Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nevšedné vtipy a suché poznámky Jasona Stathama v hlavnej úlohe ma niekedy vracajú o polstoročie späť, do zlatého veku kriminálek z deväťdesiatych rokov. Tam vždy jedinec vystupoval sám proti všetkým a proti systému. Takže film sa mi veľmi páčil, typická oddychovka na sobotný večer, napínavé a vôbec mi nevadilo, že záporáka poznáme od začiatku filmu. Skôr naopak. Dobrá rola aj pre Paddyho Considineho v úlohe nadradenej bukvice. Hovno v pohári tiež nemalo chybu no a koniec je jeden z najlepších, aké som kedy videl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na akčním poli nic nového,ani zásadního,ale jako jednorázová zábava proč ne.Stathamovi tyhle role sednou a ačkoliv je to již několikátá variace na jedno a totéž,mě to stále baví.škoda,že v tomhle případě nevyfasoval lepšího záporáka.Půda pro to byla připravená minimálně hodně slušně.Zdejší hodnocení je odpovídající...65% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ ste z tých, čo nemajú Stathama zafixovaného ako borca s kamennou tvárou bez štipky mimiky, tak viete, že Jason predtým ako sa z neho stala akčná ikona dneška bol aj zčasti charakterovým hercom, ktorý svojou charizmou prefackal celý zvyšok hereckého osadenstva. V tomto filme sa mu opäť po dlhej dobe načrtla šanca, kedy nie je platený len za svoje povestné kaskadérske scény a fighterské súboje. Tým ale jeho postava na ničom nestráca. Jason dokázal, že vie zahrať aj normálnu postavu a jeho svinsky drsný policajt zatianil mnohé postavy tohto typu. Veľká škoda, že v ostatných ohľadoch film až tak výnimočný nie je. Ostatné postavy s výnimkou hlavného záporáka majú síce dobrých hercov, ale nič z nich nevyžmýkali. Hlavná línia príbehu je až príliš jednoduchá a zároveň obohraná na to, aby ma dokázala strhnúť a zaujať. Je to taký rutinérsky priemer. Pár svižných miest striedajú hluché miesta a film sa miestami ťahá. Kvitujem autentickosť a drsnosť niektorých scén a pár veľmi dobrých hlášok, ale to všetko stačí len k miernemu nadpriemeru. 70%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Akčný a drsný Jason Statham (rola ktorá mu mimochodom vždy išla) ako policajt chytajúci vraha policajtov, prečo nie? Samotný Blitz obsahuje slušnú dávku akčných scén, dobrú krimi atmosféru a pár dobrých hlášok na ktorých som sa dosť zasmial.............. Soundtrack Ilan Eshkeri: 1. Goose - Black Gloves (The Bloody Beetroots Remix) ,2. The Qemists - Stompbox ,3. Thunderheist - Jerk It ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Není to obvyklý příběh obyčejného poldy, který se při pronásledování megapadoucha vypne k památnému výkonu. Tady je to naopak. Ultradrsný hláškovač, který má všechno na háku jde po krku tuctovému afektovanému frajírkovi z ulice, který si jen tak střílí policajty. Prohozené klišé je dobrý nápad, sem tam ho podpoří slušná akce, sem tam hláška, britské klima filmu sedne, stejně jako Statham, kterému bych docela přál nějakou pořádnou a nezapomenutelnou sólovku. Jako nenáročná jednohubka na dlouhej večer je Blitz v pohodě. Ničím víc však není. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa v auguste 2009 v Londýne. (m.a.t.o.)
  • Předlohou k filmu se stala kniha „Blitz“ od populárního irského spisovatele krimi Kena Bruena z roku 2002. (Conspi)
  • Hurling - hra, o které se Brant (Jason Statham) zmíní, je irský národní sport. Hodně zjednodušeně řečeno jde o baseball na fotbalovém hřišti. Všichni hráči mají krátkou jasanovou pálku (hurley) a jejich úkolem je dopravit malý míček (sliotar) buď přímo do brány hlídané brankářem (3 body) nebo mezi tyče nad bránou (1 bod). Hráči smí sliotar chytit do ruky a udělat s ním nanejvýš čtyři kroky, poté ho musí odpálit. Hráči nenosí žádné chrániče, ale od roku 2010 jsou povinni mít helmu. Rychlostí až 150 km/h může sliotar doletět do vzdálenosti i 100 metrů, což dělá hru velmi rychlou a nebezpečnou. (Maulincio)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama