Reklama

Reklama

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Už v Om Shanti Om jsme se setkali se zvláštním intimním vztahem, který chová současný Bollywood k 70. letům. A nyní je tato téměř posvátná úcta spjata se sympatickou rodinnou romantickou komedií. Jako by to ani nebyl film s Akshayem Kumarem, který umí jít naproti skutečně hrubozrnnému humoru. Ne tak v Action Replayy. Nebylo by náhodou, kdyby to byl právě vliv Aish Rai, kvůli které by zkultivoval celý svůj přístup ke komediálnímu žánru. Ostatně už v Ahoj, Londýne dokázal Kumar (tehdy po boku Katriny Kaif), že pod vedením Vipula Amrutlala Shaha umí být skutečným romantickým hrdinou. Samozřejmě, že ale až po řádné proměně :) A tu nabízí přímočarý příběh Action Replayy dokonalou. Zápletka staví na transparentní touze každého z nás, aby byl vztah našich rodičů ideální. A je-li tu ta možnost, spojit tuto touhu s návratem do minulosti, nic zásadního už nám meze neklade. Celkový styl a feeling indických 70. let je skutečně svěží, Akshayovi a Aishwarye dává příležitost doslova rozkvést a omládnout. Musím říct, že tak mladá a přirozená Aish nebyla snad ani ve svých hereckých začátcích. Tak je tu příjemná a dokonalá. Stejně jako celá řada vkusných narážek na pojmy ze současného Bollywoodu. Námitky ohledně výrazné "inspirace" Návratů do budoucnosti nebo Podivuhodného případu Benjamina Buttona by byly liché, ostatně to bychom se museli vrátit až k H. G. Wellesovi a ještě mnohem dál. Veškeré šlágry variující dobovky mohu, zde navíc fungují jako ukázkový posuvník děje, nejen jako krásné klipy. Jedině mi nesedla úvodní (a zároveň závěrečná) skladba Zhor Ka Jhatka s tvrdým rapem, něco takového jsem v Bolly potkala vůbec poprvé. Mladý Aditya Roy Kapoor jako průvodce poměrně bez úhony uspěl, uvidíme, jaké role mu přinese budoucnost. Jemu tedy nelze na vrub přičíst jediné lehké scenáristické mínus, kterým je skutečně uspěchaný konec. Dovedu si představit rozvitější oslavu vítězství a komentář k vývoji charakteru Buntyho, našeho průvodce. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Ja viem, že ľudia radi ukazujú na bollywoodske filmy prstom a kričia: "Remake"! Ale u Action Replayy som ten pocit naozaj nemala. Bolo to pritiahnuté za vlasy, farebné, hlučné, utancované a pekné. Proste Bollywood. Možno by to chcelo mladších hercov, pretože hoci je Aish krásna, už nemá dvadsať. Akshay tobôž, ale aj tak som sa dobre bavila. Zabudnite na logiku a užite si tú jazdu do minulosti :) Minimálne tie hudobné klipy a kostýmy za to stoja :) Menšia recenzia ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Šialená vykrádačka (nielen) NÁVRATU DO BUDÚCNOSTI. A ako to už s indickou produkciou býva, nemá ani Action Replay kúska pochopenia pre primeranú stopáž (o logike deja ani nehovoriac). Kým ide o muzikálové vsuvky, je sa na čo dívať - exotické prostredie, pekné herečky... Ale tá komediálna časť, kde syn robí z otca ozajstného chlapa, stojí fakt na vode a primitívnom humore (mám predkus, som škaredý, a ešte aj debil). A pritom je všetkým od začiatku jasné, ako to musí skončiť... Filmík mi ostal v pamäti vďaka pár pekným vizualnym scénam, ale ako celok ho ťažko môžem niekomu odporučiť... ()

lenuse

všechny recenze uživatele

Nedosledováno, pokud se v tom filmu začalo v nějakém okamžiku něco dít, já se toho momentu nedočkala. Nehodnotím, asi se k filmu nevrátím. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Návrat do časov 70 rokov po indicky. Poriadne strelený film, keď ž u šialenosť zo 70. rokov tak poriadna. Akshaya mám rada, aj keď teda tu s tým predkusom bol fakt na vraždu. Ale inak to udržalo moju pozornosť, hudba chytľavá farbičková a veselá. Aishwarya ako napravená hrdopýška bola celkom fajn, romantiky si tu moc neužijete a Akshay nebol bohvie aký ani po tej premene ale to asi pramení v mojej nie príliš veľkej obľúbenosti vzhľadu a módy z tohto obdobia, keď všetci ľudia vyzerali podivne :-) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • V množině odkazů na jiné filmy se tu objevuje také hláška "Come on, mera Ghajini!" z Ghajini (2008) nebo červené šaty připomínající ty, co nosila Mallika v Murder (2004). (NinadeL)

Reklama

Reklama