Reklama

Reklama

Chlupatá odplata

  • USA Furry Vengeance (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dan Sanders (Brendan Fraser) se kvůli práci přestěhuje i s rodinou z Chicaga do oregonských lesů, kde má dohlížet na stavbu zdánlivě ekologického projektu. Zpočátku si myslí, že největším problémem pro něj budou zhýčkaná manželka (Brooke Shieldsová) a pubertální syn (Matt Prokop), jenž má z přírody panickou hrůzu. To ovšem ještě netuší, že se kvůli své nové funkci stal nepřítelem č. 1 pro všechna místní zvířata, která se nehodlají svého domova vzdát bez boje! Divoká stvoření z místních lesů ztrpčují Danovi život na každém kroku. Ničí jeho práci, rodinný život i oblečení. Zoufale se brání útokům perfektně organizované zvířecí armády. Postupně ale zjišťuje, že jsou jeho pokusy zcela marné a navíc mu nikdo nevěří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (230)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka na sobotní večer, příjemně jsem se pobavil i když jsem čekal o malinko víc. Příjemné gagy a humorné situace mě dalo by se říct uzdravili, ten den mi bylo blbě:D. Brendan Fraser je dobrý herec a jeho filmy jsou obvykle dobré taky a přiznávám, že tenhle je trochu slabší, ale to nic nemění na tom, že jsem se bavil fakt dost dobře. Ten mýval je borec, vrána taky a skunků bylo moc. Ovšem zábavy tak akorát a přece jen to mělo konec, taký jaký jsem si přál, takže přijemná záležitost. Nevím, co ještě napsat, snad jen - další podceněnej a podhodnocenej film, za mě 75%. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Poněkud infantilní humor, kterým je příběh doslova prošpikovaný, mě sice občas docela dost prudil, ale vzhledem k tomu, že jde primárně o rodinný snímek, dokážu pochopit, proč se k němu tvůrci uchýlili. Když pominu tu příšernou digitalizaci zvířat a nepříjemně pitvořícího se Brendana Frasera, tak film dává dětem zábavnou formou aspoň ponaučení, že by měli chránit přírodu, a to i na úkor svého vlastního pohodlí. Ovšem dalo se to celé natočit asi mnohem lépe. (40%) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V této bláznivé rodinné komedii hraje Brandon Fraser developera, který v Rocky Springs vede výstavbu obchodního komplexu pro bohatého asijského podnikatele, který lživě tvrdí, že jde o ekologický projekt. Problém je v tom, že projekt má být vybudován na území lesní rezervace, a to se ani trochu nelíbí lesním zvířátkům, které svůj milovaný les nehodlají dát zadarmo. Vykácením lesa by totiž přišla o svůj domov. Od té chvíle začnou zvířátka tropit schválnosti a ztrpčovat rodině Sandersových (Fraser, Shieldsová, Prokop) život všemi možnými i nemožnými způsoby, až do závěru s morálně ekologickým poselstvím. Tvůrci naštěstí diváka ochudili o "vymoženost", že zvířata nemluví lidskou řečí (i když sova v závěru přece jen lidským hlasem promluví) a s řídkým scénářem se pokusili dělat zázraky v podobě chrlení, pokud možno, infantilních a trapných gagů v každém druhém záběru. V praxi to znamená, že po většinu filmu dělá Brandon Fraser před kamerou šaška, různě se pitvoří, někam padá, popřípadě před nějakým zvířetem prchá a dost často to taky pěkně schytá. Zdatně mu sekunduje jeho filmová manželka Brooke Shields, která si ze sebe v závěrečných titulcích také udělá legraci a uvidíme ji, jak paroduje svou postavu v Modré laguně, nebo nám předvede Britney Spears. Jasně, Chlupatá odplata je komedií z kategorie velmi infantilní a silně předvídatelná, ale asi víc nikdo od ní nečekal. 50% ()

Mandalorian 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl, že hlavní roli hraje Brendan Fraser, bylo mi jasný, že ten film nebude normální ani náhodou. A taky že nebyl. Byl naprosto absolutně nenormální. A totálně skvělej. :-) Nečekal jsem ABSOLUTNĚ nic. Ale to co jsem dostal, byl naprosto báječnej nášleh - od první do poslední minuty. A poučení ? Neštvěte přírodu, jinak vám nakope p..del ! :-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dan Sanders (Brendan Fraser) cítí velkou příležitost ve své práci. Od svého šéfa dostává úkol, zprostředkovat výstavbu rodinných domů uprostřed Oregonských lesů. Přesvědčí manželku i syna, a i přes jejich nechuť opustit velkoměsto se přestěhují do ukázkového domu v lesích. Jenže v průběhu výstavby se začínají dít podivné věci, a Dan brzy zjišťuje, že se zvířecí osazenstvo lesa spojilo, a hodlá lidi ze svého rodného lesa vystrnadit. I když jej ostatní považují za blázna, Dan vyhlašuje zvířectvu válku, kterou, jakožto pán tvorstva nemůže prohrát. Nebo ano ? ... Bezvadná ekologická agitka, zvlášť pokud je vám méně než 10 let, nebo případně milujete Brendana Frasera (i když se tváří jako naprostý idiot). Pokud ale žádný z výše zmíněných bodů nesplňujete, budete se u filmu (až na pár povedených scén) docela nudit, a čekat na ono _velké poučení_ (c), které samozřejmě film také obsahuje. Na druhou stranu, zvířátka jsou docela sympatická, takže přece jen nějakou tu hvězdičku filmu dám... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Ve snaze ušetřit náklady bylo mnoho zvířat ve skutečnosti ztvárněno loutkami. Brendan Fraser tvrdil, že v celém filmu byla jen jedna scéna, kdy pracoval se skutečným zvířetem. Jednalo se o scénu s krocanem. (rafix)

Reklama

Reklama