Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Téměř celý film se odehrává ve vlaku, kde Holmes a spol. vyšetřují "vraždu v salonním coupé" a krádež obřího diamantu "Hvězda Rhodésie". (oficiální text distributora)

Recenze (13)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další dobrá epizoda s excelujícím Basilem Rathbonem jako Sherlockem Holmesem, ale mohlo to být i lepší. Pobavil jsem se, byla tu dobrá atmosféra a starý známý plukovník Moran potěšil, takže doporučuji. Miluju Sherlocka v Rathbonově podání. Je to příjemný film z doby, ve které se fakt muselo žít úžasně. Ty vlaky, ach! Poválečná epizoda byla opět pěkně nadabována. 80%. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem jel vlakem a tak jsem si při sledování tohoto filmu říkal, jak to tenkrát bylo krásné. Vlak odjížděl včas, kupéčka byla prostorná, čistá, útulně zařízená, s pohodlnými sedačkami, mohlo se tam kouřit, mohlo se naskakovat za jízdy (což jistě Dr. Watson ocenil - dneska jsem nově viděl na dveřích vlaku ceduli - Nenastupujte do jedoucího vlaku), škoda že ve filmu nebyly vidět toalety, ale určitě by se České dráhy měly co přiučit. Vlakové detektivky zkrátka mají své kouzlo. Každý z cestujících je podezřelý, každý je svéráznou figurkou, která zřejmě něco tají, nikdo nemohl opustit vlak za jízdy a vrah musí být dopaden než vlak zastaví, aby nemohl vystoupit. Sherlock Holmes opět svou dedukcí všechny válcuje. Dr. Watson je vtipnější než kdy jindy. Zkrátka skvělý film. Určitě by nevadilo, kdyby stopáž byla delší než 59 minut. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Z historického a nostalgického hlediska je to parádní podívaná. V podstatě výlet do začátků kinematografie. Pro jedince zhýčkaného moderní klipovou mega ultra akční dobou je to příjemné překvapení, ale zároveň i dost otrava sledovat pomalou konstrukci děje, členění kapitol a divadelní ppodání postav. Já jakožto ctitel černobílého filmu jsem se bavil, a i když to nepovažuji za dokonalou záležitost, vidět kořeny Holmesovského uiversa bylo poučné. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmečky já můžu. Klasická detektivka. Sherlock Holmes se svým bezchybným úsudkem, Watson je zde vylíčen jako opravdový naivka a samozřejmě nechybí Scotland Yard a jeden vychytralý zloděj diamantů a vrah. Watson má uchránit diamant v hodnotě 50 000 liber a samozřejmě se mu to podaří a zloděj a vrah je dopaden i se svými komplici. Mezitím proběhne vyšetřování, 3 vraždy a záverečný triumf Holmese. Atmosféra vlaku má své kouzlo a k detektivkám se určitě skvěle hodí. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší Holmes s Rathbonem. On byl tedy vždy skvělý, ale scénáře většinou za moc nestály, tady je ale vyšetřování vraždy v salonním kupé velmi povedené. Watson je klasicky natvrdlý, ale jeho vyšetřování ukradené konvičky fakt pobaví, Lestrade ale Holmesovi zdatně sekunduje. Hlavně na konci. Příběh není moc Holmesovský, ale nese několik prvků z různých Doylových povídek. 80% ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama