Reklama

Reklama

Polární bouře

(TV film)
  • Česko Začátek konce: Srážka s kometou (více)

Obsahy(1)

James Mayfield je astrofyzik a zkoumá prolétající kometu Kopernikus. Ten se přibližuje Zemi a James zkoumá, jaké to bude mít dopady. Ovšem nepočítá s tím, že se část komety oddělí a spadne na Zemi. Silným dopadem se zcela poruší elektromagnetické pole Země a spustí polární výkyvy. James si spočítá, že dojde k výměně pólů planety. Svědčí o tom i malé mini póly, které vznikají po celé planetě. Je vyhlášeno stanné právo, kdo má během výbojů puštěnou elektřinu, ten zemře. James nejvyšší úředníky seznámí se svou vizí. Nejdříve dojde k přepólování a pak má Země přijít o magnetické pole zcela. Tím ztratí svou přirozenou ochranu a Slunce všechno na povrchu zabije. Je třeba rychle přijít na nějaký plán. James navrhuje svrhnout atomovou hlavici o podobné síle, která by na správném místě vrátila planetu do správné polohy. Ale letadla létat nemohou, elektromagnetické výboje stroje vyřadí ze hry. James má záložní plán nechat bombu vybuchnout v Mariánském příkopě, i tak by se dala planeta opět vrátit do své pozice. Spojené státy ale nemají potřebné ponorky, a tak je potřeba požádat o pomoc Rusko. To dodá ponorku, která umí přenést hlavice až dolů. Nalodí se tedy i s Rusy a míří dolů do hlubin. Tam umístí hlavice a počítají s tím, že zemřou. Žádný stroj na Zemi není schopen těmto náložím uplout do spolehlivé vzdálenosti... (TV Prima)

(více)

Recenze (46)

The_God 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru low cost katastrofických filmů je to nadprůměr, ale jinak je to tradiční filmová katastrofa. Celej film jsem se těšil, kdy zas někdo přijde s tím, že je třeba použít atomovku a opravdu jsem se dočkal :) A opět ji na místo dopravila ruská ponorka. A i když nejsem žádný specialista na kterékoliv téma ve filmu probírané, tak jsem si všiml tolika chyb, až to hezký nebylo (viz. dieslová ponorka, která dala pacifik za necelý den a ještě ke všemu se dokázala potopit na dno Mariánského příkopu a za necelých deset minut být na hladině). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Narazit v TV na katastrofický film, který není katastrofální? To spíš člověk potká v lese chřestýše, co žongluje s kužely a píská si Marseillaisu.. Živel, Ohnivé nebe, Mrazivé peklo, Ledová smrt, Ghost Storm. Letmý pohled do zčernalé filmografie Paula Zillera naznačuje, že ho buď v dětství zasáhl do hlavy meteorit (což se evidentně neobešlo bez následků) a nebo je ten král klimaticko-filmových anomálií jen zkrachovalá televizní rosnička, kterou v Punxsutawney kousl svišť.. ()

Reklama

Igwar 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s Quasimodom, skutocne, nezmyslov a hluposti sa da najst v tomto filme viac ako dost. Ked aj akceptujem zaklady akt na ktorom film stoji o elektromagnetickych burkach a zmene magnetickch polov (o tejto hypoteze som uz nieco cital), dalsie nasledky tohto javu su vo filme viac ako zarazajuce. Uz len samotny fakt, ze ak niekto vypol motor, nerstalo sa mu nic, ak bol motor pri burke zapnuty, usmazilo ho to ako fasirku v mcdonalde aj napriek tomu, ze vodic sa v aute pri jeho obsluhe dotyka iba ovladacich prvkov (volantu), ktore su z plastu ! Naviac karoseria auta posobi ako Faradayova klietka, co znamena ze aj keby na strechu auta padol zivy kabel 110kV vedenia, tym vnutri sa nic nestane. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem to, ale bylo to fakt nějaké divné.....Vojáci vezou ničivou zbraň a nevědí, že mají včas vypnout motor a hlavní hrdina na ně mává jak na prvního mája až do definitivního usmažení. A další a další podivnosti se rojí jedna za druhou a já bych za to usmažil celou autorskou partu tohoto skvostu světové katastroficko-akční kinematografie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kto je Paul Ziller? Napíšte mu prosím niekto biografiu, aby som si mohol prečítať, čo je to za čuráka. V poslednom čase som mal tú smolu, že som natrafil na päť filmov, ktoré režíroval. Videl som jeho snímky: "Smrtiaci roj", "Boh mora", "Ľadové zemetrasenie", "Duch búrky" a teraz som si pozrel aj "Začiatok konca: Zrážka s kométou". Všetko sú to príšerné nízkorozpočtové katastrofálne filmy s debilným scénarom, otrasnými hercami a primitívnymi filmovými trikmi. Pán Ziller je odborník na shitové filmy. Čo je to za bláznivého magora, keď stále točí takéto sračky? Kto je Paul Ziller? * ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (Terva)
  • Ve scéně, kdy se Cinthia Mayfield (Holly Elissa) se synem vrací do domu, jedou v autě Ford Explorer, ale o pár minut později již mají Jeep Cherokee se stejnou poznávací značkou. (Terva)

Reklama

Reklama