Reklama

Reklama

Recenze (8)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tento příběh je zatím z těch Sherlockovek, které jsem z produkce Universalu viděl, nejlepší. Zřejmě na tom má velký podíl to, že byl napsán na motivy skutečné Doylovy povídky a nejedná se o kompletně vymyšlený scénář. Basil Rathbone je coby slavný detektiv prostě nepřekonatelný. Co mi ale trošičku vadí na celé sérii je, že se to odehrává ve 40. letech. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V porovnání s ostatními díly téhle mimořádné série je Perla smrti pravděpodobně nejvěrnější adaptací Doylovy povídky, ze Šesti Napoleonů si rozhodně nebere jen pouhé prvky, naopak. Basil Rathbone je v té roli prostě neskutečný borec, ale na druhou stranu mně štve, jak je tady Watson fakt docela debil (i když ta scéna s hledáním novinového výstřižku byla dobrá). Další díl série, který je dlouhý tak akorát, má vážně vynikající scénář a super atmosféru, je vtipný a zábavný a v rámci možností i správně napínavý. A ani trochu nevadí, že je to zasazené do 40. let, protože většinu času to stejně není poznat. Jeden z nejlepších dílů série. On ten Basil toho Bretta v mých očích snad nakonec opravdu překoná. 90%. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Potěšitelné je, že konečně patrně nejlepší Sherlock Holmes Basil Rathbone řešil případ na motivy Doyleovy povídky, negativem je však skutečnost, že scénář byl Šesti Napoleony inspirován opravdu jen velmi volně. A to mi prostě vadí, tyhle vymyšlenosti nikdy nebudou (a také nejsou) tak dobré jako originály, a tak Rathbone na základě slabších filmů zůstal pro další generace jako Holmes bohužel upozaděn. V tomto filmu navíc tvůrcům moc nepracovala ani kamera: z některých záběrů jsem měl pocit, že dostanu mořskou nemoc, a vzpomněl jsem si, že přesně takhle jsem vnímal svět ve chvíli, kdy mi do brýlí nasadili skla s cylindrem. Anebo kdykoli jsem byl ožralej. Průměrný Holmes, bohužel. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Další sherlockovka od Universalu, tentokrát inspirovaná klasickou povídkou Šest Napoleonů. Standardně slušná práce a několik vtipných momentů (např. Watson snažící se používat deduktivní myšlení, aby našel "ztracený" útržek z novin, přilepený na rukávu). ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama