Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (1 098)

novoten 

všechny recenze uživatele

Někdy jsem rád, že se pletu. A už dlouho jsem se nepletl tak moc, jako když jsem rozhlašoval, že Tom Hardy se svým sveřepým výrazem jednoho typu nemůže v žádném případě být odpovídajícím Eddiem Brockem. Jenže on je v pozici ukecaného tvrdohlavce nejen dobrý, on je přímo výborný. V kombinaci s vděčně podaným druhým hlasem v hlavě, komickým potenciálem z toho plynoucích situací a nápaditých akčních scén je Venom překvapivě zábavnou lepenkou. Autory recenzí, které snažení stáje Sony kvalitativně posílaly někam do začátku století na úroveň tehdejších výbuchů Elektry nebo Punishera, bych povinně poslal vytáhnout zmiňovaná DVD a osvěžit paměť. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se napsat, že Tom Hardy hraje místy tak špatně jako Ben Affleck v Daredevilovi nebo Edward Norton v Hulkovi, ale nebyla by to pravda. Jeho výkon je mnohem blíže Nicolasu Cagovi z Ghost Ridera. Místy zkrátka tak špatný, až je to zábava. Opravdu jsem si nebyl jistý, jestli se Hardy zrovna pitvoří proto, že to má být vtipné, nebo proto, že to má být vážné (ale přitom to je zase, jen nechtěně vtipné). Film samotný žádná hrůza není, ale není to ani skvost. Vůbec mi například nevadilo, že necákala krev a neodletovaly hlavy, mnohem raději jsem, když filmaři pracují s náznaky. Docela solidní byly i akční scény (hlavně ta se zásahovou jednotkou) a vcelku ušel i záporák. Horší ovšem bylo, že mi vše ve Venomovi připadalo hrozně uspěchané a když přišlo "velké finále", skoro jsem to nepoznal. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není to naprostý propadák. Venom se snaží tvářit jako film z MCU, ale neumí to a tak vtipné momenty úplně nefungují a film kolísá mezi vážnými-akčními-komediálními momenty velice nahodile. Je hlavně škoda, že tempo filmu a některé zkratky působí jak ve filmech před 20 lety (kamery + vstupy na kartu + svědci, ale trvá, než zjistí, kdo ho pustil do objektu...). Z temné postavy se to postupně stává "vlastně sympaťák/hrdina", který jen mimochodem občas někomu ukousne hlavu, ale nezapomene se zeptat na povolení... Nebude moc lidí, kteří si Venoma všimli jen kvůli Hardymu, ten tu dost mluví, ale osobně mi do role loosera prostě nesedí. Zásahy do krvavosti filmu jsou jasně patrné, smutné a doufejme, že se dočkáme krvavé verze aspoň na blurayi. Tak jak se občas říká, že se DC utápí v digitálu, tak to pro konec filmu platí taky. Bohužel. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S počiatku mi to prišlo na Marvel až moc vážne, pretože atmosféra miestami fakt nemala chybu, nebolo to až tak typicky detské a ten hororový nádych tam bol. Škoda, že sa to od polky muselo zmeniť na klasickú marvelovku, kde nakoniec aj tak bude nezáživne bojovať nudný záporák s jedničiek a nul a popritom sypať hlášky nech sa publikum zabaví. Trochu ma mrzí, že s toho vážneho tonu sa upustilo, pretože ten tomu sedel rozhodne viac. Inak je to slušný film, ktorý ponúkne tradičný zrod hrdinu, ktorý stojí hlavne na Tomovi Hardym. 70% - 3* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hardy je cool jako vždy a Venom stylově hláškuje, ale jinak se Sony moc nevytáhlo. Divák natěšený na digitální bordel si hodně počká. Když dvacet minut před koncem najely titulky, musel jsem se smát. Samozřejmě ještě přišla obligátní scéna mezi titulky o ničem a dokonce i ochutnávka z animovaného Spider-Mana. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Tvůrci nejvíce inspirace čerpali ze sérií „Lethal Protector“ a „Planet of the Symbiotes“. (holyterry)
  • Tvůrci od počátku projektu slibovali fanouškům, že Venom půjde ve stopách úspěšných komiksových adaptací Deadpool (2016) a Logan (2017) a bude mládeži nepřístupný. Od těchto plánů ale upustili a oficiální rating je PG-13, tedy mládeži přístupný. (CrypzzXD)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama