Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Krádež královského rubínu (S03E09)

(epizoda)
  • Velká Británie The Theft of the Royal Ruby (více)
TV spot

V luxusním londýnském restaurantu dojde ke krádeži, která může mít dalekosáhlé mezinárodní následky. Princ Farouk, mladý nástupce egyptského krále, je oloupen o cenný rodinný rubín. Princ byl totiž natolik lehkomyslný, že jej půjčil své společnici, která i se šperkem zmizela. O pomoc je požádán Hercule Poirot a musí jednat rychle. Kdyby se o krádeži dozvěděli egyptští nacionalisté, mohlo by to poškodit zájmy Británie. Poirot se rozhodne začít pátrání u významného egyptologa, plukovníka Laceyho, a protože je čas Vánoc, schází se u Laceyových pestrá společnost. Situace se zkomplikuje, když detektiv dostane anonymní lístek, který jej varuje před vánočním pudinkem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (37)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle mám rád temného Poirota, vyšetrujúceho vraždu. Odľahčenejšie diely ma nikdy moc nebavili. Ale tento sa fakt vydaril a miestami je to až na 70%. Poirot je bez svojich verných pomocníkov a úplne sám na Vianoce odchádza (len s pralinkami) na rozľahlé panstvo, aby vyšetril krádež rubínu - a možno aj niečo/všeličo ďalšie. Príjemná, miestami až feel good atmosféra Poirotovi tentokrát prekvapivo sadne a hlavne miestne kuchárky si ho okamžite obľúbia. A, prirodzene, naopak. A scén s nevychovaným princom pobavili. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suchet opět výborný, předloha opět dosti chatrná. Tohle při nejlepší vůli nešlo natočit o moc lépe. Všechna ta nečekaná vysvětlení, náhodně odposlechnuté a spatřené rozhovory a činy, tajemný vzkaz v ložnici, uspávadlo v čaji, dvojnásobně fingovaná vražda, vysvětlení typu "nešlo to jinak, neměl jsem žádný důkaz"... Já vím, že každý se potřebujeme něčím život, ale tohle bylo vážně moc. To si "královna detektivek" vážně potřebovala pomáhat tím neuvěřitelným panoptikem? Celkový dojem: 70% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších zfilmovaných Poirotů, i když s celkem lehkou zápletkou. David Suchet tradičně výborný, atmosféra sálá z každého záběru a příběh je také propracovaný, hlavně část o fingované vraždě se moc povedla. Vůbec nevadilo, že tento díl není nijak extrémně vtipný, jako ukázka poctivé detektivky to slušně funguje. Tento díl jsem viděl aspoň pětkrát, ale nikdy se mi nestalo, že bych se u něj nudil. Prostě vynikající epizoda, která nemá jedinou chybu. 100%. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoduchšia dejová línia, v ktorej ide o krádež rubínu nevychovanému princovi, ktorý by si zaslúžil prefackať. Navyše, takmer od začiatku je páchateľ známy. Svetlými momentmi sú chuťové úchylky Poirota (na vianočný pobyt si nesie krabičku ručne robených čokoládových cukríkov a jeho komplimenty kuchárkam v rodinnom sídle). ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoce! To už je u mě hvězda navíc :D nebudem si lhát. Naprosto miluji scénu ochutnávky bonbónů v obchodě i to, jak se Poirot těší na klidné svátky. Spíše komornější případ uvnitř jednoho domu s jednou rodinou (uznávám, o náhody tu není nouze). Vtip přidávají zejména scény s rozmazleným hrubým princem. ,,Dcero zparchantělého velblouda!!" Na tento díl se vždy podívám s chutí. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Původní název tohoto příběhu je "The Adventure of the Christmas Pudding". (ČSFD)
  • Scéna s olúpaním manga bola pridaná na požiadanie predstaviteľa hlavnej role Davida Sucheta. Hercule Poirot v tejto scéne hovorí, že olúpať mango ho naučil istý vojvoda. V skutočnosti ho správne olúpať mango naučil princ Filip, vojvoda z Edinburghu. Stalo sa tak na obede v Buckinghamskom paláci, na ktorý ho aj s manželkou pozvala kráľovná Alžbeta II. (lemonova)

Reklama

Reklama