Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá krimikomedie Iana Fitzgibbona pojednává o irském mladíkovi Michaelovi (Cillian Murphy), který dluží dublinskému bossovi Darrenu Perrierovi (Brendan Gleeson). Když se ale dluh i s jedním z Darrenových poskoků ztratí, nezbývá Michaelovi než se spolu se svým otcem (Jim Broadbent) a přítelkyní Brendou (Jodie Whittaker) ukrýt v horách a vymyslet, jak získat peníze, za které ručí životem, zpět do 24 hodin. (Haluzz)

(více)

Recenze (77)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Michael McCrea (Cillian Murphy) udělal svého času chybu, když si od místního vládce podsvětí Darren Perriera (Brendan Gleeson) půjčil spoustu peněz, které ale nemá jak vrátit. Když na něj Perrier pošle své zabijáky, podaří se mu za pomoci své sousedky Brendy (Jodie Whittaker) a svého otce Jima (Jim Broadbent) jednoho ze zabijáků zabít, čímž Perriera naštve mnohem víc. Z honby za penězi se rázem stane osobní věc, a všichni Perrierovi poskoci se předhánějí kdo Michaela a jeho přátele dopadne dřív ... Irské filmy docela můžu - marně si vzpomínám, jestli jsem viděl nějaký, který by mi nesedl? Navíc když hlavní roli dostane jeden z mých dlouhodobě nejoblíbenějších herců, Cillian Murphy, nemohu být zklamán. Perfektní mix dramata, černého (anglického) humoru, elegantní vyřešení celé zápletky (nikdy se neser do pejskařů), výborní herci - kromě již zmiňovaného Cilliana Murphyho mne hlavně překvapil Jim Broadbent (v krátké době je to druhý film s ním, který se mi dostal do rukou - úplně rozdílná, role, a obě perfektně zahrané), prostě balada pro divákovo oko... ()

SelfishMan 

všechny recenze uživatele

Taková Irská verze Ritchieovek. Spadá do průměru svého žánru, ničím až tak moc nepřekvapí (až na příchod pejskařů), cool hlášek je taky po skrovnu a ta irská angličtina je děsná... naopak příjemný byl hlas "vypravěče", dobře obsazení herci a ta trocha humoru byla dostatečně černá aby se mi líbila. Tento žánr mám ale hodně rád, Irsko tuplem takže pro mě 70% na pomezí 3 a 4 *. Vidět stáčí jednou. ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Slabý, nijak originální film, který má to štěstí, že získal solidní obsazení. Nicméně jediný vážně výrazný človíček z téhle party je Jim Broadbent, který svého "nespícího" Jima zahrál na vyvážené komediálně-dramatické úrovni, což se ostatním moc nedaří (především Murphy je tu za vážného, zdeptaného týpka). Tahle story peněz, psů a homosexuálních gangsterů je někde na půli cesty mezi nezávislou irskou krimi-komedií a "vyprávěčkami" od Ritchieho. 50% ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Mám takový návrh. Přestaňtě se na to koukat jako na Ritchieho film a prostě si užijte ten slastný pocit zábavného nahláškovaného filmu, který sice v pár místech vázne a přešlapává na místě, ale jinak se dokáže mnohdy skvěle rozjet a solit hlášky, které jsou zároveň trefné, ale i vtipné. Což se u takovýchhle krimifilmů moc nestává. Já jsem si to kupříkladu užil. Je to sice trošku pomalejší a počet všech scén by asi šel spočítat na prstech (dvou ruk, pět scén tam fakt není). Takže proto tomu strhávám už tu jednu hvězdu. Jinak je to docela fajnově natočený, se super herci v čele s mistrem Cillianem Murphym. A postava otce je jedna z nejzábavnějších a jeho přítomnost na scéně hned znamená nahláškováno až po strop. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Jeden dluh, málo času, hodně problémů s gangsterema, skvělý hlášky a černej humor, hustej táta a spousty násílí v tomhle akčním/ krimi kolotoči zaručuje akci až do konce! Když se probudíte a na sedačce Vám seděj vymahači at zaplatíte, nebo příjdete o kosti, nezbývá nic jiného než začít schánět.. Jenže ve chvíli kdy jde opravdu do tuhého a Michaelovi lámou nohu, jednoho z nich zabije jeho sousedka a teprve ted se rozjíždí ta pravá jízda. Zakopání těla, spálení auta, ukradení policejního auta a výměna za jiné od mladých zlodějíčků! Střety s gangstery, a prchání před nimi... Do toho skupina pejskařů bojových plemen, kterým zabijí kůlkou do hlavy dva psi tím si zas pro změnu gangseři odvrátí proti sobě skupinu drsných hochů.. Avšak ve chvíli, kdy unesou Michaelova tátu a on se musí dostavit osobně, tak se neúprosně blíží konec pro jednu stranu.... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Ačkoliv několik postav ve filmu šňupe kokain, nikdo nevykazuje jeho účinky. (Nathaniell)
  • Z finančných dôvodov sa väčšina natáčania odohrávala v Londýne a nie v Dubline, v okolí ktorého prebiehal dej filmu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama