Reklama

Reklama

Jimi Hendrix na festivalu Woodstock

(koncert)
  • USA Jimi Hendrix: Live at Woodstock I

Vyvrcholením slavného festivalu Woodstocku v roce 1969 mělo být vystoupení legendárního kytaristy Jimiho Hendrixe. Po hudební stránce to bylo bezesporu jedno z nejlepších vystoupení celé akce. Jeho vystoupení ale sledovalo už jen pár desítek tisíc lidí, zatímco během víkendu se v jich areálu pohybovalo téměř půl miliónu. Hendrix totiž vinou zpoždění zaviněného deštěm přišel na pódium místo v neděli večer až v pondělí ráno, kdy už byla většina návštěvníků pryč. Hendrix se svou tehdejší kapelou Gypsy Sun & Rainbows zbylému publiku nabídl hity jako "Fire", "Izabella" nebo "Voodoo Child", ale také v neposlední řadě i své osobité provedení hymny Spojených států. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak jsem měl konečně možnost vidět i slavného Jimi Hendrixe na koncertě a když už, tak kde jinde než rok před smrtí zrovna ve Woodstocku. Byl to prostě kytarista par excellence o tom žádná, což zde také předvedl. Pravda je, že mě jeho hudba asi zrovna nic neříká a ani hity jsem až tak za hity nepovažoval. Možná trochu škoda je, že jsme ze samotného festivalu viděli jen tak málo. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější vystoupení dodnes nepřekonaného nejlepšího rockového kytaristy. Subjektivně tu postrádám All Along The Watchtower, ale válkou ve Vietnamu inspirovaná destruktivní verze americké hymny je víc než působivou náhradou. -------- V titulcích pořadu uvedeno: český i originální název Jimi Hendrix At Woodstock; rok výroby 1970 (remastering z devadesátých let opravdu nemá s rokem výroby nic společného). ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Koncert z cyklu Týden dárků na České televizi Artu  https://www.ceskatelevize.cz/porady/15216555081-jimi-hendrix-na-festivalu-woodstock/ ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama