Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 1

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (214)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že se mi směr, kterým se tato série ubírá velmi líbí. Úvodní díly u mě mnoho úspěchu nesklidily. Naopak ty nové se mi zamlouvají. Tento rovněž. Určité napětí se ve vzduchu vznášelo. Herecké osazenstvo je sympatické. Ženy jsou navíc číče. Strašidelné či hrůzunahánějící to bohužel není. Nicméně, velmi kvalitně fungují veškeré lekačky. Pokud se vám tedy zdávají až příliš růžové sny, tak zvolením tohoto snímku, jakožto večerního společníka, vůbec nic nepokazíte. Hlavní záporák "kouř" je sice nemilosrdně ukraden ze seriálu Ztraceni, ale jinak se jedná o velice koukatelnou záležitost. Slabší 4 hvězdy. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Vo svojej najzákladnejšej úrovni má vzorec Paranormal Activity stále nejaký šmrnc, s kombináciou strašidelného videa a vkusného predmestia, ktoré vytvára silnú, znepokojujúcu atmosféru. Škoda, že len sme ako diváci nestrávili viac času v dimenzii duchov a menej času v dimenzii ľudí, možno by to bolo ešte strašidelnejšie. 5,5/10 ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

The Ghost Dimension poskytuje nejaké nové informácie, ale ide inou cestou. Ano, máme tu zasa dom, rodinu, prepojenie na iné rodiny a udalosti, ale tu sa zlo dosť zhmotňuje, a otvára sa časoprostor. Takže Paranormal Activity + Krotitelé duchů + Insidious? Asi tak nejako. To čo bolo najväčším kladom celej PA série (výborne stupňované neviditeľné udalosti), tak sa rozhodli zahodiť. Napätie vymenili za akčnosť. Riskli nový smer dúfajúc v reštart. Nevyšlo. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Největší problém found footage škatule není ani tak jistá vyčerpanost a recyklační návyky, ale snaha žánr oživovat až moc výraznou post-produkcí. Zatím vždy se to ukázalo jako slepá ulička nebo vždy film dostal pěkně na prdel co se uvěřitelnosti týče a u PA byl pátý díl na hraně toho, co bych osobně uvedl jako akceptovatelné. Tam, kde nejsou nápady, tam to zachraňují efekty. Ne však u žánru, který staví jakoby na pocitu opravdovosti a uvěřitelnosti. Všechny ty lekačky, zvuková podpora a prostě obecná hra s divákovou představivostí, které z minima vytvoří maximum, bylo tak trochu pošlapáno snahou posunout film zase o kus dál. Ztvárněný bubák, díra ve zdi a nijakej konec jasně ukazují, který že PA díl je nejslabší. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Já jako celkem fanoušek série PA jsem zklamanej. Od toho názvu jsem si představoval kdovíjaký dimenze, ale tam jsme se s ničím takovým vůbec nesetkali, kromě temnýho černýho stínu. Nápad ušel, jakože jenom stará kamera může vidět tyhle activity, ale podle mě to byl snad nejslabší díl. Čím víc oni vědí, že na tom vydělaj, tím víc se asi snažej ušetřit. Tam nebylo nic drahýho, i ty závěrečný titulky byly obyčejný a bez hudby. Ta husí kůže a mráz po zádech absolutně vymizel. Jestli se dá něco opravdu vyzdvihnout, tak ženský obsazení, v tomhle opravdu byl znát pokrok. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl natočen za 45 dní. (SidneyP)
  • Severoamerické tržby byly 18,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 78,9 mil. (NIRO)
  • Jedná se o jediný díl série, který se dal v kinech zhlédnout ve 3D. (hansel97)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama