Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie žije dvojí život - přes den je chiropraktik a v noci zápasník v ringu. Jeho otec je lékárník s velmi svérázným postojem k životu. Po studiích se Eddie rozhodne opustit domov a odjíždí z města. Zatímco je pryč, típek známý jako ŘIDIČ se rozhodne se svým parťákem vyloupit Eddieho lékárnu a doplnit si tak pomalu vysychající zdroj farmatik. Jeho otec se ale opevní v obchodě a odmítne jim cokoli prodat a tak parťák Sticks všechny chladnokrevně zastřelí. Když se Eddie vrací domu, je už příliš pozdě cokoliv změnit a tak se vrací zpět do zápasnického ringu. Obleče se opět do kostýmu "muže bez kůže" a vydává se pomstít smrt své rodiny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Terva 

všechny recenze uživatele

Název zní komiksově, zpočátku to vypadalo jako romantika, po incidentu v lékárně zase jako drama, po souboji ze všemi v ringu to dostalo příchuť masakru. CITÁT - Proto jsem se rozhodl jít mezi vás, aby na Zemi zavládla dobrá vůle, abychom se zbavili prášků. A měli neporušenou páteř.......... No, ale po příchodu detektiva Alvina Koshiho to zase mělo nádech komedie. A tak dále. Líbí se mi ty neustálé změny žánru, divák pak neví co má očekávat a drží ho to v pozornosti. CITÁT - Vem si žužu.......... Nakonec jsou tu i prvky hororu a psycha. Je to pěkný snímek se spoustou změn. I ten jeho oblek " bez kůže " stojí za potlesk. Kamera povedená a chválím i to, že vraždy nejsou vidět, kamera totiž švenkne stranou nebo se střihem dostaneme do jiného prostředí. Záleží na divákovi, co si pak sám představuje. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Eddie na jedné straně lidi láme (wrestler) a na druhé straně lidi opravuje (chiropraktik). Obojí činí podobným způsobem (trhání hlavou, nohama apod.), který laika nechává na pochybách, jestli v tu chvíli zabíjí nebo léčí. Tento velmi inteligentní a milující člověk je záhy postaven před realitu násilné smrti svých rodičů. Oblékne na sebe svůj wrestlingový kostým "muže bez kůže" a zcela nepříčetný na cestě za pomstou zlikviduje nejedno místo. Kromě skvělého Rapaportova výkonu zaujme i sarkastický a mírně nevábný detektiv Koski neustále nacházející podivným způsobem zasukovaná těla lidí, které Eddie potkal. ()

Reklama

BubbleGum 

všechny recenze uživatele

Tak trochu divný film který mi náladou a atmosférou zrovna přesně padl do noty. Lidi by si mohli film vykládat podobně jako Eddieho "proslov" který měl po svém brutálním zápase v ringu. "Podle jedněch o správném sezení. Nebo prej o dobru a zlu. Podle dalších prej podporoval nudisty. Někteří to chápali jako vtip, jiný to dojalo. Podle dalších to byla blbost". Mě se líbily jeho dvě stránky. Propagoval zdravý životní styl, odmítal léky, jako chiropraktik lidská těla napravoval, a lidi ho štvali tím jak si ničí svůj vlastní život; na který měl on sám úplně jasný pohled. Po té tragické události ale prostě šel, a každému ty kosti zpřelámal...Dalo by se říct, že si tyhle dvě "stránky" tak trochu protiřečí, ale já musím říct, že jsem ho do jisté míry chápala. Pak pár velmi povedených scén (instantní káva na pizze, a vůbec celkově postava detektiva byla vynikající), celý začátek s jeho otcem, jak se znovu spřátelili, jak si mávali - perfektní! Konec také nezklamal. Určitě to po nějaké době shlédnu znovu a zhodnotím a možná přehodnotím, ale právě teď mi takový film naprosto sednul. Pravý černý humor! ()

pedrosek 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě tenhle film vyloženě pobavil, zhlédnul jsem ho poprvé čistě náhodou kdysi v Čt. Přiznám se, že takovéhle filmy nezkoumám, ale o to víc si je dokážu užít. Ten film se vážně nebere a já pokud někdo váhá, zda má smysl ho vidět můžu jen odpovědět: Smysl to nemá, ale rozhodně se na něj podívejte. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie, kde se chce člověku chvílemi smát a chvílemi brečet. Detektiv Koski, vykydlená motorkářská knajpa s obrysy zmasakrovaných těl či scénky na letišti vzbuzují pocit, jako byste se dívali na jeden z dílů Bláznivé střely. Eddie jakoby patřil do jiného světa....jeho milý úsměv, něžné objetí a křupající páteř. Slizouna si s gustem střihl Michael Jeter, jehož lezení do postele připomene eskapády inspektora Clouseaua. Chvílemi se film táhl, ale jen malinkými chvílemi, takže nakonec uběhl rychle. A došlo i na střeva a další vnitřnosti ven..., tudíž se z 3,5* přikloním ke 4*. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Minnesota ve městech Jordan, Minneapolis a St. Paul. (Terva)

Reklama

Reklama