Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tohle byl opravdu děs běs. Čtyřlístek byl svého času výjimečný český comics, jehož invencí nabité příběhy se četly jedním dechem. Unikátní kreslené příběhy pana Němečka a paní Štíplové oslovily generaci malých i velkých čtenářů a časopisy rychle mizely z pultů trafik. Ovšem co s tímhle materiálem udělal pan Žabka a spol., je opravdu unikum. Odporná animace, která by stěží konkurovala animovaným filmům ze sedmdesátých let a prasácký a totálně nehodící se dabing (netušil jsem, jak Ivan Trojan může mít odporný hlas a Tereza Bebarová je hlasově "stará"na dabování Fifinky). Milí tvůrci, ale já jsem nechtěl jít nakupovat do supermarketu, že jste do každého druhého záběru cpali reklamu na žrádlo. Hrdinové nesmrtelného sešitového comicsu tak byli prakticky popraveni, jen co vešli na plátna kin. Diváci, kteří éru Čtyřlístků nezažili, museli být obrovsky zklamáni tím, co viděli, a jistě už by se na eventuální další díl do kin nehrnuli. Katastrofa. 0% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nakreslene to je hezky, nektere pohyby postavicek mi ale prisly az moc vyumelkovane. Vlastne jako cely pribeh, ktery se strasne vlece a nema moc co nabidnout. Sice rozumim tomu, ze zfilmovani takoveho legendarniho komiksu je nevdecna prace (hlavne zavdecit se divakum, z hlediska ocekavani verejnosti a navratnosti asi trefa do cerneho), ale na scenari se melo vice zapracovat. Zklamany jsem trochu i z dabingu. Nuda. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Od raného dětství jsem netrpělivě čekal na každé nové vydání oblíbeného časopisu a ještě dnes si nová dobrodružství čtyř přátel z Třeskoprsk rád přečtu. Proto mě přenesení komiksu na filmové plátno velmi potěšilo a nikterak nezklamalo. Nějaké umísťování produktů mě do očí praštilo asi jen v podobě Pribiňáčka, ale jinak mě nerušilo vůbec nic. Přistupoval jsem k tomu s nadhledem a naopak jsem ocenil, že se děti mohou díky filmu vzdělávat - rodiče jim např. mohou vysvětlit, jak to bylo s panem Kelleym, Rudolfem II. a celou rudolfínskou Prahou, proč se nemuseli s bratrem Matyášem atp. A stejně tak si dospělí nějaký ten vtípek najdou. Celkově velmi dobrý dojem a vizuálně rozhodně zážitek. Těším se na Divoký západ. ()

Hans. 

všechny recenze uživatele

Je to smutný, otravná, vtíravá reklama se nevyhne ani těmto čtyřem legendárním kamarádům... U scénáře se taky žádný zázrak nekoná, ale dětem se ten příběh bude asi líbit. Animace mi nevadila a dabing ten se povedl asi ze všeho nejlépe. Suma sumárum s přimhouřeným okem nostalgika to na to průměrné hodnocení vyjde. Pro ty kteří na čtyřlístku vyrůstali je tento film povinnost, ale žádného velkého koncertu se nedočkají... ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Skvělá práce! Bez ironie. Typicky čtyřlístkovsky zkratkovitý příběh, výborná svojská kombinace 2D/3D animace citlivě ctící původní styl, vynikající orchestrální soundtrack a více než dobře vybrané hlasy. Smutné je, že bez nechutného PP by se něco takového nikdy nezafinancovalo. Pozn.: Ach ano, je mým zvykem posuzovat film s ohledem na cílovku. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Postavičky Čtyřlístku zde ožily třetím rozměrem po 44 letech od jejich zrodu. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Ve sněhu nejsou vidět ani známky po klouzání nebo chození, přestože se v něm hlavní postavy vyvalovaly. (karlik4801)
  • Michal Žabka si dle svého vyjádření komiksy „Čtyřlístku“ prohlížel již v době, kdy ještě ani neuměl číst. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama