Reklama

Reklama

Mateřská země

  • Česko Homeland (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2009, 6 min

Obsahy(1)

V domku na kraji podivuhodného močálu žije malá postavička. Z močálu se jednou ozvou teskné vzdechy, které ji vylákají před domek. Dívka na zápraží najde neduživou potvůrku, která v ní vyvolá lítost. Péče a láska, kterou dívka potvůrku zahlcuje, je jako vyživující nápoj, po němž potvůrka roste a roste, až už se nevejde ani do největšího pokoje. Mateřská láska je zdrojem života, ale pro toho, který ji dává, může být až tragickou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Celý film

Recenze (11)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Asi měknu, ale mne tohle opravdu silně emocionálně zasáhlo. Krásná hudba, zajímavá animace, okouzlující atmosféra ... nemám nač si stěžovat. (4.10.2010 Lumírova tříska) ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

[kráťas] Připojí se do vašeho života a dá mu větší smysl. Pomáháte mu vykvést a přitom zanecháte své otisky. Vznikne pouto. Sílné. Ne natolik, aby vás udrželo spolu, když si začnete přerůstat přes hlavu, ale rozhodně natolik, aby mezi vámi vytvořilo nepřetrhnutelnou nit, která vás bude pojit ať se vydá kamkoliv. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sice mi chvilku trvalo než jsem si zvykl na možná až moc jednoduchou animaci (přičemž se můj názor z "to měli jen jednu tužku a báli se že ji vypíšou?" během dvou minut změnil na "rozkošné, úžasné, uíí, uííí"), ale potom... Něco tak dojemného sem už dlouho neviděl a přitom se Domov ani v nejmenším nespoléhá na tisíckrát viděné rádoby tklivé šablony.Hodně povedená záležitost (i díky velmi dobře zvolené hudbě). Ač to tu není uvedeno, jedná se s nejvyšší pravděpodobností o studentský film, konkrétně na FAMU. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak smutně melancholické, tak poetické, tak nápadité, tak... tak nemám slov. Taky jste tu viděli tu inspiraci Miyzakim? Mě jej to připomínalo jak celou atmosférou, tak podivným stvořením a také krásnou ale opravdu bohovskou výpravnou hudbou. A ta animace? Sice jednoduchá, slabě viditelná, ale právě i díky ní to celé působilo takovým tklivým a pomíjivým dojmem. Krásný komentář: Arbiter. K vidění tu: http://vimeo.com/7578092 ()

Galerie (2)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama