Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý kousek s minimem krve a lekaček. Přesto první polovina nemá k dokonalosti daleko. Situace, v níž hlavní hrdina pomalu zjišťuje, že není ve svém domě v bezpečí a postupně upadá do paranoidního šílenství, je tu zachycena nadmíru sugestivně, člověku se snadno zaryje pod kůži. Jenže kámen úrazu vězí (alespoň podle Bloodyho) v druhé půlce filmu, která nám nečekaně ukazuje problém s neviditelným cizincem z druhé perspektivy. Film trochu zpomalí a ztrácí tak na síle, i když jeho jádro je pořád tajemnější než hrad v Karpatech. Celek těžko zařaditelný (snad mysteriozní thriller?), ale rozhodně nic, z čeho bych si sednul na prdel. Moralesova novinka Los Ojos de Julia je určitě o třídu lepší. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli kdy začne Félix pátrat, kampak že to zmizel jeho host, nastává nejlepší pasáž celého filmu. Ponurá atmosféra a potřebná dávka napětí udělá své a divák tak s velkým očekáváním sleduje minutu po minutě, kam se děj posune. Kdo je onen cizí muž? Kam se poděl? Nejde jen o chorou představivost hlavního hrdiny? Tak přesně tyto otazníky mi šrotovali v hlavě a nebudu zřejmě sám. Zhruba v polovině filmu začíná vše gradovat, ale poté následuje zlom. Tvůrci se rozhodli ještě více zamotat divákům hlavy a zvolili pomalejší tempo. Tento krok se však v mých očích nezdál být zrovna nejlepší volbou, protože popravdě jsem se začal trochu nudit. Následná pasáž totiž byla pravým opakem toho, co jsem měl možnost dosud sledovat. Navíc se do všeho začala motat zase ta „zasraná“ romantika, která mi leze v hororech krkem. Zbytečné natahování a proměna chování hlavního hrdiny se mi zrovna dvakrát nelíbilo. Začal jsem vážně pochybovat o žánrovém zařazení a to dlouhé čekání na další zvrat se začalo měnit v zoufalost. Naštěstí to Morales ukočíroval zajímavým závěrem. Bohužel se však nemůžu zbavit dojmu, že to trochu přehnal. Logiku trochu zahodil stranou a nelze si nevšimnout několika velice podivných „událostí“, které do sebe sice nakonec zapadnou, ale pozornému divákovi nad nimi zůstává rozum stát. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hlavnému hrdinovi pred dverami niekto zaklope,že si potrebuje zavolať a mladý pán ho pravda že pustí.Len sa na chvíľu vzdiali a neznámi muž už tam nebol a ani ho nepočul odchádzať.Už tejto začiatočnej nezmyselnosti som nechápal,či by to aj niekto urobil,pustiť si do domu neznámu osobu pokým ta osoba neumiera a on bol aj tak pokojný a išiel si ľahnúť no zaujímavé.Tak začiatočná pointa bola neznesiteľne nezmyselná.Ale tento film je totálne parádne mrazivo natočený.Atmosféra bola slušne tajomná.Veľmi divný príbeh ktorý nemá z logikou nič spoločné.Ked to začalo bolo to také temné a tajomné,len škoda že ako film postupoval tak mi to pripadalo prehnané a aj absurdné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Ok, máme tu namyšleného a asociálního architekta, kterému někdo chodí po domě. Holka se od něho odstěhovala, ale pořád ho má ráda. Jen se s tím pedantem nedá žít. Architekt je chlápek, kterého kdo potká, smrti neujde. Ženská se psem je jen jedna v řadě. Ale celkově mi uniká, o čem film vlastně byl. Chvíli buduje jakousi atmosféru, aby to celé vzápětí shodil. Začátek vypadá zajímavě, kdy člověk přemýšlí, jestli na něho něco neušila jako pomstu jeho bývalka. To by vysvětlovalo, proč v domě neslyší zvuky, které slyší hlavní antihrdina. Ale zcela to nevysvětluje, kdo ty ruchy dělal, když je měla vlastně dělat ona, ale stojí s ním současně dole v hale? A samozřejmě celá ta střelená linie se sousedkou - to jako proč? Mají Španělé nějakou velkou obsesi, že jim lidi lezou do baráku a sledují je? Nebo jen pan režisér trpí paranoiou? A co linie archeologa Martina? Hledal snad ve sklepě artefakty? A když si šel zatelefonovat, šel si jen obhlédnout sklep, nebo je to prostě jen úlet? A proč nerozkopl krumpáčem spíše dřevěné dveře, místo zdi? Proč se vůbec chtěl k sousedovi prokopat? Byl teplej? Masturboval mu pod postelí? Vrátí se dítě a bude dál ve zdech domu strašit, aby vznikl druhý díl? Zkrátka, mám rád horory, napětí, ale nesmí to být blbé. A mělo by to pracovat s nějakou elementární logikou věci a nedělat z diváka blbce. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat SPOILERY. Nepochopila jsem. Když se v první půlce hraje na napětí a skrytou osobu v domě, tak bylo všechno OK. Pak celkem slušný vyvrcholení honu na vetřelce, ale najednou je hrdina v jiným domě u nějaký ženský, chvíli se skrejvá a pak se tam regulerně zabydlí furt bez vědomí majitelky, a to mi přišlo tak směšný, že se veškerý napětí úplně vytratilo. Navíc je hlavní hrdina děsnej bimbas, absolutně jsem nepobírala jeho chování, a to jsem myslela, že měl bejt normální. Film se zvrhne v jakejsi příběh o stalkerovi a rozuzlení navíc popírá tu jedinou zajímavou a strašidelnou část. No do žánru bych šoupla ještě komedie a psychologický a ukázkovej salát je na světě. Bohužel není pro běžnýho diváka moc stravitelnej. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama