Reklama

Reklama

Zabiják Butterfly

(neoficiální název)
  • Tchaj-wan Hu die sha shou (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Sedm členů gangu dealerů opia jí zabije dědečka. Jeden z nich, celkem příjemný, ji nechá utéci. Dívka (Au Fong) se vydává na cestu pomsty a ve stylu kung-fu začne zabíjet, aby pomstila smrt svého dědy. Bandité jsou ubytovaní v jednom hostinci a pomáhají jim tři ženy. Všichni umí kung-fu. Zvládne mladá dívka takovou přesilu? (Terva)

(více)

Recenze (2)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Již neaktivní uživateli Tervo. Hlavní hrdinku ztvárnila slavná herečka Hsu Feng, zde jako tajemná Miss Pao. Ne neznámý Au Fong. To je herec hrajíc druhé housle a navíc se jmenuje Ang Fung. Jde o klasický nízkorozpočťák točený na první dobrou. To znamená, že se ztrácíte v postavách a ději díky střihu. Akční režii upekl neznámý Chim Lung, který se ovšem blýskl choreem v My Life's on a Line (1978). Co se týče chladnokrevné herečky Hsu Feng, tak fandové ví, že v 70.letech byla se svou kamennou tváří obsazována do nemilosrdných rolí žen s ocelovými nervy. Je to herečka, ne atletka, takže v jejích akčních filmech ji obvykle vyzbrojily mečem, přesto v sobě měla kus charismatu. Není tabu, že schopný režisér, či choreograf dokáže, aby téměř každá žena vypadala dobře, když drží meč, ale v bojích bez zbraní to bývalo v 70.letech mnohem obtížnější. Rovněž je si třeba uvědomit, že v roce vzniku filmu nebylo moc akčních hereček, které byli doopravdy pohyblivě nadané. Vyjímku snad tvořila průkopnice Pei Pei Cheng, která dělala judo a uměla to s bičem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Vážná, chladnokrevná a dominantní žena, která mstí smrt svého dědečka. Nádherné ženské Kung-fu souboje, pěkná choreografie, povedená hudba a krásná hlavní hrdinka Au Fong. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Akční režii měl na starost Chim Lung. (Epistemolog)

Reklama

Reklama