Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Plymouthský expres (S03E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Plymouth Express (více)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Mladá dáma Florence Carringtonová ještě ani není rozvedená a už kolem ní krouží noví ctitelé. Její otec, bohatý majitel australských dolů pan Halliday, má však obavu, že nápadníci mají zájem spíše o jeho majetek než o její ruku, a tak požádá Hercula Poirota, aby prověřil nejaktivnějšího z nich – vévodu de la Rochefour. Ten právě dorazil do Londýna a je zklamán, že žena jeho srdce odjíždí na návštěvu ke známým. Florence nasedá na londýnském nádraží do plymouthského expresu, ale do cíle již nikdy nedorazí. Je objevena ve svém kupé zavražděná a cenné šperky, které měla s sebou, jsou pryč. Klíč k odhalení vraha nalezne tentokrát geniální detektiv v metodicky vedené kartotéce slečny Lemonové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (36)

jendamaty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: Jednak řešení případu spadne opravdu z čistého nebe, děj se věnuje spíše prezentování matoucích linek než té hlavní. Nevím, jestli jsem to správně pochopil a jestli ta komorná, která byla spolupachatelkou, zároveň cestovala s obětí? To pak není možné, aby vystoupila na přestupní stanici, čekala tam na slečnu, ptala se pána, zda jdou ty hodiny správně a nahlásila zmizení a zároveň byla v tom vlaku a hrála tu oběť s novinama, ne? Taky ji sama ráno moralizovala, zda je dobrý nápad brát si šperky a pak narychlo spunktovali takovouhle akci i s falešnou stoupou... divné! ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl není špatný, přesto jej doporučuji vynechat, neb mnohem lépe zápletku zpracovává Záhada modrého expresu z pozdějších zlatých kolekcí. I zde je dobře rozehráno, ale hodinová stopáž je znát. Vrah je tak trochu vytažen z klobouku, vše se točí jen kolem času úmrtí a přítomno je pramálo falešných stop. ()

Reklama

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy nepřestanu žasnout nad formátem Timesů. Herculovi se prvně rýsuje příležitost, že si vydělá balík. Nikoho nepřekvapí, že případ vyřeší ergo dostane obří odměnu, z níž je však uspokojen jen trouba Hastings (ty jeho sendviče!). Plukovník Japp: "Žabožrout (tj. francouzský vikomt) se složil." Lemonové zjevně zumba svědčí, je jak proutek. Páteční hra na pravdu ukáže na vraha, jímž je osoba, jež se ve snímku prakticky neukázala (chamtivá čajonosička je zabásnuta). 67% ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S03E04. Jedna bohata dcera angl. financnika, dva pochybni napadnici (alespon podle jejiho otce) a vlak, ve kterem ciha smrt. Zapletka celkem jednoducha, takova "povidkova", takze na tuto kratsi stopaz se hodi dobre. I kdyz podezrelych neni mnoho, je to celkem dobre zakamuflovano. Pointa je ale (mozna schvalne) trochu hure nacasovana, takze vam nespadne prekvapenim brada, ale divakovi to dojde zhruba v pulce Poirotova zaverecneho vysvetlovani, bystrejsim jeste o nejakou scenu driv. To az tak nevadi, spis jsem z dilu moc nepochytil, jak vlastne Poirot na vraha a jeho komplice prisel. Sice to vysvetloval svou kartotekou, ale prislo mi to trochu jako vykouzleni zajice z klobouku. No budiz, budem panu Poirotovi verit ;) treba ho tentokrat vedl instinkt :) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Ide o príbeh, ktorý sa tvorcovia seriálu rozhodli spracovať aj druhýkrát. V roku 2005 ho obohatili o vedľajšie postavy a epizódy, zmenili mená hlavných postáv aj značnú časť deja, Anglicko vymenili za Francúzsku riviéru, pridali na dramatičnosti a uviedli ho pod názvom Záhada modrého vlaku (2005). (lemonova)

Reklama

Reklama