Reklama

Reklama

Kendžú zankoku monogatari

  • Japonsko 拳銃残酷物語 (více)

Recenze (4)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Japonský akční krimi thriller s parádní noirovou atmosférou zaujme stylově vyladěnými černobílými záběry a výbornou režií nejen akčních scén. Herci v rolích vzájemně soupeřících antihrdinů jsou po technické stránce skvěle vedeni, ale bohužel většině z nich chybí pořádné charisma, kterým by si diváka více podmanili. Celý film s příjemnou stopáží má dobrý spád a díky zmíněným kladům jde o pohltivou žánrovou podívanou, ale na druhé straně u postav tu absentuje výraznější psychologie, díky níž by celý gangsterský příběh více zasáhl a zapůsobil by vedle napětí i po emoční stránce. Vlastně by nestačilo mnoho a Japonsko by mělo pro mě v rámci subžánru menšího konkurenta vedle Polákovy Hry bez pravidel či Melvillova Druhého dychu, v některých scénách se „Krutý příběh zbraně Kenju“ k těmto mým favoritům mezi šedesátkovými noiry i celkem přibližoval, jako celek však ne. Ty 4 hvězdičky z mé strany jsou tady slabší, nicméně musím říct, že jak po japonských filmech sahám opravdu jen zřídka, v případě éry 60. let mě tam skoro pokaždé čeká velmi milé žánrové překvapení, což platilo určitě i v tomto případě. [75%] ()

Linaroth 

všechny recenze uživatele

Ač byl film zařazen do série Nikkatsu Noir distribuční společnosti Criterion Collection, těžko o něm říct, že je čistým noirem. Džó Šišido sice hraje tvrďáckého málomluvného anti-hrdinu, který v pomstě likviduje mafiánské podsvětí, ale tím nám veškerá žánrová podobnost v podstatě končí. K vykonání svého úkolu má totiž po ruce bandu outsiderů, doplněnou o nejlepšího kamaráda a dívku, která rozhodně není typová femme fatal. Po stránce režijní, narativní i technické těžko něco vytknout - film svých devadesát minut pěkně odsype hodinami. Bohužel, jediné zrnko písku, které vám z něj zůstane v hlavě, bude mít pravděpodobně zjizvený obličej Džó Šišida. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Japonský klasický film noir ve spojení s jakuzáckým o zpackané loupeži, v němž žádná postava není prostě dobrá nebo špatná,. ()

Reklama

Reklama