Reklama

Reklama

V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein monstrum kterému se podařilo přežít až do dnešní doby. Nesmrtelný Adam bloudí sám ulicemi města, ve kterém spolu válčí démoni s chrliči o osud lidstva. Démoni, vedení temným princem Naberiem, se snaží odhalit tajemství Adamova stvoření, aby ho využili k zničení celého lidstva. Proti démonům stojí chrliči v čele s královnou Leonore, kteří se snaží Adama ochránit za jakoukoliv cenu. Jak si Adam začne uvědomovat, že může být klíčem k ovládnutí celého světa, musí se rozhodnout, na čí stranu se přidá... (A-Company CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (560)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Druh filmu, ktorému sedí viac home video, ako kino plátno. To, že je to céčková klasa nevyčítam, ale pustiť niečo také do obehu pre kinodistribúciu je nanajvýš odvážne. Jasný finančný prepadák, mizerne natočený snímok a absolútny plagiát série UNDERWORLD ( rovnaká producentská stajňa ), avšak natoľko zábavný a zlý až je dobrý, že si nezaslúži horšie hodnotenie. Aspoň nateraz nie. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kevin Grevioux, stvořitel Underworldu (ano, to on vytvořil původní koncept a námět) si posteskl, že všecku slávu z vynikající série vytěžil Len Wisenam, tak našel zoufalého neumětela, dal mu recyklaci svého původního námětu, sebrali jednu skomírající hvězdičku, jenž od tý doby, co jí Joker spálil půl xichtu jde od sračky ke sračce a spolu si někdě v aťáku v Bukurešti natočili sterilně imbecilní plagiát pro homobukvičáky s novou S pětkou a epesně nagelovanou patkou.Hloupoučký scénář, který jako by psalo snad pětileté děcko, dialogy toporné a úsměvné.Celý film se odehrává na dvou, třech místech a mezi pár těmi směšnými žvásty se občas poperou digitálně hnusní kreténí proti debilům a mezi nima toporný sešívanec.Naprosto sterilní kastrát, který nešahá Underworldu ani pokokotníky a Van Helsing je proti němu artový mental blok báster.Nudný a hloupý kýč, který vykrádá úplně všecko a všecky a nudí k posrání.Digitalní bordel a totální facepalm nad tím, jak může ještě vůbec někdo tak zhovadilý kýč financovat a dát do kin.Nepamatuju si, kdy mi bylo za tvůrce tak strašně trapně a už vůbec si nevybavuju, že by byl Bill Nighy špatný herec, tahle legenda snad poprvé v kariéře šlápla totálně vedle.Naprostá zoufalost.15%. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zlatej Abe Lincoln, lovec upírů, protože Adam Frankenstein, lovec démonů je těžkej provar, kterej od slabšího hodnocení zachránilo jen to, že jsem unavenej po práci a za hodinu mě čeká ještě brigáda a potřeboval jsem u něčeho totálně vypnout a přitom neusnout, což se povedlo. Celý ten otřepaný nápad o odvěkém souboji dobra a zla, zde ztělesněný soubojem mezi řádem Chrličů (ano takový ty kamenný příšerky, co nám padají na hlavy z věžiček katedrál) a zcela nečekaně zlými démony, kteří chtějí ovládnout svět, byl děsně nezáživně zpracovaný, vizuálně přeplácaný digitálními triky a neslanými nemastnými souboji. Jakýkoliv průměrný béčkový pokus navázat na Frankensteina buď z dílny Universalu nebo Hammeru je stokrát vydařenější než tohle. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle bolelo. Od Van Helsinga uplynul nějaký ten čas a tak si v Hollywoodu řekli, že je na čase oživit nějakou tu hororovou klasiku a strčit jí do moderního hávu. No ne že bych toho byl přítelem, ale beru to jako nutný zlo, který se občas zvrtne v rozvernou taškařici, jako byl právě již zmíněný holandský lovec upírů. Jenže zatímco Van Helsing pracoval s nadsázkou, solidním castingem a nakonec i výpravou, tak tady tohle všechno chybělo. Notabene když do toho Beattie namixoval Underworld, což umocňoval Billy Nighy opět v roli šéfmonstra. Vznikl tak maglajz, ve kterym na střechách ožívaj chrliči a mydlej se s démony, trpícími poruchou samovznícení. Mezi tím vším pobíhá Eckhart, kterej se místy transformuje do Christophera Lamberta a pere se se všema, když se zrovna nesnaží zachránit Yvonne Strahovski, který se povedlo oživit myš. Rohanská šítotnoška je tu pak za tu, která neví co chce. Beattie ať se radši vrátí k psaní scénářů, protože ta režie mu nejde. 15% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vlastně to tím celé začalo.......... Řád Chrličů je zajímavá myšlenka a mám pocit, že to ještě nikdo nerozpracoval do takových detailů. Jenže tady to působí až moc "latexově", je to zdlouhavé a chvilkami velmi nudné. Málo akce a když už nějaká je ztrácí se jen v bílé nebo ohnivé cloně a protože se to dost často opakuje, přestává to mít správné napětí a efektivnost. Námět je dobrý, ale zpracování mohlo být jiné. CITÁT - To nezabiješ, To už je mrtvé........... Celkem povedený hudební doprovod a párkrát se blýskne i kameraman. Jinak celkem slabý průměr. CITÁT - Já, Frankenstein............ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • Jméno Frankenstein má svůj skutečný původ v Německu, kde se tak jmenuje zřícenina středověkého hradu, kde v letech 1673-1734 žil německý alchymista Johann Conrad Dippele, který se mimo jiné podle legendy zabýval i oživováním mrtvých. (Dracconnis)
  • Většina lidí pojmenovává monstrum jako přímo Frankenstein, i když se tak nejmenuje on, ale jeho stvořitel. V knize bývá nazýván jako Netvor. (Dracconnis)
  • Film měl jít původně do kin 22.2.2013. Jeho premiéra však byla posunuta na 13.9.2013, aby pak byla opět posunuta, tentokrát na 24.1.2014. (Hal_Moore)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

McClane Jr. je Kyle Reese

McClane Jr. je Kyle Reese

20.02.2014

Terminator: Genesis, pátý film známé akční série, je koncipován jako začátek nové trilogie. Jestli na ni dojde ukážou až tržby, poloreboot Cameronovy ságy (v němž nebude chybět Arnold Schwarzenegger)… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama