Reklama

Reklama

Confucius

(festivalový název)
  • Čína Kong Zi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Epický příběh z 6. století př. n. l. nám vypráví příběh slavného státníka, sociálního politika a především nejvýznamnějšího filozofa čínské historie Konfucia. Čínští autoři s Yun-Fat Chowem v hlavní roli se nám pokusí poodhalit dobu z časů Konfucia, období přerodu čínské společnosti, doby největších reforem. Ne vždy se dařilo uspět tam, kde chyběla vůle něco změnit. Přesto Konfuciovy filozofické úvahy dokázaly změnit podobu Číny i celého světa. Po staletí formovaly náboženství a úspěšně zasahovaly do vývoje lidského chování ve východní Asii. (tlkounev)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Čas od času sa vo svete objaví osobnosť, ktorá so sebou strhne masy. A je len na nej ako tento dar využije. Či sa zaradí medzi Caesara, Napoleóna, Hitlera alebo sa vydá osvietenejšou cestou učenia a poznania ako Ježiš, Budha, Konfucius. Číňania opäť siahli do ich bohatej histórie, ale vyšli z totálnou vatou. Je síce zabalená do krásnych exteriérov a zaujímavej doby, no vata ostane vata, aj keď je posypaná cukrom. Yun-Fat Chow v ničom film nepotiahol nepotiahol ho, ani ako herec ani ako človek s výraznejšou charizmou. Neviem do akej miery sa film dodržiaval časovej osi, alebo ako striktne sa pridŕžal známych faktov, no nejaký silnejší zvrat a skrášlenie histórie by film v pohode zniesol. Takto z toho vznikol obyčajný roadmovie zo 6.storočia. Múdrosti, ktorých je tu neúrekom sú aktuálne aj dnes, škoda, že sa k ľudom nedostanú, pretože pozaspávajú už v strede filmu. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Při sledování Konfucia mě několikrát napadlo, že kdyby Vávrovo Putování Jana Amose snímal Peter Pau, mohla mít "Honzíkova cesta" aspoň hezké obrázky. No a jinak "v politice se nesmí nic uspěchat" (jak pravil výjimečně rozzlobený Chow Yun Fat), takže na nějaké zásadní změny si Číňané budou muset ještě počkat... ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Skoda. Film musel stat spoustu penez, ktere byly -dle meho soudu- bohuzel promarneny. Myslim, ze takova osobnost jako Konfucius by si zaslouzila lepsi filmovou oslavu... trikrat jsem to rozkoukal a trikrat jsem usnul v pulce...a do te doby jsem se temer nic nedozvedel....asi tak. P.S.: tak uz jsem to dokoukal. Pustil jsem si to od pulky. Ale hodnoceni se nezmenilo. ()

Say 

všechny recenze uživatele

[+]: Poklidné převyprávění Konfuciova života. Nevím nakolik historicky přesné, nicméně pro obyčejného Evropana poučné. Včetně mnoha jeho dodnes uznávaných mouder. [+]: Střízlivé kostýmy i kulisy. [+]: Kamera s neuvěřitelným citem pro kompozici. O tom si můžou třeba Američané jenom zdát. [:]: Yun-Fat Chow se na roli Konfucia hodí, jen jeho úsměv zdůrazněný vousy mi místy vadil. [-]: Některé scény mohly být z filmu klidně vystřiženy. Délka by pak byla přijatelnější. [♫]: ** Většinou nevhodně přehnaná, nijak zajímavá orchestrálka, Konfuciova hra na stolní citeru ku-čeng na mě ale zapůsobila. [=]: Negativní pocity chápu, ale rozhodně nelze o snímku říct , že je špatný. Prostý Evropan očekává od Čínského snímku s Yun-Fat Chowem akci v podobě bojových umění a válek, té se tady ale nedočká. Divák by se měl zamyslet už nad samotným názvem filmu a uvědomit si, co pro něj snímek vlastně nabídne. [#]: „Když člověk nemůže změnit svět, pak by alespoň měl zkusit změnit sám sebe." ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Dokonalý snímek. Takovéhle hodnocení mám možná jen proto, že snímek znám tam a zase zpátky. Dělal jsem k němu titulky, a tak jsem si prohlédl každý snímek filmu hned několikrát. Dobrota a hlavně dodnes pravdivé myšlenky mě zaujaly šíleně moc. No a skoro vše ve snímku je pravda. Jsem jenom rád, že se více lidí o takovém velikánovi dozví více než jen letopočty narození a úmrtí. ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama