Reklama

Reklama

Planeta Země rok 2100

(TV film)
  • Francie Climat En Crise (více)
všechny plakáty
Francie, 2006, 52 min

Obsahy(1)

Ako bude Zem vyzerať o sto rokov? Ako ďaleko postúpi globálne otepľovanie? Aké katastrofické udalosti môžu v budúcnosti čakať na ľudstvo? Dokument Klíma v kríze hovorí o globálnom otepľovaní a jeho vplyve na životné prostredie i našu spoločnosť, pričom vychádza zo simulovaných budúcich podmienok na Zemi vytvorených superpočítačom Earth Simulator v Japonsku. (whack)

(více)

Recenze (7)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jak bude vypadat planeta Země v roce 2100, těžko říct. Ale správnou odpověď neví ani nejlepší vědci. Tento dokument se snaží hodně otázek rozluštit a ukázat jaké podmínky by mohli být na konci tohoto století. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Do té doby se sami povraždíme a možná tím vyřešíme mnoho problémů... Dobře, vrátím se z realistických do optimistických kolejí a napíšu, že je to nesmysl, že modely vědců jsou lživé a všechno bude krásné. Naše životní úroveň se bude neustále zvyšovat a všichni se budeme mít krásně, budeme sedět doma u počítačů, tabletů, všechno za nás udělají roboti, budeme ležet na pohovce a žrát jídlo a léky.. A kynout. Vody bude pořád dost, ropa a nerostné suroviny nikdy nedojdou. Populační exploze nás nemůže ohrozit, přece naše planeta má kapacitu i na 12 miliard, můžeme být naprosto vysmátí. Emise oxidu uhličitého nás přece nemůže ohrozit, stejně jako ty čtyřicítky v létě, budeme mít přece všichni klimatizace. A nemoci? Však vědci vždycky vynaleznou lék na cokoliv.. Tropické deštné lesy celé vykácíme, vždyť přece nepotřebujeme kyslík k tomu, abychom přežili, sami si ho dokážeme za pár let vytvořit. A abych nezapomněl, vymírání rostlinných a živočišných druhů nám může být u zadku, vypěstujeme si jen to, co žereme a to nám stačí. Asi se mému komentu smějete, ale bohužel absolutní většina lidí takhle v současné době přemýšlí... Respektive, vůbec nepřemýšlí a toto vše berou za automatické. Už vzhledem k tomuto faktu jsem zvědavý, kolik let naší současné lidské civilizaci ještě zbývá a kdy dojde k absolutnímu kolapsu. Optimista by řekl nikdy, realista za pár desítek let a negativní člověk za méně než 5 let. Osobně se řadím mezi negativní realisty. ()

conery1 

všechny recenze uživatele

" Pokiaľ mi rokujeme, planéta sa neustále otepľuje. " Plné hodnotenie aj preto, že konečne bola informovaná verejnosť o tom, čo už dávno vedia tí, čo to spôsobili a naďalej spôsobujú. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Klasicky žvástavý agitační dokument, kde se jako vždy často vyskytují věty začínající na "mohlo by", "může se stát" a podobně. Od bezcennosti ho zachraňuje poměrně působivé obrazové zpracování. ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Znepokojivé, smutné a k zblití, lze ale říct, že právě teď žijeme ve zlatém věku? Na vrcholu moderní technologie, všechno je dostupné a....a žijeme. V roce 2100 bude určitě úplně jiná a zase modernější technologie, ale k čemu bude, když nebudete vy? Člověk si může říct, že i jeden z nejvýkonnějších počítačů světa se může zrovna v této prognóze splést, ale ono se bohužel již dnes ukázalo, že se neplete. Viz. cyklonické anomálie jižně od rovníku. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Nebolo to až také pôsobivé ako Nepríjemná pravda od Al Gora, no znovu sa potvrdilo, že globálne otepľovanie je fakt, ktorý všetci musíme brať na vedomie. Tentokrát aj s prispením superpočítača. A tupci ovládaní mamonom bagatelizujú nezvratné procesy, ktorých neblahé následky už pociťujeme my no najviac pocítia daľšie generácie.. ()

waska 

všechny recenze uživatele

I když je to trochu agitka za záchranu země a kdo se trochu zajímá o klima a problémy nerostného bohatství, ví, že na spoustu zmíněných problémů je více názorů, jak celek to bylo zvládnuto velmi dobře. ()

Reklama

Reklama