Reklama

Reklama

Poslední dny Emmy Blankové

  • Nizozemsko De laatste dagen van Emma Blank (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nejnovější z Warmerdamových krutých komedií vypráví o rodině, jejíž členové motivováni příslibem tučného dědictví na přání nemocné matky předstírají, že jsou jejím služebnictvem. Iluze, již rodina matce zprostředkovává, má ale daleko k dokonalosti a celá hra se hrdinům brzy začne hroutit pod rukama. Režisér zde opět předkládá studii rodinných vztahů, jež se zakládají na vágní a formální odpovědnosti za ostatní členy rodiny, ale ve skutečnosti staví na komplikovaném řetězci naschválů a provokací, jež se v průběhu děje neustále stupňují. Ve světě snímku opět vládne groteskní černý humor, což stvrzuje další z režisérových hereckých kreací, tentokrát v roli člena rodiny, který ve hře na služebnictvo převezme úlohu psa. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Febiofest 2010. Vskutku komorní černá tragikomedie aneb rodinka k pohledání (ano, měla a mohla to být divadelní hra). Emma Blank je matka, která se cítí, že brzy umře, je tak trochu panovačná a svou ziskuchtivou rodinu terorizuje tím, že za slíbený odkaz v závěti chce, aby ji ostatní sloužili v přesných rolích. Následuje krásná ukázka toho, co všechno si pod vidinou peněz dokáží lidé nechat líbit. Moc hezká satira či dokonce alegorie. Postava Thea v podání samotného režiséra Warmerdama nemá chybu... 80%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že tento film se dá vykládat sedmnácti různými způsoby, stejně jako se dá říci, že je natočený tak, že se mu nedá porozumět, nebo se alespoň autorům nepodařilo srozumitelně sdělit, co chtěli říci. Herecky je ovšem celkem zvládnutý, navíc je nabitý nečekanými až absudrními a zejména originálními nápady a situacemi. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ale jo, vydržela jsem až do konce, protože jsem nějaký čekala a ono nic. Tak nějak se to rozbředlo nikam a to se mně nelíbilo. Myšlenka byla nad slunce jasná, ale Alex si na konci asi zdřímnul, jinak to nevidím. Jinak absurdita na druhou, rozhodně ne pro každého. Emmu bych přikurtovala hned zkraje, ale jde přece o balík, tak budu třeba i psem, že jo mamoňáci? Vůbec nevím jak mám tenhle film hodnotit...Warderdame, Warderdame, Ty mně dáváš zabrat. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

toto bol výborný film, takýto humor mi vyhovuje - ľahko absurdný, mierne čierny, inteligentný, viacplánový, nenásilný, neumelo bizarný, živelný. alex van warmerdam, ktorý už za sebou niekoľko podobne uletených filmov má, si napísal scenár, zrežíroval si to, zahral si jednu z najpodivnejších filmových postáv vôbec (Theo) a navyše si urobil aj hudbu, ktorá sa mi nehorázne páčila - fakt skvelá. šestica hercov hrala ako z veľkej knihy o herectve - všetci sa svojich postáv a svojich typov zhostili majstrovsky a bez jediného zaváhania. kiežby viacero komédií malo aj ambíciu čosi povedať resp. keby viacero filmov s ambíciou niečo povedať bolo tak nádherne vtipných a ORIGINÁLNYCH! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Už jsem si u Alexe zvyk, že jeho filmy jsou hodně nerotodoxní a jako humorista je spíš extremista, ale tady musím tedy říct, že jsem se nebavil ani trošku. Vůbec měn to neoslovilo, jasný satira na to co jsou lidi schopný dělat pro prachy viz třeba ta estráda s knírkem, ale já měl z toho filmu takovej nepříjemnej pocit kříženej s nudou. Prakticky mě bylo úplně jedno jak to vše dopadne, protože ta abusrdita tady byla až příliš vysoká a hlavně za ní dotyčnej asi schovová i absolutní kraviyn , jakože matka v půlce filmu vybleje svému "služebnictvu" jak se věci mají s jejím majetkem, to je přece donebe volající píčovina, jenže tady se řekne autor chtěl říct to a to a je to absurdní tak je to dovolený, ale za sebe můžu říct, že tohle filmový jídlo bych klidně kuchařovi vrátil zpátky do kuchyně k dovaření. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama