Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé. Ale nechal jsem se jí unést. Disney občas moc dobře ví, jak na diváka, to se musí nechat. Z počátku jen další sportovní film o outsiderovi (tentokrát v roli outsidera Diane Lane v životní roli), ze kterého se postupem času vyklube zážitek, který doporučím komukoli a kdykoli. Ke konci mě děj vůbec nikam nepustil a se zatajeným dechem jsem hlavnímu hrdinovi držel pěsti i přesto, že jsem už dávno věděl, jak všechno dopadne. Randall Wallace je bezpochyby rutinér, kterému se však pokaždé (Muž se železnou maskou, Údolí stínů) podařilo mě přikovat do křesla. Jsem rád, že se mu to povedlo i tentokrát. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto filmu jsem nejednou měla husí kůži a to bylo dojetím a napětím, které ve mě příběh o Secretariatovi dokázal probudit. Všichni herci byli skvělý a mám možná takový pocit, že tam i většina z nich nehrála ale byli tam sami za sebe. Pocit, který jsem prožívala při konci filmu, když se záběr přiblížil na skutečnou Penny Chenery se nedá popsat. Byla jsem příjemně překvapená. ()

Reklama

danca044 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě opravdu zaujal a také dojal. Sledovat příběh Secretariata bylo velmi poutavé a i přesto že film trval dvě hodiny, jsem se vůbec nenudila. Příběh byl silný a velice emotivní s dobrými hereckými výkony, jako např. Diane Lane, která na plátně vypadá velice přesvědčivě. Toto byl první sportovní film, který mě opravdu bavil. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Běží se podle klasického vzorce - od nedůvěry k vítězstvím, od ženy v domácnosti ve schopnou podnikatelku. K tomu něco rodinné krize, moře sentimentu a dojetí...Prostě klasické sportovní "drama" v produkci Disney...Diane Lane lepší než všichni plnokrevníci...Nadčasovost, síla a nasnímání Phar Lapa samozřejmě nepřekonáno... ()

progression 

všechny recenze uživatele

Další film z dostihového prostředí podle skutečného příběhu. Příběh o jednom z nejslavnějších konů dostihové historie Secretariatovi a hlavně poutavé zobrazení osudů lidí kolem něj. Také příběh o tom, že když věříme v něco co má smysl a jsme přesvědčeni, že je to správné, tak bychom o to měli "bojovat" a nevzdávat se. O to se snažila přesvědčivá Diane Laine v hlavní roli i ti další. Výborný je John Malkovich v roli svérázného dostihového trenéra (jeho "golfové představení" rovněž nemá chybu :-) a většina dalších. Dostihové scény jsou také realistické a záběry z věhlasných závodišť zrovnatak, takže dvouhodinový snímek uteče jako voda. Jeden chytrý člověk napsal následující : "Naše naděje není přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl, bez ohledu na to, jak to dopadne". Obdobné "dostihové" filmy podle skutečnosti jsou také "Seabiscuit", "Ruffian" a samozřejmě legendární "Phar Lap". U mne těsně "o hlavu či o nos" vítězí "Seabiscuit". ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Časovač ukázal, že Secretariat v Belmont Park prekonal rekord o viac ako 2,5 sekundy. (blanes)
  • Počas Kentucky Derby je počuť dav ako spieva pieseň My Old Kentucky Home, keď sa jazdci pripravujú. V skutočnosti sa však táto pieseň spieva až keď sú jazdci na trati. (U_S_O)
  • V jednej scéne odohrávajúcej sa v roku 1969, Bull Hancock (Fred Dalton Thompson) hovorí o Lucienovi Laurinovi (John Malkovich), že je "oblečený ako Super Fly". Film Super Fly však mal premiéru až v roku 1972. (U_S_O)

Reklama

Reklama