Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 2

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (214)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako jeden z těch lepších dílů Paranormal Activity. Moc nového jsme se sice nedozvěděli, ale konečně to všechno do sebe zapadá a začíná to dávat smysl. Další rodina je terorizována démony, tentokrát z jiné dimenze. Je to částečně propojené s předchozími díly. Jinak lekačky a atmosféra nic moc. Aspoň tu jsou pěkné herečky. "Pryč z toho baráku!" ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ghost Dimension nadväzuje na osviežujúci a najlepší diel série (3), ale je iba lenivým recyklantom nielen paranormal chytákov (nájdete v tom všetko možné od Insidiousov až po finále REC). Ľakačky ako tak fungujú, ale s neprekvapivým dejovým vývinom to nad priemerný dojem nevytiahnu. Dva a pol hviezdy. ()

Reklama

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Je tu snad závěrečný díl série a dobrá zpráva je, že je to lepší než PA 4, ale, řekněme si to upřímně, to nebylo zas tak těžké dosáhnout. PA 5 dává dohromady střípky z předchozích filmů a vzniká cosi dávající vcelku smysl, v rámci horrorového žánru. Po stránce strašidelnosti film moc nefunguje, a za to také může vysoká frekvence lekaček, které na diváka útočí asi každé tři minuty, a tentokrát už od prvních minut - a tady je vidět, že to dlouhé čekání v předchozích filmech na první lekačku prostě mělo smysl. Ve scénáři je pár pěkných nápadů, je jen škoda, že působí, jako kdyby tvůrci házeli nápady na jednu hromadu, aniž by ve výsledku znali jejich smysl v rámci celku, a použili to lepší, co na "hromádce" našli. Jako jeden z těch lepších se dá zmínit ten, co je na plakátě, tedy tunel vedoucí z pokojíčku do neznáma, který docela možná tvůrci zahlédli ve hře Silent Hill 4, anebo také ne. PA 5 se pyšní nejen tím, že konečně ukazuje aktivitu - tedy cosi, co připomíná kouřové monstrum z Lostu -, ale také faktem, že jde o první PA ve 3D. Bohužel ve 3D je, když přimhouřím oči, jen půlka filmu (!). Scény působící prostorovým dojmem začnou až momentem, kdy si jedna z hlavních postav pořídí 3D kameru, a dále tyhle scény jsou ještě prokládány běžnou 2D přepínáním kamer z různých částí domu. Dává to sice smysl, ale pocit při sledování filmu je... jak bych to jen nazval, nepohodlný? Navíc, všechny 3D záběry jsou prokládané, čili mají v obraze nepříjemné pruhy. Jediným kladem na 3D je tak zobrazení kouřového monstra, či jeho kousků poletujících ve vzduchu, kde 3D efekt na plátně působí velmi zajímavě. Doporučit, nebo ne? PA nikdy nebylo o příběhu, tedy po této stránce zřejmě nebude nikdo zklamán, už horší je to po stránce, chcete-li se bát; i když, na mé projekci se první půlhodinu ozývaly dívčí výkřiky, takže je docela možné, že první půlka - než se lekačky začnou až příliš opakovat - docela hrůzu nahánějící za jistých okolností být může. Paranormal Activity je (asi) naposledy v kinech! Myslím, že horrorový fanda si tuhletu příležitost ujít nenechá, přece jen PA již několikátý rok vyplňuje mezeru po Saw, které se tradičně objevovalo v kinech v období Halloweenu a je jen otázkou, co ho vystřídá. Pokud váháte a nechcete zbytečně vyhazovat peníze, raději si pusťte znovu třetí, dle mého názoru nejlepší, díl. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že se mi směr, kterým se tato série ubírá velmi líbí. Úvodní díly u mě mnoho úspěchu nesklidily. Naopak ty nové se mi zamlouvají. Tento rovněž. Určité napětí se ve vzduchu vznášelo. Herecké osazenstvo je sympatické. Ženy jsou navíc číče. Strašidelné či hrůzunahánějící to bohužel není. Nicméně, velmi kvalitně fungují veškeré lekačky. Pokud se vám tedy zdávají až příliš růžové sny, tak zvolením tohoto snímku, jakožto večerního společníka, vůbec nic nepokazíte. Hlavní záporák "kouř" je sice nemilosrdně ukraden ze seriálu Ztraceni, ale jinak se jedná o velice koukatelnou záležitost. Slabší 4 hvězdy. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tobyho už přestalo bavit schovávat se za stíny, takže se nám, parchant jeden vychcanej, transformoval do levitující ektoplazmy. Takže zatímco jeho nová podoba hraje hlavně na efekt, tvůrci opomněli na nepsané pravidlo "všeho moc škodí, v hororu obzvlášť". A tak nás neposlušná skvrna obdarovává každý tři minuty nějakou rádoby lekačkou, abyste si, milé děti, mohli vzájemně svěřit na konci své čerstvě nabyté dojmy ("Ty vole, mě z toho tak mrazilo, až jsem se celá orosila" - "Kotě, ale to bylo asi ze mě, jak jsem ti pod sukní klikal na myšku."). To vše samozřejmě na úkor napětí. Závěrečné minuty spolu s celkovými tržbami téhle Duchařské Demence nám však dávají naději. The End? Doufáme! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Severoamerické tržby byly 18,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 78,9 mil. (NIRO)
  • Výroba filmu byla potvrzena již před uvedení 4. dílu do kin. (beba789)
  • V Ryanově (Chris J. Murray) pracovně, kde s bratrem přehrávají nalezené videokazety, visí na zdi plakát k mobilní hře "Dead Trigger 2" českého vývojářského studia Madfinger Games. (Jifo)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama