Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vesničané malé kanadské vesnice La Mort Rouge jsou vystrašeni. V jejich okolí dochází k nevysvětlitelným útokům na dobytek. Zvířata mají podřezaná hrdla podezřelým způsobem. Vesničané jsou přesvědčeni, že jde o čin legendárního monstra La Mort Rouge, které žije v bažinách kolem vesnice. Když stejným způsobem dojde k vraždě ženy, Holmes (Basil Rathbone) a Watson (Nigel Bruce) přijíždí z nedalekého Quebecu, aby záhadu rozluštili. Holmes na monstra nevěří a je přesvědčen, že vraha je třeba hledat mezi vesničany. (ilclassico)

(více)

Recenze (7)

El Indio 

všechny recenze uživatele

Vynikající Sherlockovka. Temná, mlhou obklopená blata, démonický přízrak navracející se z dávných časů, všudypřítomná hrůza a strach. A do toho všeho přichází Sherlock Holmes se svým přítelem Watsonem, aby objasnil tajemnou smrt mladé šlechtičny a vnesl tak opět pokoj do srdcí vyděšených vesničanů. Tehdy však ještě netuší jaký ďábelský protivník ho na samém konci roztočené vražedné spirály čeká... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Basil Rathbone coby Sherlock Holmes v dalším skvělém příběhu. Skvělá tajemná atmosféra, napínavý příběh plný zvratů a překvapující odhalení na závěr, zkrátka detektivka jak má být. Jen bych si dovolil malou výtku - ten způsob, jakým nechal Holmes uprchnout vraha při vstupu do zamčeného domu, mi přišel velmi amatérský a neprofesionální. Ale pro účely příběhu musel být zřejmě snížen Holmesův intelekt :-) Zamčené dveře se neotevírají jen tak sami od sebe :-) ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Výborná a především atmosférická holmesovka. Opět blata plná husté mlhy, roztroušených keřů a mezi nimi tajemný přízrak, to vše tak krásně evokovalo dartmoorská blata poblíž zámku Baskerville natolik, že se na to asi vbrzku budu muset znovu podívat. Jinak je to příběh klasický a věrně zapadá do série s Basilem Rathbonem, přesto jej ta atmosféra vylepšuje natolik, že Scarlet Claw patří k těm nejlepším dílům. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Holmes se vydává do Quebecu vypátrat vraždu ženy, kterou má mít na svědomí přízrak. Samozřejmě se vše značně zašmodrchá. Standardní a spíše konzervativní sherlockovka. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Patrně nejlepší Sherlock s Basilem Rathbonem (ovšem neviděl jsem všechny, ale to nevadí) s parádní hororovou atmosférou, mlhou, temnými blaty a proklatě záhadnými vraždami a úmrtími dobytka, které má možná na svědomí bestie, možná ale bestie lidská. Tenhle díl je opravdu fantasticky natočený, plný zvratů a detektivka je to opravdu poctivá, a určitě potěší nejen fanoušky pana Holmese, ale i těch nejlepších klasických hororů (takže já jsem byl potěšen dvojnásob). Inspirace Psem baskervillským je jasná, jenže tohle je.... lepší. Mnohem lepší. Naprosto klasická epizoda u které nepoznáte, jestli se odehrává během války (jako zbytek dílů), nebo ne (spíš bych řekl tak). Tahle záležitost je skutečně jedinečná a absolutně vynikající. 100%. A proč ne? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film není natočen podle žádné konkrétní povídky Arthura Conana Doylea, ale je výrazně inspirován příběhem „Psa baskervillského“. (ilclassico)

Reklama

Reklama