Reklama

Reklama

Roberta Reynoldsa podmienečne prepustili z väzenia, kde si odpykával trest za vraždu násilníka, ktorý obťažoval jeho priateľku. Robert sa teraz snaží začať žiť poriadnym životom, nadviazať na dávno popretrhané kontakty s kamarátmi a aj so svojou bývalou priateľkou Alyssou Foldesovou, ktorá pracuje ako čašníčka a študuje umelecký dizajn. Robert si nájde prácu ako mechanik v autodielni. Nie je to však také jednoduché, pretože ľudia vedia o jeho minulosti. Robertovi počas pobytu za mrežami zomrela matka. Zdedil po nej byt v starom a ponurom nájomnom dome, kam sa okamžite aj nasťahuje. Postupne podľa rôznych indícií odkrýva príbeh, prečo a akým spôsobom k smrti jeho matky došlo. Zisťuje, že dom skrýva tajomstvá a odhaľuje osudy ľudí, ktorí tam žili a spáchali hrozné činy. Tie sa budú ustavične opakovať, kým sa nenájde niekto, kto by karmickú kliatbu prerušil... (TV JOJ)

(více)

Recenze (38)

JAn 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Nakata či Shimizu, i Laranas byl požádán, aby přetočil svůj Sigaw pro americké publikum. Originál ´sem zatím neviděl, čímž se aspoň vyhnu titěrnému srovnávání, ale na remakeu je jasně cítit inspirace a vykrádání japonských žánrovek. The Echo balancuje někde mezi Ringu a Ju-On a snadno by se utopilo v moři tuctových duchařin, nebýt poctivé (re)konstrukce tvořené poměrně invenčním přístupem. Narozdíl od svých předchůdců Echo buduje atmosféru pomocí zvukové skladby, půvabné práci s prostorem, jeho snímáním i svícením, a především live action postupy a in-camera efekty. Laranasova předchozí zkušenost s reklamnímy spoty a dokumenty tak nepřišla vniveč a oproti drtivé většine hollywoodských tvůrců ji dokázal koncipovat po svém. The Echo mě tak přesvědčilo, že ne všechny novodobé duchařiny stojí za starou belu a vzbudilo ve mě velké očekávání v režisérově připravovaném Patient X. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velmi povedené duchařské pokoukáníčko. Pointa jak už to tak u duchařin bývá, zápletka tradiční, ale hodně do výšin to táhne jak samotné zpracování, tak i dobře napsaný scénář, hodně dobré postavy tak i herecké výkony (strašně mě zaujal Hector, jak charakterově tak herecky, soused policajt byl taky výbornej v obou směrech, o Bobbym a Alysse nemluvě). A ta atmosféra houstnoucí zpočátku jen za pomoci velmi nepříjemných zvuků... Tahle malá a nečekaná překvapení mám velmi rád. Takhle si představuji moderní současnou filmovou duchařinu. takovou, která pochopila, že nestačí jen přežvýknout otřepané téma, že se to otřepané téma (a s čím novým chcete ještě přijít?) musí dobře zabalit. Mám chuť jít až na plný počet. A to, že je to remake asisjkého originálu, jsem se dozvěděl až při vkládání tohoto komentáře. Ale vlastně mě to ani nepřekvapuje, naopak, hodně to vysvětluje. 4,5* ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bobb si po odpykaní trestu za vraždu snaží usporiadať svoj vlastný život. Jeho matka počas pobytu vo väzení umrela a on sa nasťahuje do jej apartmánu. Niečo však nie je v poriadku. Hneď od prvého dňa počuje zvláštne zvuky a vidí veci. ktoré iní nevidia. Všetko však má svoje príčiny. Všetky odpovede na jeho otázky budú časom zodpovedané. Pomerne sympatický herci v pekne natočenom filme, s celkom slušnou hororovou atmosférou na priemernej úrovni. Z pohľadu amerických remake-ov ( Sigaw 2004 ), jeden z tých ( aspoň čo sa atmosféry týka ) lepších - 60%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V konečném důsledku je pro mě snímek „The Echo jen průměrným filmem. Není vyloženě špatný, ale prostě ve chvíli, kdy se jedná o remake, se na něj dívám jinak. Jako kdyby tím film automaticky něco ztrácel. I u písní mám raději jejich původní verze. Jasně, jsou i výjimky, ale zrovna „The Echo“ nebude jedna z nich. Pokud vás ale původní film minul, rozhodně to pro vás ztráta času nebude. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tady někdo ve velkym sledoval Dark Water.Horor jak přes kopírák, starej barák, děsivá holčička, ''divný'' sousedi a čím dál víc zoufalství propadající hlavní hrdina.Nebylo to špatný, občas to mělo slušnou atmošku a pár lekaček bylo na infarkt, je to vlastně trochu živější verze Dark Water, ale jinak je to takový typický klišé horor, který měl našlápnuto na mnohem větší strašení, navíc konec průhlednej a finiš pekelně nedotaženej a nezodpovězenej.Na jednu noc dobrý,59%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Yam Laranas režíroval aj filipínsky originál Sigaw (2004). (SeanBean)
  • Snímek je remakem filipínského hororu Sigaw (2004). (ČSFD)

Reklama

Reklama