Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legenda světové kinematografie JEAN MARAIS (FANTOMAS, HRABĚ MONTE CHRISTO, KAPITÁN FRACASSE) se představuje v roli krutého prefekta provincie Judea v době života Ježíše Krista. Výpravný historický snímek nás zavede zpět do roku 26, kdy se ujal vlády v Judeji Pontius Pilatus. Mnohými označován za krutého tyrana a nepřítele židovského národa neváhal vnést do Jeruzaléma římské zástavy, což bylo vzhledem k předpisu zakazujícímu zobrazovat živé tvory provokací Židů. Nejtěžší zkouška na něj ale čekala v podobě rozhodnutí o ukřižování Ježíše Krista, čímž jeho postava navždy vešla do dějin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NAKOĽKO ODMIETATE PRISPIEŤ NA AKVADUKT, MÔŽEM LEN PRÍSŤ K ZÁVERU, ŽE VAŠE NÁBOŽENSTVO ODMIETA VODU." __ Pri pozeraní filmu mi najviac vadil dabing, ako už spomenul kolega Karlos80 miestami naozaj strašný; hlavne keď sa na scénu dostane postava Krista (vo filme John Drew Barrymore, ktorý stvárnil aj postavu Judáša), nahovorená snáď ešte nejakým 15 ročným faganom, ktorý má vo filme zrejme na svedomí aj kvalitatívne rovnaký hlas Caligulu. Ocenil by som najmä nastolovanie rôznych filozofických otázok (pri Judášovej zrade), čím sa scenár snažil ísť až ku koreňom veci (prípadne k ich alternatívam) a kadečo zásadného tým odkryť, avšak poväčšine ostanú načaté, akoby si snáď divák mal urobiť názor sám. Podiel má na tom občas aj divný strih, ktorý mnoho scén v tých najzásadnejších okamihoch jednoducho stopne. Slávny Marais by bol celkom fajn, v úlohe však mierne nevyrovnaný. (37. hodnotenie, 3. komentár k filmu) ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím český dabing, za ten původní italští a francouzší tvůrci nemůžou... Ale stejně mi tenhle Pilát připadá ve všech ohledech maximálně průměrný film (a to mu ještě lichotím!), se zpracováním, které ve mě zájem prožívat strhující historický příběh žel ani chvíli neprobudilo. Snad jen v několika posledních minutách jsem nabyl dojem působivého dramatu. Zbytek pro mě plynul bez emocí, pro tvůrce zase bez invence. Kombinace historické reality s fikcí zde probíhala tím nejjednodušším způsobem: vedlejší milostnou zápletkou, s cílem vytvořit podívanou s velkou výpravou zaostávalo všechno ostatní. Dialogy z času na čas sice nabídly i nějakou zajímavou myšlenku, ale poněkud nevýrazným způsobem, jakoby se tvůrci báli do těch myšlenek ještě více položit, rozvinout je a prohloubit, aby i diváka přinutlo více se zamyslet a prožít v duchu ony nesnadné chvíle Piláta Pontského onoho dne. Škoda. 35% ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film by získal o 100% více, kdyby byl napsán lepší dialog a samozřejmě dabing byl jako kdyby se cvičila kvarta v gymplu v latině. Vadilo mi, že Ježíš Nazaretský zde byl zrzavý jak liška a brán stále zezadu, takže do tváře mu nebylo vidět ani při skoupých odpovědích u Piláta. Myslím si, že scénář byl chabý, a i když byla hlavní úloha svěřena evropské superhvězdě JEANU MARAISI, tak s tím chudák nemohl nic lepšího udělat. Jidáš zapomněl shrábnout 30 stříbrných a Petr zapomněl Krista 3 x zapřít. Ale přes všechny tyto drobnosti se mi to líbilo. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dialogy žádný převrat, ale ta výprava. Ty překrásné šaty Claudie Proculy. A krom charismatického představitele Piláta byly překrásné všechny ženy, co přešly přes obrazovku. Na své si tedy přijdou diváci i divačky. Za celkový vizuál si to tu hvězdu navíc zaslouži. Hlas Ježíše v dabingu se dá ignorovat, o falešném prorokovi tenhle film není. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem od tohoto pepla trochu víc, zvláště pak, když hlavní roli Piláta hrál znamenitý francouzský herec Jean Marais, který mi ale jinak v této roli docela seděl. Dabing od společnosti Řitka video s.r.o. byl místy hodně nezdařený, zvláště u postavy Ježíše Krista, který byl dabován snad nějakým pomalu ještě puberťákem, tvář Ježíše, jak už napsal Gumli, krom očí v odrazu, je divákovi neznáma, podobně tomu bylo i ve filmu Ben Hur. Barabáš byl slabý, původně jsem si myslel že ho hrál americký herec Sid Haig:-) Abych to nějak shrnul, šlo o politickonáboženský film, který se zaobíral více podrobnostmi pro nás všechny dodnes stále tajemného původu tohoto římského prokurátora, historicky v některých ohledech přesný, avšak místy příliš horečný a matoucí. Samotnému procesu s Ježíšem šlo přidat na zajímavosti a na lepším dialogu a hlavně věnovat mu přece jen více času. Výroba filmu byla silná podobně jako krásná fotografie (Massimo Dallamano) nebo kostýmy. Nej scéna: na nádvoří posvátného židovského chrámu s římskými orlicemi, kde pomalu došlo k masakru. K postavě římského prefekta Judska Piláta - jak on vůbec nakonec dopadl, poté co byl roku 36 n. l. z vrcholné funkce po 10 letech sesazen? Těžko říct, jak by s ním historie naložila, kdyby nebyl znám právě z procesu s Kristem, díky kterému vlastně vešel do dějin, či za stavbu akvaduktu, kdy proti sobě popudil židovské obyvatelstvo, protože čerpal peníze z chrámového pokladu nebo za tvrdé potlačení vzpoury, která ho de facto stála místo, nejspíš nijak. Film skončil, tak jak vlastně začal, u soudu zpovídáním se ze svých činů před novým císařem Caligulou. To se mi celkem líbilo, to bylo docela chytré...:-) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama