Reklama

Reklama

Recenze (3)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch horších sherlockovek. Počátek 40. let byla pro Británii nelehká doba a asi i proto tvůrci pověřili Sherlocka Holmese, aby pomáhal Britům v boji proti nacismu. Tato zápletka je na hony vzdálena původní doyleovské poetice, postava Watsona je zde úplně nadbytečná (pouze postává vůkol a občas potvrdí, jestli ta která postava s kudlou v zádech je mrtvá nebo ne) a závěrečné odhalení poněkud kostrbaté. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

První díl z Universalovské série o Sherlocku Holmesovi je zároveň tím nejslabším. Můžete ho brát buď jako průměrnou detektivku z WWII anebo podprůměrný příběh o Sherlocku Holmesovi. Dávám slabší tři hvězdičky. ()

Reklama

Werichowka 

všechny recenze uživatele

Jako je tomu u tolika soudobých hollywoodských filmů, převyšuje i zde komerce kvalitu a zdravý rozum. A to o několik pater. Série s duem Rathbone/Bruce je sice za oceánem považována za klasickou, pro mě však zůstane jen jakousi raritou. Charaktery hlavních hrdinů jsou roztříštěny na karikatury, které jsou pro tupé americké publikum přece jen přijatelnější. Holmes je arogantní (a k tomu nemá vážně důvod, neb jeho myšlenkovým pochodům by stačil i zajíc Pinďa) Watson pak jeho průměrnost vyvažuje svou nadprůměrnou stupiditou. Navíc je děj zasazen do válečné Anglie (studiové, jak jinak) kde Holmes pronásleduje nacistické špiony a tahá svého neschopného boswella z průšvihů. Ne, toto skutečně nejsou hrdinové, které stvořil A. C. Doyle. *** dávám vlastně jen ze sentimentu, protože jako malý bačkor jsem je milovala. Zpětně nechápu proč. Vidíte, kam může vést vzdělání? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Thomas Gomez v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama