Reklama

Reklama

Jamie (Jake Gyllenhaal) se ve chvíli, kdy praštil s medicínou, stal profesionálním flákačem. Jedinou věcí, kterou umí, je balení holek. Tenhle talent vyžaduje slušné přesvědčovací schopnosti, a tak se Jamie nechá zlákat na práci reprezentanta velkého farmaceutického koncernu, jehož výrobky má vnucovat lékařům, aby je šířili dál, mezi své pacienty. Když čeká na audienci v jedné čekárně, uvidí JI, krásnou a smyslnou Maggii (Anne Hathaway). Domluvit si rande zabere Jamiemu pár minut, stejně dlouho trvá, než vzájemné romantické oťukávání skončí v posteli. Jako by Maggie měla na všechno málo času. Coby pacientka v první fázi Parkinsonovy choroby ho skutečně nemá nazbyt. Ve chvíli, kdy se spolu začnou intimně sbližovat, vstoupí do jejich života viagra. Jamie totiž není zrovna ve formě, a tak mu Maggie navrhne, že by mohl vyzkoušet „motor na erekci“, který jeho zaměstnavatel právě vyvinul. Jamie, bohatší o vlastní zkušenost, začne modrý prášek prodávat jako o život. Jenže bývalému flákači nepřináší kariérní růst to pravé uspokojení. Tím by byl jen užší vztah s Maggie. Tahle holka je ale těžký oříšek, který lze sice snadno rozlousknout, ale jen těžko se dá udržet. Jamie je ochoten udělat pro jejich společné štěstí cokoliv. Otázka zní, jestli to bude stačit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Určite treba vyzdvihnúť, že nesledujeme opäť pár, kde jeden čaká na neodvratnú smrť, ale scenár prichádza so zaujímavou obmenou. Gyllenhalovi to s Anne spoločne sluší a to je základný predpoklad uveriteľnosti dilemy, ktorú musia riešiť. Je príjemné sledovať pre zmenu film, kde konflikt priamo nehorí a postavy musia premýšľať na budúcnosťou viac, ako nad prítomnosťou. Radšej by som ale videl Lásku a iné závislosti ako psychologickú drámu bez komediálnych vložiek. Obaja skúsení herci by zvládli aj takúto náročnejšiu úlohu. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

K čertu s tím! K čertu s hodnocením na csfd, rottenech a imdb! LOVE AND OTHER DRUGS RULES! ROCKS! etc. Vymazlenější romantickou komedii, aby člověk pohledal. Chemie mezi Anne a Jakem naprosto odzbrojující stejně tak, jako fakt, že LAOD funguje dobře v komediální rovině i dramatické. K dokonalosti jí chybí snad jen M.J.Fox ve vedlejší roli! PS: nikdo tam není oblečenej, trapas. :-) ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Tak pro hyperaktivního Jamieho, kterýho nezastaví ani Ritalin, kterej cpe Zoloft všem praktikům a internistům, načež rozjede velkou kariéru na prodeji Viagry, mám velkou slabost. Taky pro jeho na začátku sexuální a později už opravdický vztah s Maggie, která zase roztáčí život na víc než max, protože má Parkinsona. Vztah dvou ADHaDů, který jedou na dopaminovým tripu je přesně film pro mě! Páč vybočuje mílovými kroky z drama romkomů. Velké plus za exkurz do světa farmagigantů v devadesátkách (díky autobiografické předloze od Jamie Reidy). 70%, s velkou osobní slabostí za ****! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak jo, k čertu s tím. K čertu s pesimismem, k čertu se špatnou náladou, k čertu s ostatními blbými americkými komediemi! Love and Other Drugs (jsem rád, že tuto větu může napsat) mě jako film nezklamal a já dostal přesně to, co (už vynikající) trailer sliboval. Jistě, mohli byste se zeptat "A v čem je sakra tohle jiné, než ostatní romantické komedie? Vždyť je to podle šablony, kterou u jiných filmů odsuzuješ, ty chytráku!", ale na to bych vám řekl pouze dvě slova (a ne, výraz fuck off by to nebyl :-)) - casting a rating. Ano, první důvod, proč na mě tato komedie tak zapůsobila a pobavila mě, byl casting. Mezi Anne a Jakem to opravdu jiskří, takže vám vůbec nepřijde, že to jsou herci, ale myslíte si, že tvoří opravdový pár. Navíc zde máme skvělého bratra, parádního Olivera Platta a sexy Katheryn Winnick. A tímto se dostávám k druhé věci - ratingu. A ne, není to jen kvůli nahé Anne (ale je to kus!), ale je to hlavně kvůli faktoru uvěřitelnosti. Kolikrát jsem se totiž díval na komedii, která byla o vztazích, měli tam sex - a ráno poté se dvojice vždy probudila a buď na sobě oba měli už spodní prádlo anebo tam byly klasické "americké" deky ve tvaru písmene "L" (žena je celá přikrytá, muž jen od pasu dolů. :-)) A to mi na těchto filmech vždycky vadilo, taková ta prudérnost. Ale tady se toho nedočkáte. Teda, alespoň ne v takové míře. Co víc napsat? Snad jen, dejte tomuto filmu šanci a podívejte (po dlouhé době) na skvělou americkou romantickou komedii. Věřím, že se bude líbit (téměř) každému. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tahle splácanina neví, jestli chce pobavit nebo dojmout. U scén, kdy se tam mluvilo o (maximálně) jedničkách Anne jako o "obřích senzačních kozách" jsem vážně nevěděla, jestli se hystericky smát nebo plakat nad trapností scénáře. Tím se dostávám také k slizké postavě bratra Jamieho, kterého bych jednoduše vymazala. Do příběhu nic nevnesl, jen překážel a otravoval. Mimochodem když už se konečně Anne vymanila ze škatulky prkenných hodných holčiček, tak působí takhle nesympaticky, což je škoda. Navíc jí to vážně neslušelo...Ne ne ne, celý ten film je jedno velké zklamání - zkrátka předvídatelné klišé a moc časté kontrolování času. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (12)

  • Režisér zvolil značně netradiční, leč ve výsledku evidentně funkční přístup při vymýšlení erotických scén. Hercům pustil několik slavných, sexuálně odvážných filmů, jako třeba Poslední tango v Paříži (1972), a vyptával se jich, co by je vzrušovalo dělat. (Coldrex)
  • Anne Hathaway (Maggie Murdock) podľa jej slov veľa času venovala zisťovaniu všetkých dostupných informácií o Parkinsonovej chorobe a stretla sa s ľuďmi, ktorí ňou trpia. Dostávala rady aj od profesionálnej herečky s Parkinsonovou chorobou Lucy Roucis, ktorá sa vo filme v malej úlohe tiež objavuje. (ash99)
  • Právníci připravili pro Anne (Maggie) a Jakea (Jamie) smlouvy, ve kterých bylo přesně stanoveno, co všechno může být vidět. Režisér Edward Zwick k tomu jen dodal, že ve filmu nezůstalo nic, co by oběma hercům bylo nepříjemné. (movieband)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

Edward Zwick na lovu muslimské škodné

14.06.2011

Od svých obvyklých historických a válečných eposů si odpočinul při romantické „dramedii“ Láska a jiné závislosti. Ta byla přijata rozpačitě, ale přinejmenším nadobro posunula Anne Hathaway k pozici… (více)

Reklama

Reklama