Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh sa točí okolo Raju, ktorý už od detstva holduje remeslu zlodejov a podvodníkov. Spolu so svojím kumpánom a kamarátom "šikovne" oberajú ľudí o majetok. Nepohrdne však ani platenou prácou a pri jednej z nich sa mu podarí zachrániť sirotu Mahi (zo sebeckých dôvodov, samozrejme!). Ona to netuší a pomaly sa doňho zaľúbi. Smola, že Raja v opitosti urazí "Primadonu" podsvetia - Boha smrti, Yamu. Ten si ho za opovážlivosť povolá k sebe, aby s ním spravil krátky proces... a ako dobre vieme, do podsvetia sa dostanú iba mŕtvi ľudia. (Remini)

(více)

Recenze (4)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Indická šílenost, která rozhodně stojí za zhlédnutí. Snímek působí v evropských poměrech jako zjevení, nicméně si troufnu odhadnout, že v jižní Asii se o nic šokujího nejedná. Ve třech hodinách dokáže S.S. Rajamouli roztočit osudové romantické drama s až neskutečným nadhledem v akčních výjevech. Díky rychlému střídání stylů, přehnané grotesknosti jednotlivých scén a překvapivosti dějových peripetií se mu daří po celou dobu držet neúprosné tempo. Nabaluje na příběh další a další linie, skvěle pracuje s postavami a dokáže se nevídaným způsobem vracet k nedořešeným věcem z minulosti. Vzhledem k talentu hlavního protagonisty dokáží navíc strhnout i taneční výstupy a v absolutní většině případů nepůsobí jako rušivý prvek. Z některých scén je ale přeci jen cítit jistá únava a prospělo by jim trochu více dynamiky. Rajamouli věnuje příliš času absolutně nepodstatným věcem, které sice fungují jako velmi zábavné vložky, ale pro film samotný nejsou nijak důležité. Kvůli tomu v konečném důsledku Yamadonga působí spíše jako slepenec zábavných scének, než jako soudržný celek. Nicméně jako atrakce funguje tenhle kousek výborně. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh o jednom neskutečně umanutém medailonku, kterého se nemůže nechtěně obdarovaný muž za žádnou cenu zbavit. V polovině opouští film pevnou půdu a vydává se do podsvětí, kde musíme snést zmalovaná a cingrlátky ověšená indická božstva, která poulí očima a mrskají obočím jako by je trefil elektrický proud. Úskoky, kterými se zloděj dokáže ujmout v podsvětí vlády, jsou průhledné, takže božstva jsou patrně i dost tupá. No, a pak se vrátíme zpět na Zem a příběh Popelky, který je ústředním motivem druhé části filmu, dopadne tak, jak už to obvykle končí. ____ Snímek si neláme hlavu s logikou a nabízí mix žánrů a přehrávání za hranicí karikatury. Nedrží pohromadě, ale mnohé scény mají nápad. Například dívka uvězněná v drátěné kouli, vystoupení zlodějského kouzelníka a tance krásné lichvářky s potetovanou bradou. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

No, obsah a dĺžka filmu sú tu vo veľmi nepriamej úmere, Pokiaľ nedošlo na božstvá sa mi film veľmi páčil, je hodne spevavý, keďže som piesňam nerozumela vôbec (nepreložené) a z telugštiny sa nechytám ani slovom, moc deju nepomohli. V konečnom dôsledku výprava nádherná, zápletka v pohode, len tí Bohovia ma šli unudiť k smrti. Z celého filmu sa mi nakoniec páčila najviac Mamta.... ()

Reklama

Reklama