Reklama

Reklama

Probuď se

  • USA Dead Awake
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dylan (Nick Stahl), mladý muž pracující v pohřebním ústavu se snaží odhalit tajemství, které mu zničilo život před deseti lety. Poté co předstírá svůj vlastní pohřeb, aby zjistil, kdo se na něm ukáže, se spřátelí se záhadnou ženou (Rose McGowan) a znovu se shledává se svou dřívější láskou (Amy Smart). Životy těchto tří lidí se mění vlivem nadpřirozených sil, díky nimž Dylan zjišťuje, že nikdo není takový, jaký se zdá být. (Melvej)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

malylada 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina se stále po deseti letech nesrovnal se smrti rodičů, ztráty přítelkyně a celá zápletka se rozjíždí tím způsobem, kdy vlastně divák netuší, zda se hrdina pohybuje ve světě mrtvých nebo v realitě. Během filmu neústále vyvstávají otazníky a z počátku se to velmi dobře daří, včetně tísnivé atmosféry. Bohužel se scénář nepodařilo natolik propracovat, aby po půlce filmu nezačal nudit a neutápěl se v nesmyslných dialozích. Postupem času se začínají oběvovat velké pochybnosti, nesrovnalosti a zapadá vše sotva na půl. Doufal jsem nakonec aspoň v šokující vyvrcholení, ale zavěr více překvapil svojí banalitou a způsobem, jakým to celé skončilo. Pokazili tím celkový dojem, až jsem byl otráven a je to škoda, vzhledem k dobrému vizuálu a dobře hrajícím hercům.......4/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příčina smrti? Autonehoda............ Ta úvodní sekvence mě trochu zarazila, byla tak nějak nepřirozená, ale později vysvětlená. A tak trochu mě to probralo a začal jsem se příběhu věnovat víc. CITÁT - Musím zjistit, co se doopravdy stalo....... Dylan je podivín a i když divák tuší, co za tím je, bude až do konce filmu očekávat čekané. Ale kdo je tu vlastně mrtvola? Pak se přidá Natalie a vše se začne zamotávat - nebo rozmotávat - ale záleží na úhlu pohledu. CITÁT - To už je sedmé úmrtí v našem ročníku.........Je to chvilkami strašně zmatený a nepřehledný, rychlé časové střihy v tom dělají guláš. Než se příběh dostane do svého finále, bude leckdo úplně popletený. CITÁT - Věřím, že je možné milovat dva lidi zároveň.......... Nick Stahl dokonce ukáže nějakou tu emoci, ale jen chvilku, pak už je to zase kamenná tvář ala Connor. Zvláštní, temný příběh, doprovázený ponurou hudbou a i když na konci vyjde Slunce, nebude svítit zrovna moc vesele. CITÁT - Lepší pozdě v tomto životě, než brzy v tom příštím........... ()

Reklama

Ruud36 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nemastný a neslaný film, který by potřeboval rychlejší spád. Problém může být také v tom, že příběh je docela zamotaný a divák se v něm moc neorientuje. Postupem času ale vše začne nabírat na intenzitě a začínáte si uvědomovat, o co vlastně jde. Poměrně zajímavý závěr a rozzuzlení. Má největší výtka se týká některých scén a částí příběhu, které jsou nedomyšlené a možná i nepochopitelné. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo. Další psychologická sračka na obzoru. Jako vždy, otřesný obraz, zvuk a hrůzné herecké výkony ala TV inscenace.A o čem to jako je? Pošahaný týpek pracuje v pohřebním ústavu. Zorganizuje svůj pohřeb a přijdou pouze dvě krávy. Jedna bývalá a druhá neznámá pouliční feťačka. Ze zvědavosti se za feťačkou vypraví a zjistí, krom toho, že je to špína i to, že má něco společného s jeho minulostí. MEGA-ZTRÁTA ČASU! ODPAD! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám teď trochu zamotanou kedlubnu, protože "komunikace s divákem" není v tomhle filmu příliš vstřícná, čert aby se v tom rozplizlém ději občas vyznal. Je ale fakt, že jsem se při jeho sledování příliš nesoustředil, z mysteriózního thrilleru se totiž vyklube přiboudlý romanťák. A navíc s nezajímavými hereckými výkony: Stahl necharismatický, Smart odtažitá, McGowan... ani nevím, snad nijaká. A vyložená osina v zadku byl postarší manželský párek teatrálně žoviálních Irčanů, který co chvíli prznil to jediné, co na filmu stálo jakž takž za to, tedy ponurou a lehce psychedelickou atmosféru. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Film měl pracovní název Dylan Awake. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Des Moines v americkém státě Iowa. (Terva)

Reklama

Reklama