Reklama

Reklama

Fetus

všechny plakáty
Horor / Mysteriózní
USA, 2008, 75 min

Recenze (8)

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Nic proti nízkorozpočtové/amatérské tvorbě, ale co je moc to je moc. Ochotníky co se snažily o herectví ( v čele s Paulinem ) řešit ani radši nebudu. Ale nemůžu nezmínit doslova ubíjející zvukovej/hudební doprovod a nehorázně otřesnou kameru. Jsem zvyklej na různý zvěrstva a mám rád prasečiny všeho druhu, ale tohle je výsměch. Krve, střev a blitek je tu hafol, ale gore je shitózní a místy až k smíchu. Popravdě jsem měl co dělat abych to dokoukal. Neskutečně dlouhejh " 75 " minut. Už jsem dlouho nedal odpad, ale tohle si ani nic jinýho nezaslouží. Takovou sračku jsem už opravdu dlouho neviděl. Totální průjem. Tohle bych nepustil ani svýmu největšímu nepříteli. NEBRAT !!!!!!!!!!!!! ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená gore/splatter záležitost, která přímo bublá šplíchající krví, střevy, hnisem, zvratky, rozdrcenými hlavami, roztrhanými embryi a vším možným. S velice jednoduchou dějovou linkou. Týpek (v podání samotného režiséra Briana Paulina, no zezačátku jsem si na něj musel zvykat, vypadá trochu jako metloš Olda z Dolní Lhoty kterej sjíždí Krabathor, ale po čase už pohoda :-) ) přijde o svoji milující ženu a dítě při porodu a ve zdrcení se rozhodne je přivést nazpět jakýmkoliv způsobem. A inu zkusí tedy od gothic týpka v metalshopu koupit si nějakou tu knížku o nekromantii a dát se do zaklínadel. Ke kterým samozřejmě potřebuje někoho obětovat. A šplíchající splatter kolotoč, proložený sem tam nějakou tou surreálnou noční můrou může začít :-) . Jakože je to docela v pohodě tenhle film, mám tyhle záležitosti rád a nechci je zbytečně shazovat kvůli nevěrohodnosti hereckých výkonů (Briane, v dalších filmech se prosimtě už tolik nechytej za tu hlavu a nezakrývej si oči, tady jsi to udělal tak padesátkrát ;-) ) či neprofesionální kameře. Gore je na nízkej rozpočet zmáklej docela fajn, jasně že občas je zkrátka vidět že se jedná o fake ale to už k těmhle snímkům patří. A teda těch krvavejch sajrajtů je tady fakt hodně, docela hutnej extrém. Hodně povedená byla scéna v koupelně. V jedný scéně jsem jinak trochu pocítil inspiraci jedním dílem Guinea Pigu, ale schválně neřeknu kterým :-) . Jinak mě hodně potěšila hudba, tak rušivý a nepříjemný zvuky se jen tak neslyší, paráda hoši. Takže taková pohoda, nic převratnýho ale kdo chce vidět pořádně splatteroidní nízkororozpočťák tak může zkusit tenhle. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

U Fetusu je treba byt mirne kriticky a zbytecne neprihazovat *... prece jen se jedna o mirny krok nazpet vuci Bone Sickness (2004) a to temer ve vsech aspektech, bohuzel i co se tyka techniky goreefectu... zhnusit je jiste ucelem a podrizuje se mu tady uplne vse, ale proc je u vetsiny masakru vsude tma a jde videt tak maximalne uplne hovno, tomu dost dobre nerozumim ... pro ty, co jeste nemeli nic docineni s bandou od Morbid Vision Films, doporucuju si prvne neco precist o co tady tak asi pujde :) a pak se na to kouknout s nadhledem, ci se na to vykaslat uplne... predejde se tak nemistnym a zbytecnym vykrikum typu "...taková nesmyslná brutalita a vám se to líbí ?! "...... jo, líbí :)....5/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po absolutně úžasném gore festivalu Bone Sickness jsem si dal od Briana Paulina druhou věcičku, Fetus a mé nadšení už bohužel není takové, a to asi především kvůli změně Paulinova hororového zaměření, kdy totiž zatímco ve výše zmíněném snímku jsme si mohli užívat vážně parádních gore jatek v rámci jakého si zombie řádění, tak zde se Brian uchýlil k opravdu už fakt chorým věcem, konkurujícím úplně klidně i ,,slavným,, dílkům Lucifera Valentina, kdy si dovolím tvrdit, že ho zde ve zvrácenosti v pár scénách snad i trumfnul a prostě radovánky, kterými se tu Paulinova postava zabývala ve sklepení svého domu, mi připadli už trochu moc, ale hold, proti gustu :-). Každopádně musím ale i konstatovat, že i když jde stejně jako u Bone Sickness o prakticky pořád jen amatérskou undergroundovou produkci, tak efekty působí v rámci možností znovu sakra parádně a minimálně za to si Brianova parta zaslouží opět velkou pochvalu. Navíc též podobně jako u BS se i zde film poměrně dlouho rozjíždí, což znamená že zhruba první půl hodinku se zase nic moc neděje, poté se ovšem spustí taková lavina těch nejšílenějších gore masakrů, jaký si asi jen málo kdo umí vůbec představit a vlastně to skončí až se závěrečnými titulky, kdy musí už asi každému všechny ty vnitřnosti a nechutnosti téct ušima, očima i nosem. Hodnotit tu jinak cokoliv dalšího ale nelze, zápletka, herecké výkony, atmosféra, styl, nic z toho tu nelze jakkoliv označit za adekvátní čemukoliv hodnotitelnému, jde zkrátka jen o ryzí underground, kdy je jediným tvůrčím zájmem svého potencionálního diváka jen co nejvíce znechutit, což se Paulinovi jistě povedlo, jen opakuji, je škoda, že se vydal zrovna tou nejúchylnější možnou cestou, ale což, je to přeci jen film, takže nakonec proč ne 8D. ()

Rathalos odpad!

všechny recenze uživatele

Dalsi pocin rezisera Briana Paulina,ktoreho tvorba mi vobec nesedi,bohuzial opat sra*ka a poriadna,este horsia ako predchadzajuce filmy,tie aspon zachranovali masky a gore efekty a tu uz aj tie stoja za ho*no,neda sa inak ako odpadovo...:-) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si představuji gore a ještě úchylárnu k tomu. Občas zpočátku ještě par kamerových chybiček, ale pak už je to v pořádku, a je to opravdu hodně silné. Výborné béčko, v podstatě bez hloupých keců a bez hluchoty. Nedávám plný počet, protože je to přece jen amatéřina a nedostatek peněz jde vidět až moc. ()

Valenta28 

všechny recenze uživatele

Další skvělý nízkorozpočtový gore trash. Výborný film. Pan Paulin je opravdu originální a tento film byl velmi fobře zpracován jak gore efekty, tak hudbou a kamerou. Zkrátka celý film má po celou dobu grády a je perfektní. Styl pana Paulina mě očaroval. ()

Reklama

Reklama