Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Milionová loupež (S03E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Million Dollar Bond Robbery (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1991, 51 min

Obsahy(1)

Když úředníka Londýnské a skotské banky pana Shawa cestou do práce málem přejede bezohledný řidič, je to pokládáno za pouhou nepříjemnost. Kdyby se mu však opravdu něco stalo, znamenalo by to pro banku velkou komplikaci. Pan Shaw má totiž zanedlouho služebně odplout do New Yorku s velkým množstvím cenných vládních dluhopisů v hodnotě jednoho milionu dolarů. Vzápětí se ale ukáže, že incident nebyl pouhá náhoda. Co se nepodařilo tajemnému řidiči, to dokonal strychnin nasypaný do kávy. Otrava naštěstí nezpůsobila smrt, ale pan Shaw není schopen odcestovat, a za oceán tedy odplouvá jeho náhradník pan Ridgeway. Na žádost ředitele banky je doprovázen Herculem Poirotem a kapitánem Hastingsem. Cesta probíhá klidně až do okamžiku, kdy Hastings najde Ridgewayovu kajutu dokořán bez jejího obyvatele i cenných papírů. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot tentokrát podniká pátrání na luxusní Queen Mary a to mu rozhodně neuškodilo. Této epizodě sice k dokonalosti ještě sice malý kousek chybí, ale pořád je to Poirot, jak má být. Napínavý, atmosférický a znovu i dost vtipný. Obzvlášť mě tady opět bavil hlavně Hastings a Poirotova vyčuranost... I když je rozuzlení dobře známo už od začátku, nudit se rozhodně nebudete. Další epizoda, která překonala povídku. Jako vždycky mě to prostě bavilo. Prvotřídní detektivka. 85%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak mě dostal, že se část filmu odehrává na Queen Mary, a to hlavně proto, že ty historické události byly do dění pěkně zakomponovány. Poirot řeší opět případ, který má překvapivé vyústění, což prostě potěší. Ale on má člověk pocit, že Agatha prostě měla patent na to, jak vést detektivku tak, abyste v podstatě až do konce nevěděli, kdo je vrah. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot řeší případ ukradení dluhopisů na jejich cestě z Anglie do USA. Sám osobně společně s Hastingsem se vydává na palubě Queen Mary po stopě tohoto bohatství. Ačkoli si Poirot svůj výlet užívá, diváka jaksi nemá co zaujmout. Ani vyvrcholení není nikterak objevné, i když je překvapivé. Pobaví snad až závěrečná scéna, kdy si Poirot dobírá Hastingse. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot sice tvrdí, že ho na mořské plavidlo nikdo nedostane, byť by to byla loď velká jako dům, protože by okamžitě chytil le mal de mer a plavbu přes La Manche prý nestrávil ani po dvaceti letech. Ale jak se objeví záhada, stane se z něj najednou pravý mořský vlk. :) A cenné papíry za milion jsou ve správných rukou – nebo se do nich aspoň cobydup vrátí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce sa to zaobišlo bez vraždy, no pátranie po páchateľovi bolo celkom zaujímavé, i to rozuzlenie na záver. K tomu treba samozrejme prirátať niekoľko úsmevných situácií spojených s cestovaním Poirota a jeho spoločníka na lodi, ktoré sú už len takou zlatou čerešničkou na torte. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama