Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak takhle si nějak představuji dobrý středověký film, který má vše, co by měl mít. Ironclad je jeden z nejbrutálnějších středověkých filmů, co jsem snad viděl. Musím pochválit děj, poněvadž je zvládnut dobře a člověk se nezačne nudit. Pořád se něco děje a nejlepší na tom je, že se objevuje spoustu brutálních soubojů, které vždy rád vidím. Krutost Jana (Paul Giamatti) je tak brutální, že jsem si živě představil, jak musí být protestantovi, který se mu postavil. Nechtěl bych takové věci rozhodně zažít, ale on tu roli zvládl vážně dobře. Samozřejmě nesmím opomenout hlavního hrdinu a templáře Williama Marshalla (James Purefoy). Ten se do takového filmu hodil, ač jsem to ze začátku moc nečekal. Sečteno a podtrženo, Ironclad doporučuji na plné čáře... 8/10 = 85% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan English, Erick Kastel, Stephen McDool | Hudba: | Produkcia: Lorne Balfe | Distribúcia: ? | Štúdio: Mystic, ContentFilm | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 5,141,000 $ || Skromný film, ktorý svojou komornosťou približuje udalosti okolo Magna charty vernejšie, než kadejaký historický megaepos. Atmosféra stredoveku sála z každého záberu, a vyobrazenie priebehu bitky je reálne podrobný. James Purefoy je vyšitý križiak, a hrať muža s morálnou zásadou celibátu nie je veru ľahké v prípade, keď ho zvádza šlachtičná, ako Kate Mara :) K plnému počtu mi chýbal ten nesmrteľný patos z gladiátora, predsalen k dokonalosti väčšinou chýba oná divákova slza, a tá veru nekvapla. Ani nevadí. Purefoy ešte na svoj epos len čaká. Ps: Niečo tak Britské nemalo šancu byť komerčne úspešným dielom, a to veru zamrzí. Ale už neprekvapí. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Středověk, mlátek na maso, divadlo jak cip kuva... chtěl jsem tím říct, že jakýkoli tupý objekt a pár oddaných křesťanů, co bojujou za svobodu slova a je to tady. Je to fakt kvalitní řezničká zabíjačka, vypadá to tu přesně tak, jak když jsme ještě doma na východě SR kosili svině. Paul Giamatti jako obvykle úžasný záporak. Neskutečná surovost a je tu docela hodně středověkých vychytávek co se boje týče, potěšil i Zlatovlas a Templář. 7/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ale ono to nebylo až tak zlé. Chladný pohled James Purefoye tomu celému dodal šmrnc. Zajímavé postavy, kde si určitě každý najde tu svou, od neomylného lučištníka až po drsného barda se sekerou. Herecky na úrovni. Dialogy až překvapivě uspokojivé. Docela zajímavý děj, kterému bych vytkl snad a pouze ten úsek, kde obránci trošku zaspali a pozvali si za hradby dobyvatele. Ale na druhou stranu to chápu. Scénaristi si ušili takřka nedobytnou pevnost, a tak to nějak museli vymyslet, i když to byl nápad velmi zcestný, ale potom přišlo alespoň sekání údů, takže se to mírně vykompenzovalo. Trošku tu cítím velmi silnou inspiraci Robinem Hoodem. Musím tu s některými souhlasit, stopáž bych krátil co by to šlo. 2 hodiny odehrávající se v jedné budově to za poslední roky zvládl pouze Willis(v nějaké te smrtonostné pasti) a jedná se o roky celkem vzdálené. Tady tedy je pár slabších pasáží, naštěstí nejsou příliš dlouhé a bez ujmy na zdraví se dají přečkat. Možná bych ještě kameramanům doporučil stativ, neboť nedokáží držet kameru dostatečně pevně a značně jim cuká. Je zajímavé, že se to děje pouze v bojových scénkách, takže si často prohlížíte třeba hradby, nebe, ba dokonce podlahu, která vás v dané chvíli asi moc nezajímá. Myslím, že když dám * * *, tak nikoho příliš neurazím. To je u mě celkem dobrý. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Baví mě, jak rozdílně se v dnešní době v popkultuře vykreslují templáři. Někde jako čiré zlo, např. Assassin`s Creed, jinde zase jako stateční ochránci dobra. Ironclad je ten druhý případ. Templáři jsou zde dobráci, co pomáhají baronům svrhnout maniaka Paula Giamattiho aka krále Jana Bezzemka. Ten film je nekompromisní řezničina s drsnym Jamesem Purefoyem. Sekaj se tam ruce, nohy, hlavy, Purefoy přesekne chlápka téměř vejpůl, houmles z pranýře tam zase umlátí nepřítele useknutou rukou. Prostě chuťovka. Moc peněz to asi nestálo, ale bitky jsou fajn a je jich tam dost. Navíc je to velice dobře obsazené. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Magna charta libertatum alebo Veľká listina slobôd, bol základný zákon anglickej stavovskej monarchie, ktorý v roku 1215 podpísal kráľ Ján Bezzemok pod nátlakom anglickej šľachty po nepokojoch spôsobených jeho zahraničnou politikou a absolutistickým spôsobom vlády. Obmedzila kráľovu suverénnu moc v prospech šľachty a mešťanov.
    Tento dokument sa stal základom anglického a amerického práva, tvorí základný zákon anglickej stavovskej monarchie. Okrem iného ustanovoval, že žiaden slobodný obyvateľ nesmie byť prenasledovaný alebo zatknutý bez zákonného rozsudku. Zakazoval kráľovi bez povolenia šľachty vyhlásiť mimoriadne dane a považuje sa za začiatok demokracie v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama