Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Mamoru Oshii se stal vedoucím tohoto projektu. Představuje čtyři krátké segmenty, které by měly být vrcholy akčních filmů, které si režiséři vymysleli, ale ještě je nenatočili. Projektu se zúčastnili Mamoru Oshii, Kenta Fukasaku, Takanori Tsujimoto, Minoru Tahara. (Vavča)

Recenze (3)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Filmeček Kiriko přináší na první pohled béčkovou stylizaci a vymakanou akci alá Ryuhei Kitamura, ovšem další průběh a rozuzlení mě odrovnalo. Ayaka Morita i Miki Mizuno se do těch rolí dost vžily. Hodnocení **** Segment Children Samurai je dělaný celý černobílé a dost old schoolově co se použí kamery a vyprávěcího schéma týče. Nebýt příšerně otravného hlasu vypravěčky mohlo to být ještě lepší. Prakticky jde o směs povídky ze školních lavic a samurajského filmu. Hodnocení *** Povídka Firing Range je o wakizashi a jedné kataně. Ze začátku dost nuda a říkla jsem si o co tam běží, ale později je to docela originální a zábavné, lepší ***. Poslední povídka Assault Girls 2, kterou spáchal Mamoru Oshii, hraje zde Rinko Kikuchi, která si zahraje i v letošním celovečeráku Assault Girl, který Oshii dokončil nedávno. Co uvidíte. Vizuální pastvu, kolorované záběry, barevné filtry, nádherné záběry měnícího se nebe, kus přírody. To vše je podbarveno zadumanou a tklivou hudbou, autorem Kenji Kawai takže kvalita. Zejména pěkné jsou některé detailní záběry. Pak následuje zajímavě pojatá akce. V celém filmečku se nemluví, ale je to velmi působivé, zejména ta nálada snímku, než dojde na akci. Mamoru je jednoznačný vítěz lepší ****. Celkově mě tento projekt zaujal, nebránil bych se pokračování, které by případně přizvalo rejži i ze zbytku Asie. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Skutečně lze brát tento snímek spíše jako preview, co by lidi chtěli natočit. Jediný ucelenější příběh má druhá část, ale ten je zase tak naivní, divně natočený a příšerně vyprávěný, že nestojí za to. Čtvrtá část by byla krásná, kdyby obsahovala i akci a ne jen umělecké záběry. Ale jako jediná by mě nalákala na film, kdyby se podle ní natočit. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Zajimavý projekt, který hodnotím následovně podle jednotlivých filmečků - Kiriko **** a 80%, zajimavá kombinace stylů ...Children Samurai jsem - musím přiznat- moc nepochopil, dávám tedy * a 20%...Firing Range je o hodně lepší, jen škoda že nepřišlo i krvavé finále se special forces, to by teprve bylo něco! škoda no, dávám *** a 65%. Assault Girls 2 je pak masakrem, na který jsem koukal nejdříve nevěřícně, a pak s otevřenými ústy. Tomu se tedy říká STYL. Nemůžu se dočkat až k nám dorazí film, to bude bomba, už aby to bylo... ***** a 100% Celkově dávám projektu **** a 80%, protože se mi líbí tahle myšlenka ukázat divákům, co by kdo rád natočil...To je prostě fajn, to by se mohlo rozšířit daleko více! ()

Reklama

Reklama