Reklama

Reklama

Shinboru

Obsahy(1)

Dvě linie vyprávění plynou paralelně vedle sebe, aniž je něco spojuje. Mexická rodina očekává v napětí večerní zápas otce wrestlera. Podivně maskovaný muž odjíždí do sportovní haly, chystá se na své vystoupení a jeho syn mu z publika fandí. V bílém antiseptickém prostoru se probouzí Japonec v komickém barevném pyžamu a klade si otázku: „Kde jsem?“ Startuje tak sled neuvěřitelně škodolibých situačních gagů kombinovaných s komiksovými sekvencemi, hudbou a komentářem mimo obraz. Vše vrcholí obrazovým gejzírem, který vyvolává čisté emoce. Film předvádí kombinaci jednoznačných symbolů, poťouchlých tělesných vtipů, a přesto současně nabízí i prostor pro existenciální otázky a obdivuhodnou lehkost komediálního stylu. (Febiofest)

(více)

Recenze (41)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak není to špatné, jen je to hodně bizarní, jak se od Japonců dá čekat. Většinu času to vypadá jenom jako nesmyslná absurdní komedie, která ale ve finále nějaký smysl má (akorát jsem nepochopil, proč zrovna on a proč zrovna pinďoury - asi se prostě režisérovi chtělo, ať to v tom filmu má logiku nebo ne) a dokonce z toho všeho vypadne i nějaká myšlenka. Akorát mi vadilo, že se tu ty dvě dějové linie moc nepropojí. Humor mi teda trochu připadal jak z nějakého animáku pro děti a možná bych se ani nedivil, kdyby na to v Japonsku děcka nebo puberťáci koukali, ale až na ten fekální humor tam vtipné momenty jsou a nejednou jsem se zasmál nahlas, takže to považuji za úspěšné. Jen mě teda iritovalo přehrávání Macumota, ale naštěstí jsem si na to zvykl, obzvlášť když se od určité části mentálně promění (asi) v opici a skoro až do konce nedělá nic jiného, než že vřeští. Ačkoli se mi to celkem líbilo, zápletka mi sedla (já prostě tyhle filmy typu Kostka mám rád, ať jsou podané na jakýkoli způsob a klidně ani ne horově), bylo to originální a mělo to i atmosféru kromě wrestlingové linky, která tam vlastně ve finále je poněkud zbytečná (ale to je vinou nepromyšlenosti), i tak mám problém dát vyšší hodnocení. Víc jak lepší 3* si to prostě nezaslouží. ()

Patkuna 

všechny recenze uživatele

Nejlepší japonská nakopávačka za posledních 20 let. Film má dvě zdánlivě nesouvislé stopy. Zatímco u té s wrestlerem se celkem koušete nudou u té druhé, s chlápkem v pyžamu, se musíte neustále smát. Už jenom samotný zvuk, který doprovází zmáčknutí malého pindíka je svým způsobem vtipný. Až se dosmějete budete dlouho přemýšle nad tím, zda jste to co autor zamýšlel tímto filmem říci, pochopili správně. Škoda jen že po shlédnutí filmu ( viděno na febiofestu 2010) nebyla debata s režisérem. ()

Reklama

Mayaku 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je docela dobrý bizarre. Hned po začátku filmu jsem si říkala, jestli se vůbec dívám na správný film…pak se ale objevil Matsumoto a rozjel to ve velkém stylu a byla jsem doma. Těžko tento film hodnotit jako celek, protože části jsou značně nevyrovnané. Ta s Matsumotem je naprosto geniální a neuvěřitelně vtipná, část „mexická“ je ale docela slušná nuda a to taková, že jsem měla chvílemi nutkání scény s wrestlerem přeskakovat. Nicméně Matsumoto je tak zábavný, že zkrátka nemohu jít pod 4*. ()

pučmeloun 

všechny recenze uživatele

Naprosto ztřeštěný film, ve kterém se střídá bizarní souboj hlemýždího muže podobný wrestlingu kdesi v Mexiku se zmateným uvezněným Japoncem, který chce utéci ze sterilního vězení tím, že mačká pindíky. A teď si představte, že takto lze mít vliv na události kdekoliv na světě. Zláště povedně zahrané je čiré japoncovo zoufalství z toho , že vyřešení jednoho problému vede hned k jinému ještě děsivějšímu. Nejnečekanější a nejvtipnější událost : "dělání kačeny". ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Slabší část s mexickým wrestlerem se střídá se zábavnější a kvalitní částí, kde pozorujeme Japonce v ujetým pyžamu jak ošáhává pinďoury, přičemž mu po každém dotyku na dotyčnou část těla vypadne nějaká random věc. Líbí se mi závěr, který jsem pochopil jako zpracování "butterfly effectu". Tedy toho, že i malá změna (v našem filmu ohnutí pinďoura) může mít za následek mnohonásobně větší věc. ()

Galerie (12)

Související novinky

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Reklama

Reklama