Reklama

Reklama

Det okända.

  • angličtina The Unknown.
všechny plakáty
Horor / Mysteriózní / Sci-Fi
Švédsko, 2000, 91 min

Pět mladých biologů je posláno na sever Švédska prošetřit efekty rozsáhlého lesního požáru. To, co zpočátku vypadá na pár týdnů kempování a snadné práce, se brzy změní v noční můru objevením ostatků podivného tvora a rozhodnutím je prozkoumat. (quota)

Recenze (91)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ach ti Seveřani!!! Obdivuhodné....říkám si, jak je vůbec možný natočit dobrý film (v tomto případě horor) za pár šupů o tom, jak pár lidi v lese ohrožuje tři kila opečené, červem prolezlé kančí zadní. Je to možný! :) Dopořučuju přečíst si komentář od J*A*S*M, který to vystihl naprosto přesně. Za lajdackou kameru strhávám hvězdu, takže tak....a doporučuju Villmark. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Švédská hororová záležitost natočená za pár švestek. Tady hodně záleží na divákovi jak k filmu bude přistupovat a co od filmu bude očekávat. Což se taky ukázalo i na hodnocení mých zdejších hororových kolegů kdy je možný vidět jak odpadový tak 5hvězdičkový hodnocení. Tohle prostě sedne nebo ne. Já se řadím k těm šťastnějším kterým film sednul. Za mě silný 4hvězdy. PS. Co jsem si tak pročítal zdejší komentáře tak nejvýstižněji to vystihl kolega panjosef. Zároveň mi připomněl i film Villmark(2003) kterej tady nemám ani ohodnocenej takže jsem si mohl dát repete. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Možný SPOILER. Tak nějak nevím. Chvilku to bylo napínavé, pak to zas byla dlouho nuda, pak jsem si říkal, že přece nepoužijí tu nejotřepanější historku v žánru sci-fi, ale oni použili a zakončili tak, jak se dalo čekat, tedy nijak překvapivě. Tam, kde Body Snatchers začínají, tohle v podstatě končí. Vadily mi technické chyby (kameraman v zrcadle, světla osvětlovačů v lese) a nelogičnosti (co je to za vědce, že pitvá bez rukavic nebo jakéhokoliv hadru na ruce?). Docela slušné herecké výkony, pokus o dokumentární kameru (ale naštěstí ne ve stylu find footage), ale celkově zklamání. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Na tohle sem se hodně těšil. Už jenom CSFD synopse "Pět mladých biologů je posláno na sever Švédska prošetřit efekty rozsáhlého lesního požáru. To, co zpočátku vypadá na pár týdnů kempování a snadné práce, se brzy změní v noční můru objevením ostatků podivného tvora a rozhodnutím je prozkoumat" a pověst Skandinávského Blair Witch na mě fungovala jako píšťalka na psy... ehm na psy A trochu mě to zklamalo. Ano, ono už jenom srovnání s tím hororem, ze kterého to těží, by vám zkazilo. Zhruba v půlce vám bude vše jasné. A přestane to být tková zábava. Ale do té doby dobré. Film je točen jakoby na home video ve filmu nepřiznaným kameramanem a podle toho taky vypadá. První půlka, kdy člověk ještě moc netuší, je dobrá. Jedna výborná lekačka, tři obyčejné a pak přijde to, o čem už sem psal. A ten film jen tak dokloue do konce. Spíš než jasný jasný doporučení řeknu, že je to v žánru mírny nadprůměr. 6/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem parádní záležitost, která strašně ztrácela ke konci. Režisér neměl takřka nejspíš nijaký rozpočet a tak vzal skupinu lidí a nechal je pobíhat v lese. Něco jako Villmark. Nicméně ten mě bavil víc. Ale o to zase tak nejde. Film připomíná (SPoiler) Invaze zlodějů těl(SPOILER). Chvíli jsem myslel že našli nějaký spálený kuře. Film ze začátku nabírá na atmosféře a taková hodina a čtvrt je fakt atmosféricky našlapaná. Dopomáhá k tomu solidní kamera. Díky kameře a její roztřepanosti film vypadá jako takovej Found footage. Bohužel jak se film blíží ke konci tak tu spíše smrdí to že každej už ví jak to dopadne. Postavy jsou naštěstí dosti uvěřitelné a herci taky nehrajou mizerně. ()

Zajímavosti (2)

  • Postavy v tomto filme majú rovnaké mená ako herci, ktorí ich stvárňujú. (Jello Biafra)
  • Film sa nakrúcal v Národnom parku Tyresta vo Švédsku. (MaxForValue)

Reklama

Reklama