Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při premiérovém uvedení vzbudila původní televizní inscenace Zatmění všech sluncí velkou pozornost. Mnozí diváci chtěli, aby ještě dostala Jarmila Honcová šanci a naději na odpuštění. Scenárista Miloš Kratochvíl proto napsal volné pokračování tohoto příběhu pod názvem Kdoví, kdy začne svítat, ve kterém budeme sledovat nesnadný návrat matky k rodině... Po odpykání trestu v nápravně výchovném zařízení se Jarmila Honcová vrací zpět ke své rodině a stín jejího provinění poznamenává vztahy s nejbližšími i veškeré její počínání. Ve svém očistném zápasu má ale naději na odpuštění, na poznání, že její děti ji potřebují. Znovu musí být matkou se vším všudy. Hlavní roli s velkou dávkou empatie a pravdivosti nezapomenutelným způsobem opět ztvárnila Věra Galatíková. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pokračování inscenace Zatmění všech sluncí. Jarmila se vrací z výkonu trestu domů k rodině. Všichni na ni hledí tak trochu skrz prsty, v domácnosti všechno přestěhované, pravidelně tam dochází pohledná sestřenice. Navíc se Jarmile nedaři sehnat práci, a to ani s pomocí kurátorky. Dcera není spokojená v zaměstnání na poště a syn začíná podvádět, toulat se a lhát. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Jako doplnění (dokončení) příběhu filmu Zatmění všech sluncí to docela ujde, ostatně začíná se stejnou scénou, kterou první část končí, jen už na konci výkonu trestu, ale bohužel celkově je to poměrně řídký. Ta psychologičnost mi přijde slabší, i přes to, že i pokračování mělo velký potenciál k vyprávění. Bohužel se tam ani nevyvine žádné pořádné boční drama, které by divákovi zpříjemnilo až zdlouhavé vyrovnávání se opět výborně zahrané hlavní hrdinky s realitou. Vyfiflená dceruška sice zaznamenala mentální posun do kladných čísel, decibelovej synáček však ustrnul ve své omezenosti a jen vyměnil populární hudbu za náklonnost ke šmelině. Změna v osobě manžela naznačovala, že sice dostal školu, když krotil své přihlouplé ratolesti, ale jinak zůstal v zásadě poctivým troubou s ambicemi nepřesahujícími pořízení novýho bouráku. Kladem je ještě kratší stopáž a pokud jste viděli první část, vejde se to ještě do tří hvězdiček. V opačném případě jednu odeberte. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pro mě trochu slabší, než první díl Zatmění všech sluncí. Galatíkovou v nápravnym zařízení dokonale převychovali, takže je teď papežštější než papež a pořád akorát opakuje, jak člověk musí bejt poctivej, atd... Když už to vypadá, že pan synátor dělá nějakou nekalou činnost a film by tim pádem moh dostat novej náboj, tak se najednou všechno vysvětlí a je konec. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v případě předchozího Zatmění všech sluncí je vyniká výkon Věry Galatíkové. jde o námět, který byl za komančů dost ošemetný a opět jsou ve scénáři věci, kterým prostě nevěřím. Ten bachař (Satoranský), který se chová téměř jako úslužný recepční v hotelu a kurátorka, která kolem propuštěné trestankyně skáče jako podnikatel kolem prominentního zákazníka. Tomu prostě nevěřím. Naopak bylo ukázkou reality toho, jak byli lidé proti zvůli bezmocní, když esenbáci v minulém díle prohledávali byt a sprostým způsobem prohlíželi i milostné dopisy dcery i když bylo jasné, že se zpronevěrou to nemá nic společného. Bohužel mohla to být super inscenace, ale asi to za komančů prostě nešlo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

I tentokrát inscenace stojí a padá na Věře Galatíkové. Její Jarmila Honcová se vrací z vězení. Rodina se zpočátku nechce tvářit, že stín matčiny viny na ni dopadá, ale postupně se odhaluje, že přeci jen ano. Ani tentokrát si rodina znovu, byť na jedinou sekundu, nepřipouští vinu. Vše je čistě na matce. Ta si za vinu klade nesoulad rodiny a nakládá si víc než je třeba. Bohužel je film ukončen lehce předčasně. Ve chvíli, kdy to vypadá, že syn také dělá nějakou botu a matce leccos vyčte je děj ukončen. Žádné další drama se tak nekoná, což je trochu škoda. Určitě by stálo za to napnout rodinné vazby ještě víc. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama