Reklama

Reklama

Mluvit s rybami

  • Velká Británie Talking with Fishes

Obsahy(1)

Zdařilý britský dokument nás zavede mezi korálové útesy, kde se behavioristé Guy a Anita Chaumette pokusí dokázat, že ryby cítí doteky a užívají si je, dokáží spolupracovat i společně lovit. Postupně nás Guy seznámí s „rybími čističkami" - Stenorhynchus seticornisem, krevetou drsnou a krevetou Pedersonovou, které pravidelně očišťují rybí těla. Guy se je pokusí napodobit, aby ukázal, že si ryby neplavou jen pro očistu, ale že dokáží vnímat dotyky a mohou se jim líbit. Pro pohlazení a masáž si připlave třeba kanic pruhovaný, muréna, ropušnice i žralok.
Celý dokument provází krásná hudba, hlas propůjčila Anita Chaumette. „Mluvit s rybami" přináší nový pohled pod mořskou hladinu, který ryby představí jako cítící a inteligentní tvory. (Jacinda)

(více)

Recenze (1)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument o rybách, který jsem kdy viděla. Mám ho jen díky Filmovému festivalu na gymnáziu Ohradní (Elišky Krásnohorské) v Praze, který každoročně na Vánoce pořádá festival. Takové malé Karlovy vary. Asi nejkrásnější scéna je, když se Guy (ten potápěč) líbá s Kanicem. To, že je ryba schopná něčeho takového, to jsem do té doby netušila. Tenhle dokument prostě musíte vidět. A možná pak přehodnotíte, jestli jíst ryby dál. Škoda že mi moc chutnají a nemůžu je přestat jíst, protože mi je jich neskonale líto...výborná kamera, krásná hudba, strašný anglický dabing, úchvatné scény. To je Mluvit s rybami... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Dva kanicové, které film zachytil, byli bohužel o dva měsíce později zabiti přímo v průběhu tření. (Jacinda)
  • Dokument získal několik ocenění, například "Special Jury Award", "Gold Award Marine Science" a "Best Underwater Photography". (Jacinda)

Reklama

Reklama