Reklama

Reklama

La concejala antropófaga

  • angličtina The Cannibalistic Councillor
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Španělsko, 2009, 8 min

Obsahy(1)

Po odchodu Piny (Penélope Cruz) stárnoucí Chon (Carmen Machi) nahlas fantazíruje. Její povídání je plné sexu, skrytých přání a perverzních kanibalistických představ. Problémy s muži jí pronásledují už od dětských let a poslední dobou ji i stále častěji okrádají o kvalitní spánek. Při svém monologu se vydatně posiluje šňupáním koksu. Maribel (Marta Aledo) po celou tu dobu spí s hlavou položenou na stole. Po probuzení přiznává, že se jí zrovna zdál sen, ve kterém snědla celého muže.
Pedro Almodóvar tento krátkometrážní snímek natočil jako nezveřejněnou scénu svého filmu ve filmu, Dívek s kufry, útržkovitě vyprávěného v ROZERVANÝCH OBJETÍCH. (dopitak)

(více)

Recenze (14)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Krátké dílko "Muže pojídající radní" je filmařskou recesí. Nemá význam, zabývat se zde jménem Penélope Cruz, neboť jde o jeviště pouze pro jednoho herce. Tím je Carmen Machi v nezastavitelném procesu objevení nejintimnější zpovědi nevědomí lidské sexuality a potřeb vlastního naplnění. Ten neutuchající gejzír bezprostředních pocitů pulsuje kokainovým rytmem a jásá škádlivou hravostí, na druhou stranu jde zde jen o vynechanou scénu z Almodóvarova filmu Rozervaná objetí a sama sekvence je recesistickou variací Žen na pokraji nervového zhroucení. "Muže pojídající radní" je tím příjemnějším vedlejším zpestřením Španělovy filmové tvorby. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Presne takto to vidím s Almodóvarovými komédiami. Pokiaľ to má osem minút, ako doplnok vážneho filmu, kludne aj za 4*. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ani náhodou, nic zajímavého, jen takový štěk, u kterého ani nejde stíhat číst anglické titulky. Penelope je v záběru asi 2,5 vteřiny na samém začátku. Že by to bylo tím koksem? :-) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ježiš to je dokonalý! Oplácaná čtyřicítka vykládá svoje svérázné storky a prokládá to průběžně dortíčkem a koksem - kdo neviděl, nedovede si představit, jak je to vtipné a odzbrojující :-) Perfektně vypointováno! Pro znalce Rozervaných objetí povinnost. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama