Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (1 099)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak moc Venom připomínal Upgrade a to včetně falešného Toma Hardyho, který jakoby mu z oka vypadl, tím ale nechci říct, že by od sebe tvůrci opisovali. Film jsem si velice užil. Byl vážně vtipný, vcelku nápaditý a pravděpodobně ho kazily pouze nezajímavé a zdlouhavé akční scény. Nicméně myšlenku to mělo dobrou a Tom Hardy (tentokrát ten skutečný) byl pro svou roli jako stvořený a bylo vidět, že si to skutečně užívá. Nasmál jsem se víc než bych čekal a dávám 4 hvězdy. PS: Paradoxně zde odsuzuji akční scény, které obvykle u super hrdinských filmů hltám nejvíce. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zaprvé - určitě uznávám nasranost těch diváků, kteří jsou komiksovými fanoušky a mají náchylnost breptat, kdykoli se jejich oblíbený hrdina ve filmu šťourá v nose druhou rukou, než by měl. Ten PG13 rating je samozřejmě velkou ranou do kulí (V téhle společnosti raději do rozkroku) všem, kdo mají k Venomovi dlouhodobější vztah, a určitě dokážu pochopit, že buddy komedie k hororu s vesmírným parazitem leckomu prostě nesedí, ale což. Já jsem naštěstí stačil včas přistoupit na fakt, že na osudovost, hutnou atmosféru nebo stylové zabíjení se tady nehraje, otupil jsem mozkové závity - a skvěle jsem se bavil. Rozhodně nesouhlasím s názory, že se to zpočátku táhne jak týden ve škole. Naopak, tempo je velmi příjemné, humor uši netrhá, Hardy okamžitě kraluje a pro změnu mi fakt přišlo vhod, že taky jednou koukám na čistě nenáročnou komiksárnu, která nezahlcuje digitálním prostředím a nepřeskakuje mezi desítkami postav. Jasně, za velké zjednodušování ve vztazích mezi aktéry nebo návaznosti zvratů bych to asi mohl odstřelit (je vidět, že se hodně vystřihávalo), ale o to víc mě zaujalo, že i v téhle odlehčenější a přímočařejší rovině film v pohodě funguje, jasně rozvrhává motivy postav a prostě nenudí. Hlavně interakce Venoma s Eddiem je prostě bžunda, kterou tvůrci dobře a ve správných chvílích prodaly - a velkou zásluhu má výborný Hardy, kterého mám po tomhle zase o něco radši, a upřímně si vybavuju jen jednoho dalšího herce, kterej by mě svým živelným projevem v každým filmu tak bavil. Nějakej Jack Nicholson se jmenuje (i když nechci srovnávat, to ani náhodou). 70% a s odstupem hvězdu ubírám - není to tak zvládnutý, ale bohužel ani tak nezvládnutý, aby to mohlo být na guilty 4*... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě to chytlo na samém konci, poslední scéna skvělý, mimořádně vtipná venomluva. Jinak nezastírám kupu dobrých nápadů při akčních scénách, ale ten příběh se nad sebou vůbec nezamyslel a k záplatce se sice jeden docela fofrem, ale tvůrcům zcela evidentně bylo fuk jak, za jakých okolostí a kdyby místo hlavních postav byly třeba šišky vyšlo by to z hlediska přemýšlení úplně stejně. Tom Hardy sympaťák. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už na plakátu vypadal Hardy jako jednoduché pako, ale on ho chudák i musel hrát. Brock je první polovinu filmu obyčejný pitomec, který dostal co si zasloužil jen má Hardyho sympatickou náturu, kterou pak naboostuje symbiont. Hlavním problémem je scénář, který je chatrný a ještě z něj ledacos vystřihli. Logické lapsy, podivné motivace postav, hlášek je povedených jen pár. Fleischer si naštěstí pohlídal samotného Venoma, který i když se od komiksu dost liší je opravdu podařený. Ani jeho nepochopitelné hrdinské chování není takový problém. Akce je solidní, i když malinko nepřehledná, všechno splývá v temnotě (ve 3D to musí být zlo) a je jí málo. Michelle Williams hraje mizerně a padousšký Ind ve zvrácené variaci na Elona Muska se nemá při své proměně o co opřít. Harlson a jeho hnusný účes je spíš k smíchu. Fóru o baštění lidí je málo. Potitulková scéna je vyloženě na pěst. Shledáváme, že jde o velké zklamání. Chci žrát! POZOR: NENÍ TO MARVELOVKA, jen postava od Marvelu koupená (snad ji Sony brzo vrátí). ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu jsem se nechal zviklat pozitivními diváckými reakcemi a nevěnoval jsem příliš pozornosti úplně prvním zahraničním kritikám, které hlásily těžký průser a Venoma přirovnávali ke Catwoman... Udělal jsem chybu. Venom je těžký průser. Počínaje mizerným scénářem s neskutečně dlouhou expozicí a absencí jakéhokoliv dramaturgického oblouku vrcholící v tak narychlo spíchnutému finále, že to až smrdí, přes neskutečně podivné herecké výkony (Michelle Williams je tady neskutečně příšerná) až po odporné triky a nekoukatelnou akci. Kromě Catwoman se mi při sledování vybavovali také Transformers, Incredible Hulk, a bohužel především Spawn, kterého dodnes považuji za nejhorší comicsovou adaptaci ever. Po hvězdě za Hardyho a Ahmeda, kteří se tu snaží ze všech sil povýšit tuhle břečku na něco alespoň trochu koukatelného. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Jihokorejská společnost HJC, vyrábějící motorkářské přilby, použila na těch svých (RPHA 11), design Venoma, který se brzy stal nejúspěšnější marvelovskou grafikou na trhu. (Maulincio)
  • Písnička, která hraje v 6. minutě, je „No Problem“ od Pusha T. V 9. minutě hraje „Our Love“ od Gary Clark Jr. V 19. minutě hraje „Black Gold“ od Eagle Eye Williamsona. Ve 22. minutě hraje „So He Won't Break“ od The Black Keys. Na konci filmu hraje „Let's Go“ od Run The Jewels. (Duoscop)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama