Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 074)

akisha 

všechny recenze uživatele

Fincher se tady trochu utnul, ačkoliv zas tak strašné to taky nebylo. Odklon od klasické alienovské atmosféry a stylu vyprávění nebyl tak špatný, jako nesympatický vyšinutý vrahouni, ze kterých vyčnívá jen dobrý výkon Charlese Dance. Možná se Henriksen neměl ukázat až asi minutu před koncem, filmu by prospělo, kdyby mělo aspoň pár herců charizma. Samozřejmě Sigourney je fajn jako vždy a docela se mi líbil konec, musím ale uznat, že následující Vetřelci - vzkříšení, se mi líbili o trochu víc. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako audio-vizuálně působivé komorní existencionální drama o hledání odpouštění a Boha na místě bez Jeho přítomnosti je to výborné, ale v půlce jako by si Fincher z ničeho nic vzpomněl (či ho spíše producenti donutili "si vzpomenout"), že vlastně točí nového vetřelce a ne sci-fi adaptaci Dostojevského. Na vše předchozí rázem zapomíná a spouští naprosto standardní vyvražďovačku bez nápadu a co hůře - bez atmosféry (a přitom v té první polovině přítomna je). A to platí jak o klasickém sestřihu, tak i o tom režisérském, který sice je lepší z nabízených verzí, ale je pouze lepší verzí téhož a nikoli "něčím zcela jiným" jak tu mnozí naznačují. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Po prvních několika minutách jsem filmu moc nevěřil. Hlavně mě šokovalo naložení s přeživšími z minulého dílu. Ale nakonec si mě i tenhle díl vetřelců svým způsobem získal. Fincher se hodně snažil natočit pořádný film a leckteré aspekty jsou skvělé. Na osobité předchozí díly ale nestačí, je to spíš chudý příbuzný. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě na tomto díle vadilo byl místy až moc viditelně počítačový vetřelec a také mě chyběla závěrečná gradace, která by mě přikovala do křesla. Jinak musím pochválit atmosféru, prostředí a zajímavé herecké obsazení, ale třetí díl má od předchozích dílů velice daleko, ale nejedná se o celkově špatný film. Zvláštní soundtrack a příjemné pokračování, které hodnotím 4 hvězdičky... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ať se na mě Fincher ani jeho Vetřelec nezlobí, ale na 4* jsem toho viděl sakra málo. Slušná atmosféra, které však hodně scházelo k atmosféře prvního dílu. Fincherová láska... jeho kouzla s kamerou jsou opět úchvatné, ale to nestačí. Vetřelec je kapku jiný a upřímně až moc počítačový (a nepovedený!! Zlatá animatronika). Film má v některých okamžicích nakročeno k 4-5*, ale nedokáže tuto kvalitu udržet po celou dobu. Škoda, mohl to být další geniální Vetřelec... Možná, kdyby to všechno nechali producenti na Finchrovi vzniklo by něco stejně osobního a odlišného jako v případě ostatních dílů vetřelců, ale to možná ukáže jen Director cut, jestli někdy vyjde. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (59)

  • Uvažovalo se i o tom, že se vetřelec vylíhne z Hickse, jednoho z přeživších z předchozího dílu. Už byl i zhotoven model postavy s roztrženým hrudníkem, ale Michael Biehn se to dozvěděl a obvinil producenty, že s prací začali bez jeho souhlasu. Ti nakonec Biehnovi zaplatili, aby mohli použít alespoň jeho obrázek v počítači. (-bad-mad-wolf-)
  • H.R. Giger navrhl pro film i vetřelce, který měl zvířecí pařáty, čímž připomínal pumu. Když mu producenti řekli, ať zkusí něco trochu víc sexy, vymyslel xenomorfa s ženskými rty, který měl zabíjet polibkem. Tento "polibek smrti" byl pak využit v hororu Mutant (1995). (zdeny99)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama