Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další spolehlivá pohádka od Walta Disneyho. Jede se opět podle léty stanoveného mustru. Tentokráte mi snad i chybělo napětí, protože mi bylo od začátku jasné že ten kůň bude vyhrávat, nečekal jsem že ale prakticky všechny závody. Abych upřesnil, závody samotné, všechna čest, skvělé. Jak různé pohledy kamery, tak hlavně rychlost dostihových koní. Mimo závodění se film jeví trošku alibisticky. John Malkovich se mi líbil v RED, tady si uhrál svůj standard. Diana Lane odtáhla celý příběh na svých bedrech a myslím že se jí to povedlo dosti solidně. Kdo miluje koně nebo má k nim hluboký vztah, rozhodně ať neváhá a film okamžitě vyhledá. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který byste od Disneyho čekali. Nenáročné rodinné drama o jednom výjimečném koni. Akorát, že většina příběhu se zaměřuje na jeho majitelku a její rodinnou krizi, která i tak působí dost plytce, místo aby se snažil přoblížit údajně nejlepšího závodního koně v dějinách. A to se v tomhle případě bohužel nepodařilo. 3,5* ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Ešte nejaké otázky?“ – "Koľko stál ten klobúk?“ Je to dlhé, ale mám pocit, že (neviem prečo a ani mi to nijako mimoriadne neprekáža) ku konským filmom minimálne dvojhodinová minutáž automaticky patrí. A čo je zlé na tom, ak si režisér dá prácu s rozvinutím postáv, vzťahov a dialógov? Čo je zlé na tom, ak niekto na poctivý príbeh nechce 89 minút, ale 116? Nič. Že to občas nudí? Neberiem to ako nudu; jednoducho sú tu scény, ktoré sú strhujúce (naturalisticky nasnímané závody, dialógy) a scény, ktoré nie sú strhujúce, ale stále sú výborne zahrané (maniakálny John Malkovich ako „expert cez módu“) a krásne nakrútené (kamera, výprava, kostýmy). Režisér Randall Wallace (scenárista STATOČNÉHO SRDCA, režisér ÚDOLIA TIEŇOV) to nakrútil pôsobivo a hoci to miestami na laika môže pôsobiť prehnane, sú to v skutočnosti fakty (žriebä je naozaj schopné po narodení postaviť sa na nohy v podstate hneď). Povinnosť pre koniarov (neviem, či som niekedy v nejakom konskom filme videl ožrebenie v priamom zázname). „Ostatným“ odporúčam v prípade, že nemajú nič proti kvalitnému americkému filmu, inšpirovanému skutočnými udalosťami (Secretariat je údajne dodnes pokladaný za najlepšieho dostihového koňa a spokojne dožil na farme v Kentucky, kde splodil 600 žriebät). ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Docelá typická rodinná Disneyovka, která sází zejména na parádní námět, založený na skutečné události. Slovo rodinná v první větě, ale produkci trochu naškodu automaticky zabraňuje pouštět se do nějakých vyhrocených momentů, soudů, vlastního pohledu režiséra, prostě cokoliv co by nabouralo můj výsledný dojem o typické a rutinní studiovce. I Malkovich je tady jaksi nemastný - neslaný. Jo, má sice zajímavou postavu, ale ani náhodou nedostal tolik prostoru kolik by bylo potřeba a logicky tak z Luciena Laurina nedostal ani zlomek toho co by mohl. Kdybych nevěděl, že herec je Malkovich, ani by mi asi nepřišel nijak zajímavý... Takže asi jen obsazení "aby měl film na posteru slavné jméno". Nevím mno, čekal jsem teda rozhodně více. Ale abych zase jen neplival, Disney dojáky umí a i Secretariat je postavený tak, aby fungoval. A funguje. Ale prostě záměrně a prvoplánově. Dvě - tři hvězdy, objetivně asi k filmům, kterým jsem v poslední době dával tři hvězdy dám ale dvě. He leans back against the starting gate like he's in a hammock in the Caribbean... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $59,713,955Tržby Celosvetovo $60,251,371Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,315,114Tržby za predaj DVD v USA $45,292,759║ Podobných filmov o dostihových koňoch je veľa, schématicky sa aj dosť podobajú, čím nastáva problém že už ani nemajú nejak čím zaujať. V tomto prípade je v celku malou výhodou obsadenie, kde zaujme svojim výstupom rázna Diane Lane a podivín John Malkovich. Závody sú prevažne dynamické a dobre nasnímané, Randall Wallace potvrdil že je zručný režisér. /70%/ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Časovač ukázal, že Secretariat v Belmont Park prekonal rekord o viac ako 2,5 sekundy. (blanes)
  • Otto Torwath, Secretariatův žokej, je opravdu žokej, stejně jako ostatní, kteří se ve filmu objevují. (Anchi)
  • Počas Kentucky Derby je počuť dav ako spieva pieseň My Old Kentucky Home, keď sa jazdci pripravujú. V skutočnosti sa však táto pieseň spieva až keď sú jazdci na trati. (U_S_O)

Reklama

Reklama