Reklama

Reklama

V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein monstrum kterému se podařilo přežít až do dnešní doby. Nesmrtelný Adam bloudí sám ulicemi města, ve kterém spolu válčí démoni s chrliči o osud lidstva. Démoni, vedení temným princem Naberiem, se snaží odhalit tajemství Adamova stvoření, aby ho využili k zničení celého lidstva. Proti démonům stojí chrliči v čele s královnou Leonore, kteří se snaží Adama ochránit za jakoukoliv cenu. Jak si Adam začne uvědomovat, že může být klíčem k ovládnutí celého světa, musí se rozhodnout, na čí stranu se přidá... (A-Company CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (561)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vlastně to tím celé začalo.......... Řád Chrličů je zajímavá myšlenka a mám pocit, že to ještě nikdo nerozpracoval do takových detailů. Jenže tady to působí až moc "latexově", je to zdlouhavé a chvilkami velmi nudné. Málo akce a když už nějaká je ztrácí se jen v bílé nebo ohnivé cloně a protože se to dost často opakuje, přestává to mít správné napětí a efektivnost. Námět je dobrý, ale zpracování mohlo být jiné. CITÁT - To nezabiješ, To už je mrtvé........... Celkem povedený hudební doprovod a párkrát se blýskne i kameraman. Jinak celkem slabý průměr. CITÁT - Já, Frankenstein............ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Presne takovej tupej akcni vyplach ve stylu Underworld a Legie, jakej jsem cekal. Pribeh je samozrejme znacne dementni a to i na pomery podobnejch becek, ale aspon svizne odsejpa a neni cas na zbytecny kecy. Triky nejsou buhvijaky, ale vylozene nerusi. Herci nemaj prakticky co hrat, Nighy dela svyho typickyho zaporaka, ale Eckhart docela prekvapil, ani ne tak herectvim, ale tim, ze to je docela namakanej borec. Co se tyce akce, ta se snazi za kazdou cenu vypadat epicky, ve vysledku se to sice vse vicemene furt opakuje, ale diva se na to pekne. Takze celkove ty 4* tak vlastne davam hlavne za to, ze jsem se od zacatku do konce skvele bavil, na vypnuti mozku idealni. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

A tak mě to zas nijak neurazilo. Je to o hvězdičku horší než tady ti Lincolnové a napětkrát, jak špina v kýblu točící se Underworldi, ale podle zdejších hysterických ohlasů jsem čekal vypínačku v půlce filmu. Samozřejmě, démoni v oblecích s jejich prašečíma hlavama jsou k smíchu, ale jejich okřídlení protivníci spolu s Eckhartem jsou udělaní slušně, akce se tam taky dá pohledat, takže i přes to, že nemám potřebu jít pod slabé dvě hvezdičky, tak jsem rád, že jsem do kina nešel. Zklamání to je, ale přitom stačilo jen pár hlášek a trochu nápaditosti. 45% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie tohto filmu záleží od momentálnej nálady a to od jednej do max. troch hviezdičiek. Šťastie, že som bol práve v nálade pozrieť si bezduchú dejovú zlátaninu, a čo som čakal som aj dostal. Keď človek vypne a z filmu vníma iba obrázky tak sa to dá. Vizualizácia nebola zlá, no mňa na filme upútali hlavne masky. Mám silné podozrenie, že pri maske Gargoylov sa autori nechali inšpirovať PC hrou Heroes of Might and Magic a pripomenuli mi tak staré dobré časy, keď som ešte ako mladík niečo hrával. Masky démonov som už tiež niekde videl, ale nemôžem si spomenúť kde. Ako jednohubka a prostriedok pre výplach dutiny lebečnej film ujde, ale do kina by som naň rozhodne nešiel. 50/100 ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

|1%| Já, Frankenstein ? To spíš: Já, blbec, že jsem do toho filmu šel ! No, toto jsem fakt nečekal, absolutně to šlo mimo mě. Moje hodnocení je asi kruté, ale to prostě nešlo. Nejprve bych chtěl zmínit důležitý fakt, že jsem neměl žádné očekávání od tohoto filmu. Věděl jsem, že to bude ujetárna, ale měl jsem náladu na vygumování mozku, řekl jsem si, tak při nejhorším to nebude průměr, tak 2* snad a ono ani jedno, ani druhé. Nemám moc rád podobně ujeté filmy, většinou je vidím značně podprůměrně, ale ne na čistý odpad - to je to, co chci na úvod vysvětlit, že nejsem zaujatý proti podobným filmům nějak extra, nemusím je, ale toto jsem musel odpadem ztrestat a to odpady nedávám tak často. Třeba podobná ujetárna, ikdyž se nedá moc srovnat, film: Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. To nebyl vůbec špatný film. V rámci toho, že to bylo ujeté (ne moc pečlivě pojaté), tak jsem byl dost spokojen. Dost spokojen proto, že jsem dal lepší 3* (61%). Je i více podobných blbůstek, kdy dám třeba 2* - ale proto, že něco tam ocením. Třeba zde jsem si myslel, že ocením aspon efekty a ono houby. Úvod mě vůbec nechytnul, ale beznadějně to nezačalo, ale jakmile začala akce, šlo to vše do kopru. Co se týče efektů a údajné 3D převedení v nich ? To snad nemyslíte vážně, že to bylo hvězdné, nebo, že se dalo na to koukat ? Nicméně, názor ostatních. Tvorové, dáblové, možná to 1% dávám za ně, ale i to nebylo nejlepší. Příběh samozřejmě u podobných blbůstek nedává smysl. Napětí, sympatie k nějakým hercům, logika, jednání postav, nějaké dějové linie, scény - nic mě nezaujalo. Hudba ? No zaznívala tam, ani té jsem si nevšiml. Jedna velká nuda, a to se tam něco často. Co z toho, že se mlátí létající draci..pardon ne draci, ale dáblové nebo démoni s křídlama ? Uf, mam dost. Finále také o ničem. Tento brak nemá žádné části, úvod, střed, závěr. Je to tupý film, který asi chtěl dělat hodně na efektech, přitom ty byly nulové. Některé scény z filmů připomínaly jiné filmy. No, myslím, že nemá cenu komentovat dál. Já mám dost. Doufám, že jsem ze začátku jasně vysvětlil, že nejsem úplně zaujat podobným bláznivinám. Toť vše. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Melbourne, konkrétně na South Lawn Car Park na University of Melbourne a v Docklands Studios. Sněžné horské vrcholy na začátku filmu byly natočeny v argentinském Bariloche, které leží na úpatí And. (noelcoward73)
  • Film měl jít původně do kin 22.2.2013. Jeho premiéra však byla posunuta na 13.9.2013, aby pak byla opět posunuta, tentokrát na 24.1.2014. (Hal_Moore)
  • Jméno Frankenstein má svůj skutečný původ v Německu, kde se tak jmenuje zřícenina středověkého hradu, kde v letech 1673-1734 žil německý alchymista Johann Conrad Dippele, který se mimo jiné podle legendy zabýval i oživováním mrtvých. (Dracconnis)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

McClane Jr. je Kyle Reese

McClane Jr. je Kyle Reese

20.02.2014

Terminator: Genesis, pátý film známé akční série, je koncipován jako začátek nové trilogie. Jestli na ni dojde ukážou až tržby, poloreboot Cameronovy ságy (v němž nebude chybět Arnold Schwarzenegger)… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama