sa opakovali, bolo tam menej akcie ako v predchádzajúcich dieloch a slabšie herecké obsadenie. Okrem Hugha Jackmana pre mňa žiadna známejšia tvár. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Logan sám o sobě je pořád sympaťák, který se jen ocitl v poněkud nepatřičném světě a poněkud nepatřičném příběhu. Díky němu se sice vyrovnal s psychickým traumatem, ale toto trauma se jakožto trauma objevilo až v tomto příběhu, a tak nebylo žádnou nezbytnou překážkou, aby se prostě vrátil v dalších X-Men coby stejně sarkastický cynik jako dřív. Kéž by byl Wolverine aspoň za mák inspirativní film, ale není - a přečtení nedávno česky vydaného komiksu Wolverine vám přinese mnohem větší požitek než celý tenhle podivně slátaný parazit na komiksovém boomu. O něco více tady.. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vnitřní temnotou duše, zmítanou démony chybějících vzpomínek na vlastní minulost, si musel projít další komiksový hrdina. Nahozeno je to skvěle, Rosomák proti nevyzpytatelné yakuze nejde úplně tradiční komiksovou cestou, ale spíše se proplétá složitou mafiánsko-politickou sítí, za kterou by se nemusel stydět kdejaký agent-analytik CIA v terénu. Plus mu chybí zásadní schopnosti. Problém nastane v momentě, kdy adamantiové drápy protnou kůži, aby naporcovaly zlodušské pohůnky po desítkách. Hugh Jackman se může tvářit sveřepe sebevíc (a že se jenom můžeme utvrzovat o tom, že absolutně nikdo do žádné jiné komiksové role nezapadl lépe), ale když ho vyšlete do seriózní akce, působí to jaksi nepatřičně. Což je trochu tím, že oproti zbytku filmu je jaksi navíc, jen aby splnila požadavky blockbusteru. A samotná duševní pitva? Štkát nad tím, jak to parádně uměl B. S. je už nuda, ale i ten Matthew Vaughn to vlastně zmáknul lépe. Není to špatný film, jen by se rutinérským režisérům měly nechávat rutinérské komiksové postavy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě vážnější kousek než minulý Origins, přesto se nemůžu zbavit pocitu, že celé to šlo udělat ještě mnohem lépe. Prostřední odpočinková sekvence je jako vystřižená z Bonda. Naopak co potěší tak určitě úvodní výbuch, pohřeb a hlavně geniální vlaková scéna. Zkrátka Mangold když chce tak umí. Filmu ubližuje jeho délka, chtělo to malinko zkrátit, ale zase raději ne o moc. Ještě teď mě děsí vzpomínky na pouze 90minutový Origin. Pro dospělého diváka je rozhodně lepší cestou menší roztaženost. Moc jsem nepobral snové sekvence s Jean Grey, ale zase oceňuji že díky nim film jakoby plynule navazuje na 3. X-menovský díl. Stojí za úvahu zda je dobře když Wolverine dostává jednu nakládačku za druhou, když jsme zvyklí, že jindy zachraňuje svět. Potitulková scéna již vnadí na Budoucí minulost. Sečteno podtrženo: tenhle Wolverine měl zcela určitě obrovský potenciál, který bohužel zase tolik nevyužil, ale jsem ochoten mu to odpustit za předpokladu, že se někdy příště dočkám podobných scén jako na střeše japonského šinkanzenu. 65% ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • James Mangold chtěl původně natočit film v dosti krvavém, násilném a drsném stylu, takže by film musel být v kinech pod označeným hodnocením R, což se studiu nelíbilo. (Dyas)
  • Scéna, kde americké lietadlá zhadzujú atómovú bombu, je natočená v Austrálii. A to tak, že tvorcovia nasnímali panorámu mesta Sydney a digitálne ju nahradili mestom Nagasaki. (Greenpeacak)
  • Podle Hugha Jackmana je hlavním tématem filmu Wolverinovo "prokletí", kdy nemůže díky svým samouzdravujícím schopnostem zemřít, zatímco všichni kolem něj postupně umírají. "Uvědomuje si, že všichni, které miluje, zemřou a jeho život bude vždy plný bolesti a smutku. Proto se rozhodne jednoduše od všeho utéct. Nemůže doopravdy zemřít, a tak chce prostě od všeho pryč." (Caszidy)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama